Sport

Încă o belea pentru Mititelu! ANAF i-a luat gaj șase mașini! Reacția FCU Craiova

FCU Craiova are datorii uriașe la fisc, iar Administrația Județeană a Finanțelor Publice Dolj i-a pus sechestru asigurator lui Adrian Mititelu pe șase autoturisme
05.04.2024 | 12:08
Inca o belea pentru Mititelu ANAF ia luat gaj sase masini Reactia FCU Craiova
FCU Craiova are datorii uriașe la fisc, iar Administrația Județeană a Finanțelor Publice Dolj i-a pus sechestru lui Adrian Mititelu pe șase autoturisme FOTO: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
05-04-2024
09:06

Reacția FCU Craiova: ”Mașinile nu sunt sub sechestru, le folosim”

Adrian Mititelu a explicat prin directorul de marketing, Lucian Mitu, că este vorba despre o reeșalonare a datoriilor pe care FCU Craiova le are la fisc, aprobată în decembrie 2023, pentru care Administrația Județeană a Finanțelor Publice Dolj a prevăzut drept garanții mobile cele șase mașini. 

”FCU Craiova nu are datorii la ANAF, atâta timp cât s-a acceptat reeșalonarea. Dacă aveam datorii la stat nu am fi primit licența. Mașinile nu sunt puse sub sechestru, ele sunt folosite în continuare de club”, a transmis oficialul FCU Craiova, pentru FANATIK

ANAF a instituit sechestru asigurator (gaj) pe 19 octombrie 2023 și este valabil până pe 27 octombrie 2028, pentru șase mașini care aparțin clubului.

Conform legii, se dispun măsuri asigurătorii sub forma popririi asigurătorii şi sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi/sau imobile proprietate a debitorului, precum şi asupra veniturilor acestuia, în cazuri excepţionale, respectiv în situaţia în care există pericolul ca acesta să se sustragă, să îşi ascundă ori să îşi risipească patrimoniul, periclitând sau îngreunând în mod considerabil colectarea. 

Adrian Mititelu (56 de ani) primește lovituri din toate direcțiile. Criticat vehement de fiul său, Adrian Mititelu jr. pentru situația critică în care a ajuns FCU Craiova, eliminată din Cupa României și în pragul retrogradării, finanțatorul echipei din Bănie este presat și de câteva luni și de ANAF.

ANAF i-a sechestrat șase mașini lui Adrian Mititelu

FCU Craiova a acumulat datorii foarte mari la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Dolj, astfel Adrian Mititelu a fost notificat de organul fiscal că de la 19 octombrie 2023 i s-a instituit sechestru asigurator, până în 2028, pentru șase mașini care aparțin clubului, dintre care două limuzine BMW:

ADVERTISEMENT
  1. BMW X7 M50D G7X (an de fabricație 2018 / număr de înmatriculare DJ 01 FCU). Preț catalog: 98.354 euro
  2. BMW X5 XDrive (2014 / DJ 02 FCU). Preț catalog: 82.000 euro
  3. Mercedes Vito Tourer (2018 / DJ 67 FCU). Preț catalog: 47.000 euro
  4. Pikup Fiat Doblo Model 263 (2017 / DJ 70 FCU). Preț catalog: 21.000 euro
  5. Dacia Duster Model SR (DJ 90 FCU / 2019). Preț catalog: 18.800 euro – 21.500 euro
  6. autoutilitară Mercedes Benz (2018 / DJ 68 TCU). Preț catalog: 21.000 euro – 36.000 euro

Din documentele studiate de FANATIK, echipa lui Adrian Mititelu a înregistrat în 2023 pierderi de 4.100.000 de euro, echivalentul bugetului salarial. Un deficit dublu față de anul 2022.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu a investit peste 40 de milioane de euro în fotbal

Adrian Mititelu a dezvăluit în ianuarie 2023, la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, că până în acel moment a investit aproape 40 de milioane de euro în fotbal.

“La ora asta, mă apropii la 40 de milioane de euro investite în fotbal. Vă dau cuvântul meu de onoare. Nu mint cu nimic. Şi nu 40 de milioane de acum. Eu am vreo 27-28 de milioane din 2005, care erau milioane mai grele.

ADVERTISEMENT

Acum, când spui milionul, nu mai e ceea ce era în 2006, 2007. Cred că sunt peste 60 de milioane în banii de acum. Iar la ce oportunităţi economice au fost, eu puteam fi unul dintre cei mai bogaţi oameni ai României până acum.

Am făcut o prostie. Suntem la acest nivel de minus pentru că sunt singurul club dintr-o ţară democrată căruia i s-a luat o echipă şi 40 de jucători, dintre care 10 foarte interesanţi. Au fost făcuţi cadou altora.

ADVERTISEMENT

Echipa mea a fost dezafiliată pentru motivul banal de a merge la instanţe. Atenţie! Nu am atacat pe nimeni cu grenade, cu mitraliere. Am contestat o decizie a Federaţiei şi pentru asta am pierdut clubul.

Mai mult, Federaţia, ca să mă îngroape definitiv, a mai înfiinţat o echipă în Craiova care mi-a luat o parte din suporteri şi care se visează de fapt ceea ce sunt eu. Pierderea mea este constantă, se derulează în permanenţă”, a spus Adrian Mititelu la FANATIK SUPERLIGA.

Adrian Mititelu este tras la răspundere de Adrian Mititelu jr.

După eliminarea lui FCU Craiova din sferturile Cupei României Betano, la penalty-uri de către FC Voluntari, Adrian Mititelu jr. a criticat dur managementul tatălui său și i-a recomandat să plece din fruntea clubului.

Adrian Mititelu și-a asumat vina, dar nu l-a iertat nici el pe fiul său”Adiță e un copil teribilist care contestă anumiți jucători care joacă, el are alte opinii. Am rămas paf la declarațiile fiului meu care îmi cere într-un fel sau altul demisia. Eu pot să plec, că mai am multe de făcut, dar nu vreau ca peste două luni să se închidă echipa sau să facă el vreo manevră cu Rotaru (n.r. – Mihai Rotaru, finanțatorul Universității Craiova).

El are dreptate în mare că eu sunt vinovat pentru că multe dintre acțiunile echipei au fost girate de mine. Întotdeauna trebuie să existe un vinovat. Cine e vinovat? Cel care răspunde. Eu am angajat și antrenorii, și jucătorii, el nu mai are nicio implicare de un an și jumătate.

Să nu uităm că și când eram în detenție tot eu conduceam totul. Nu se făcea nimic fără mine, nu se făcea nici măcar o plată fără mine. Toți jucătorii din perioada aia au fost aduși de mine. Pe Bauza l-am adus din detenție. Au fost și lucrurile rele, dar și bune, iar acum unii își sumă numai lucrurile bune. Tot ce a fost bine e a lui Adiță, ce e rău e al meu”.

Dacă vezi că ești subminat de unii care se trezesc la 12, ce să faci? Am 45 de ani de muncă, am luat-o de jos și uite că acum mă ceartă ăștia de s-au trezit numai la 12. Bine, mă, vino tu Adiță și condu tu, câștigă tu cupa și campionatul. Dacă eu sunt răul la echipa asta, mă retrag.

El asta vrea de fapt, să conducă el. Bine, îi dau puterea lui, să conducă el, eu îmi văd de treaba mea. Dar măcar să vină, nu să stea la București și să-l pună pe Blondu și pe Săceanu. Să vină și să stea el de dimineață și până seara la Craiova, nu să conducă echipa din Herăstrău” – Adrian Mititelu, administrator FCU Craiova

Adrian Mititelu jr. este dispus să renunțe la acțiunile FCU Craiova

În replică, Adrian Mititelu jr. a declarat pentru FANATIK că nu-l interesează să conducă clubul și este dispus să cedeze acțiunile pe care le deține la FCU Craiova

„Eu nu vreau să conduc clubul, dar nici nu pot sta martor la sinuciderea lui. Chiar dacă am fost îndepărtat tăcit de la club de când s-a eliberat din închisoare, eu nu m-am supărat. Știam că echipa este viața lui.

Nu spun că eu nu am făcut greșeli. Nu spun că eu trebuie să conduc clubul. Problema nu este cine conduce clubul, ci cum se conduce clubul. Este greu să accepți că în viață, socoteala de acasă nu a reieșit cu cea din piață și trebuie să te debarasezi total.

Pentru el echipa de fotbal înseamnă mai mult ca orice, mai mult ca soția, mai mult ca mine, mai mult ca viitorul nostru. Ca să nu stea cu grija că fac vreo ‘manevră’ cu Mihai Rotaru, o să cedez la cine vrea el acțiunile pe care le am în societate”, a declarat printre altele Adrian Mititelu jr.

Problema nu este că eu mă trezesc la ora 12, problema este că el nu se trezește nici în ceasul al 12-lea” – Adrian Mititelu jr., acționar FCU Craiova

Adrian Mititelu, REPLICĂ DURĂ pentru Adiță după eșecul din Cupa României

ADVERTISEMENT