Sport

CFR Cluj – Lazio 0-0, în returul play-off-ului Conference League. Campioana României, eliminată la meciul 100 în cupele europene. Video

CFR Cluj n-a reușit să producă minuntea și a făcut doar 0-0 în returul cu Lazio din play-off-ul Conference League. Italienii s-au calificat după ce s-au impus cu 1-0 pe Olimpico.
23.02.2023 | 21:41
CFR Cluj  Lazio 00 in returul playoffului Conference League Campioana Romaniei eliminata la meciul 100 in cupele europene Video
CFR Cluj - Lazio 0-0, în returul play-off-ului Conference League. Campioana României, eliminată la meciul 100 în cupele europene. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
23-02-2023
17:44

CFR Cluj - Lazio 0-0

Vezi video cele mai importante faze AICI!

FINAL. CFR Cluj – Lazio s-a terminat 0-0 și italienii sunt cei care se califică în optimile Conference League. În tur, echipa lui Maurizio Sarri s-a impus cu 1-0. Pentru echipa lui Dan Petrescu, acesta a fost meciul cu numărul 100 în cupele europene, meci în care Muhar a văzut cartonașul roșu.

Min. 88 – Șansă de 1-0 pentru CFR Cluj! Braun centrează excelent pentru Yeboah, care nu e atent și are o execuție defectuoasă.

Min. 77 – Veste proastă pentru CFR Cluj! Muhar vede al doilea cartonaș galben pentru un fault întârziat și a fost eliminat.

Min. 64 – Avalanșă de ocazii la poarta lui CFR Cluj! Mai întâi, Cristi Manea blochează un șut pericol, iar apoi Scuffet are două intervenții miraculoase într-un interval de doar câteva secunde.

Min. 61 – Luis Alberto încearcă din nou să marcheze din corner! Spaniol execută excelent, mingea trece de Scuffet, dar Malele respinge cu capul de pe linia porții.

Min. 55 – Deac a fost și el avertizat de arbitru și va rata următorul meci al CFR-ului în cupele europene.

Min. 53 – Șansă de gol pentru Lazio! Luis Alberto bate un corner la colțul scurt, dar bara îl salvează pe Scuffet!

Min. 35 – Muhar a primit cartonaș galben și va fi suspendat în cazul în care CFR Cluj se va califica în play-off-ul Conference League.

Min. 30 – CFR Cluj forțează deschiderea scorului! Muhar șutează bine de la distanță, dar Maximiano respinge în corner.

Min. 28 – E rândul italienilor să aibă o nouă șansă importantă de gol. Basic se trezește cu mingea la picior în careul lui Scuffet, dar nu reușește să cadreze mingea pe spațiul porții.

Min. 21 – Ratare colosală a lui Krasniqi! Kosovarul nu reușește să profite de bâlbâiala lui Maximiano și Casale și trage pe lângă poartă dintr-o poziție ideală.

Min. 17 – Ocazie Lazio! Luis Alberto reia cu capul din careul mic, dar Scufett e atent și scoate de la colțul scurt.

Min. 1 – A început meciul dintre CFR Cluj și Lazio! În tur a fost 1-0 pentru italieni!

23-02-2023
16:36

Echipele de start la CFR Cluj - Lazio

Echipele de start la meciul CFR Cluj – Lazio.

  • CFR Cluj: Scuffet – Manea, Kollinger, Burcă, Camora – Deac, Cvek, Muhar, Krasniqi – Malele, Janga. Rezerve: Bălgrădean, Gal – Bîrligea, Bordeianu, Braun, Fica, Hoban, Petrila. Țîru, Yeboah. Antrenor: Dan Petrescu.
  • Lazio: Maximiano – Lazzari, Gila, Casale, Hysaj – Luis Alberto, Vecino, Basic – Romero, Immobile, Felipe Anderson. Rezerve: Provedel, Renzetti – Marcos Antonio, Bertini, Cabcellieri, Cataldi, Floriani, Marusic, Pellegrini, Ruggeri. Antrenor: Maurizio Sarri.

Meciul CFR Cluj – Lazio are loc joi, 23 februarie, cu începere de la ora 19:45, în cadrul returului play-off-ului Conference League. În prima partidă, disputată acum o săptămână la Roma, Lazio s-a impus cu 1-0, gol al lui Ciro Immobile în prelungirile primei reprize. Ardelenii și-ar dori enorm să repete rezultatul din Gruia din 2019, când cele cele două echipe au fost colege în grupa de Europa League și CFR s-a impus cu 2-1.

Unde se joacă meciul  CFR Cluj – Lazio

Confruntarea CFR Cluj – Lazio se desfășoară joi, 23 februarie, de la ora 19:45, pe stadionul dr. Constantin Rădulescu din cartierul Gruia al orașului de pe Someș, în returul play-off-ului Conference League. Din informațiile comunicate de oficialii de la CFR Cluj meciul a stârnit un interes enorm în oraș, mai ales că scorul de 1-0 pentru italieni din tur nu este unul care nu mai poate fi remontat.

ADVERTISEMENT

Astfel că se vorbește despre acest meci faptul câ ar urma sâ se dispute cu casa închisă, că este deja de la începutul săptămânii sold-out la bilete și că foarte mulți clujeni vor fi alături de echipa lui Dan Petrescu în speranța obținerii unui rezultat istoric și a unei calificări puțin scontate din partea caselor de pariuri. Vorv fi și suporteri veniți de la Roma sau ai echipei italiene care locuiesc în România.

Cine transmite la TV partida CFR Cluj – Lazio

Partida CFR Cluj – Lazio se joacă joi, 23 februarie, de la ora 19:45, pe stadionul dr. Constantin Rădulescu din cartierul Gruia al Clujului, în returul play-off-ului pentru calificarea în optimile de finală ale Conference League și va fi televizată în direct și în exclusivitate numai pe canalul PRO Arena. O mai puteți urmări intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO. 

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere meteorologic iubitorii fotbalului din Cluj au noroc, pentru că joi, 23 februarie va fi ultima zi până la începutul săptămânii viitoare în care cerul va fi senin pe tot parcursul zilei, cu o maximă de 12 grade la ora prânzului, în jur de 8-9 grade la ora jocului. Meciul va fi condus de arbitrul german Felix Zwayer.

Arbitrul partidei CFR Cluj – Lazio, acuzat de luare de mită și implicat în celebrul scandal din fotbalul german din anul 2005

Acest Felix Zwayer, care vine în Gruia, este un personaj aparte. Asta pentru câ în anul 2005 a fost acuzat de Federația germană de luare de mită, fiind suspendat pe termen de șase luni, dar aceste lucruri au fost ținute departe de presă și de public până în 2014, când au fost dezvăluite de Die Zeit! Ar fi trebuit să primească o pedeapsă mai mare, dar pentru faptul că și-a divulgat superiorul, pe arbitrul Robert Hoyzer, pedeapsa i-a fost redusă la șase luni.

ADVERTISEMENT

Robert Hoyzer primea bani pentru a contribui la obținerea rezultatului dorit de anumite grupuri la meciurile arbitrate în Bundesliga 2. Pe atunci Felix Zwayer era doar asistentul său și a recunoscut că a primit suma de 300 de euro pentru a ajuta echipa Wuppertaler să obțină victoria, care fusese pariată de un grup de croați specializați pe aranjarea jocurilor cu arbitrii sau cu jucători. În 2009 a devenit arbitru de centru în Bundesliga, în 2012 arbitru FIFA și UEFA și în prezent face parte din grupul de elită al UEFA. A mai arbitrat o singură dată o echipă românească, în Cupa UEFA, în 2008: Rapid – Heerenveen 1-0.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea CFR Cluj – Lazio

Dan Petrescu era extrem de supărat la conferința de presă de faptul că doi dintre cei mai importanți jucători din lot, fundașul central brazilian Yuri și mijlocașul la închidere ghanez Boateng, sunt suspendați pentru acest meci și în locul lor vor intra Kollinger în apărare și Cvek în compartimentul median. Nici atacantul Gabriel Debeljuh nu este apt de joc, dar din motive medicale, care îl țin pe bară de mai bine de jumătate de an.

ADVERTISEMENT

Problemele însă nu îl ocolesc nici pe Maurizio Sarri. Care s-a trezit din cauza unui virus stomacal fără doi oameni importanți, creierul echipei de la mijloc, sârbul Milinkovic-Savic și partenerul din atac al lui Immobile, Zaccagni. Și atacantul spaniol Pedro e out, cu fractură nazală suferită în campionat, la Salerno.

Cote la pariuri la jocul CFR Cluj – Lazio

Cu toate absențele din lot echipa italiană e favorita caselor de pariuri la cota de 1,90, pentru a obține o nouă victorie și la retur. Dacă ardelenii repetă isprava din 2019 cota lor la victorie este de 4,00. Șansă dublă X2 are cotă 1,22 iar șansă dublă 1X cotă 1,90. Gol marcat Lazio valorează 1,25 iar un gol al Clujului ajunge la 1,65.

CFR și Lazio s-au întâlnit deja de trei ori până acum. În prima manșă, acum o săptămână, la Roma a fost 1-0 pentru gazde, gol Immobile în minutul 45+3. În 2019, în faza grupelor din Europa League CFR părea a ieși ultima dintre Lazio, Rennes și Celtic Glasgow. Avea să obțină o senzațională calificare în primâvară după ce a bătut tot acasă, inclusiv 2-1 cu Lazio și a pierdut pe Olimpico tot cu 1-0.

ADVERTISEMENT