Sport

Ilie Năstase, reacție după retragerea Serenei Williams: “De ce să fie pierdere? Și-a făcut treaba în anii pe care i-a jucat”. Exclusiv

Serena Williams (40 de ani) a decis să se retragă din tenis după turneul de Grand Slam de la US Open, iar Ilie Năstase consideră că este o decizie firească.
11.08.2022 | 10:25
Ilie Nastase reactie dupa retragerea Serenei Williams De ce sa fie pierdere Sia facut treaba in anii pe care ia jucat Exclusiv
Serena Williams a câștigat 23 de titluri de Grand Slam. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Serena Williams și-a anunțat retragerea după turneul de Grand Slam de la US Open, iar legenda tenisului feminin mondial deja se gândește la ceea ce va urma pentru ea.

Ilie Năstase, despre retragerea Serenei Williams: „Are 23 de titluri de Grand Slam. Ce poți să spui sau să faci mai mult?”

FANATIK a stat de vorbă cu Ilie Năstase, care a comentat retragerea din tenis a Serenei Williams: „Se retrage fiecare când vrea. E decizia ei și e foarte frumos din partea ei că a marcat o eră. E vârsta probabil. Dacă ea a decis asta înseamnă că aștepta să se retragă”.

ADVERTISEMENT

Fostul număr unu mondial e convins că același lucru se va întâmpla și cu cei trei granzi din tenisul masculin în scurt timp: „Și Federer, Djokovic, Nadal se retrag când vor ei! E ceva normal și e aceeași situație pentru toți marii jucători”. 

Serena Williams împlinește 41 de ani pe data de 26 septembrie, iar decizia sa pare cumva firească: „Câți ani are? Nu e de mirare sau ceva extraordinar, ori trist. Pur și simplu se întâmplă”.

ADVERTISEMENT

Ilie Năstase scoate pălăria în fața Serenei Williams: „Ce poți să spui sau să faci mai mult?”

Ilie Năstase e de părere că Serena Williams a reușit maximum în cariera sa: „De ce să fie pierdere? Și-a făcut treaba în anii pe care i-a jucat. Are 23 de titluri de Grand Slam. Ce poți să spui sau să faci mai mult?”.

„Nasty” nu se dă în vânt după jucătorii din noul val, însă îl apreciază pe noul Rafael Nadal a tenisului, Carlos Alcaraz: „Eu nu prea mă omor cu noua generație. Tot cei din perioada mea îmi plac. Îmi place spaniolul ăsta Alcaraz, dar încă nu câștigă Grand Slam-uri. O să le câștige”. 

ADVERTISEMENT

Fostul mare tenismen a vorbit și despre finala istorică de la Wimbledon dintre Alexia Tatu și Andreea Soare, două jucătoare care pot reprezenta viitorul tenisului românesc: „La Wimbledon s-a jucat pentru prima oară la U14. Mă miră puțin.

E un rezultat bun pentru România și pentru tenisul românesc, mai ales că a fost o finală între două jucătoare de la noi. Au mai fost copii câștigători de Grand Slam de la noi și băieți, și fete. Nu sunt primele”, a declarat Ilie Năstase, pentru site-ul nostru.

ADVERTISEMENT

Cum și-a motivat Serena Williams retragerea din tenis: „Trebuie să aleg între a-mi construi un CV de tenis și a-mi construi o familie”

Serena Williams a oferit un interviu pentru revista Vogue în care și-a explicat decizia de a se retrage: „Există oameni care spun că nu sunt GOAT pentru că nu am depășit recordul lui Margaret Court. De 24 de titluri de Grand Slam, pe care l-a obținut înainte de era Open, care a început în 1968. Aș minți dacă aș spune că nu mi-am dorit acest record. Evident că îl vreau. Dar nu mă gândesc la el zi de zi.

Dacă mă aflu într-o finală de Grand Slam, atunci da, mă gândesc la acel record. Poate că m-am gândit prea mult la el și asta nu m-a ajutat. După cum văd eu lucrurile, ar fi trebuit să am peste 30 de Grand Slam-uri.

Dar în aceste zile, dacă trebuie să aleg între a-mi construi un CV de tenis și a-mi construi o familie, o aleg pe cea de-a doua”.

ADVERTISEMENT