Sport

Încă o lovitură pentru CFR Cluj după ce a părăsit Europa! Datorie de jumătate de milion de euro după ce a pierdut procesul cu un fotbalist

CFR Cluj a încheiat cu o pagubă uriașă procesul cu fotbalistul Giedrius Arlauskis, după ce i-a plătit fotbalistului suma de 500.000 de euro.
24.02.2023 | 19:46
Inca o lovitura pentru CFR Cluj dupa ce a parasit Europa Datorie de jumatate de milion de euro dupa ce a pierdut procesul cu un fotbalist
CFR Cluj a încheiat cu o pagubă uriașă procesul cu fotbalistul Giedrius Arlauskis, după ce i-a plătit fotbalistului suma de 500.000 de euro. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Portarul lituanian a jucat ultima dată la campioana României în perioada martie – septembrie 2021 și a plecat din Gruia, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, după un scandal cu patronul Neluțu Varga.

CFR Cluj, nevoită să plătească o datorie de 500.000 de euro către fotbalist

Dat afară de la CFR Cluj odată cu președintele Marian Copilu, portarul Giedrius Arlauskis și-a cerut drepturile financiare. Fotbalistul mai avea doi ani și jumătate de contract, iar oficialii din Gruia nu au scăpat de plata datoriei.

ADVERTISEMENT

După un litigiu întins pe durata unui an și jumătate, Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor a închis cazul. ”Admite cererea reclamantului. Constată încetarea raporturilor contractuale prin acordul părților conform Act Adițional nr. 4/04.02.2023, începând cu data de 22.02.2023. Decizie definitivă”, se arată în motivare.

Conform gsp.ro, Arlauskis ar fi trebuit să încaseze peste 1,5 milioane de euro pentru cele 30 de luni de contract pe care le mai avea cu CFR Cluj, însă după o negociere cu patronul Neluțu Varga s-a convenit ca lituanianul să primească 500.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Gruparea din Gruia a tot amânat să facă plata către portarul în vârstă de 35 de ani, iar pe rol au apărut din această cauză alte litigii. În cele din urmă, după un an și jumătate, Arlauskis și-a primit banii și cazul a fost închis.

Clujenii au făcut bani în Europa

Pentru CFR Cluj achitarea datoriei de 500.000 de euro către Giedrius Arlauskis este o pierdere financiară importantă, mai ales că echipa a ratat calificarea în optimile de finală ale Conference League, fiind eliminată de Lazio.

ADVERTISEMENT

În ciuda dezamăgirii că au părăsit Europa, clujenii au profitat de parcursul foarte bun făcut în acest sezon și au încasat aproximativ 5,2 milioane de euro de la UEFA. Campioana României a obținut cea mai mare parte din suma încasată datorită calificării în grupele Conference League, aproximativ 2,94 de milioane de euro.

Cele 10 puncte, care au propulsat-o pe CFR Cluj pe locul 2 în grupă, i-au adus campioanei României în conturi încă 1,66 milioane de euro. Echipa lui Dan Petrescu a obținut 1,5 milioane de euro după victoriile cu Slavia Praga din grupe (2-0 și 1-0), dar și cu Ballkani (1-0), în timp ce remiza cu echipa din Kosovo a plusat cu 166.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Totodată, locul doi în grupa G din Conference League i-a adus lui CFR Cluj 600.000 de euro. În cazul în care izbutea să o elimine pe Lazio și să se califice în optimile Conference League, CFR Cluj ar fi primit încă 600.000 de euro.

ADVERTISEMENT