Sport

Încă un caz de dopaj în sportul românesc! Diana Ignat, pozitivă la ambele probe. Baschetbalista, depistată cu aceeași substanță ca Maria Boldor: „Este un coșmar”

Un nou caz de dopaj în sportul românesc, la doar o zi după cel al Mariei Boldor. Diana Ignat, baschetbalistă la CSM Târgoviște, a fost testată pozitiv la ambele probe cu ostarină.
27.01.2023 | 16:01
Inca un caz de dopaj in sportul romanesc Diana Ignat pozitiva la ambele probe Baschetbalista depistata cu aceeasi substanta ca Maria Boldor Este un cosmar
Diana Ignat a fost depistată pozitiv cu ostarină. Sursă foto: Facebook - @Diana Ignat.
ADVERTISEMENT

Se înmulțesc cazurile de dopaj în sportul românesc. După ce Simona Halep și Maria Boldor au fost testate pozitiv cu roxadustat, respectiv ostarină, a ieșit la iveală cazul Dianei Ignat. Baschetbalista în vârstă de 20 de ani, legitimată la CSM Târgoviște, a fost depistată pozitiv cu ostarină, substanță interzisă de WADA începând din 2008.

Un nou caz de dopaj în sportul românesc! Diana Ignat, testată pozitiv la ambele probe cu ostarină

Maria Boldor a fost testată pozitiv cu ostarină la un control de rutină al celor de la ANAD, iar rezultatul a fost pozitiv. CSA Steaua, clubul sportiv la care era legitimată scrimera în vârstă de 26 de ani, a luat decizia de a-i întrerupe contractul în așteptarea probei B.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de cazul Mariei Boldor, Diana Ignat a ieșit pozitivă la ambele probe în urma rezultatului pe care l-a primit pe 20 ianuarie, potrivit ziarulunirea.ro. Baschetbalista era suspendată încă de pe 20 decembrie 2022 și a rămas șocată la aflarea verdictului final.

Astfel, Diana Ignat riscă o suspendare de patru ani, însă dacă își va accepta decizia și își va recunoaște vinovăția, sancțiunea se reduce la trei ani. Totodată, sportiva în vârstă de 20 de ani are varianta de a acționa în instanță, la organizațiile internaționale.

ADVERTISEMENT

Reacția Dianei Ignat după ce a fost depistată pozitiv cu ostarină: „Credeam că e vorba de o convocare la lotul național”

Diana Ignat a povestit cum a luat la cunoștință de cazul de dopaj în care este implicată. Baschetbalista de la CSM Târgoviște a precizat că nu a luat niciun fel de substanță care să o ajute în performanța sportivă.

„Inexplicabil! Nu am luat nimic, nu știu cum a ajuns substanța în corpul meu. Eram la antrenament la Târgoviște, la sală erau și oficiali ai Federației Române de Baschet. Am văzut că se uită așa, mai ciudat, la mine, credeam că e vorba de o convocare la lotul național, însă la finalul antrenamentului a venit bomba! Președintele clubului m-a întrebat dacă am citit emailul, unde era anunțul făcut.

ADVERTISEMENT

Nu am luat nimic, nici pastile de slăbit, nici altceva pentru masă musculară. Eu, prin conformație am o costituție solidă. Singurele medicamente au fost Advil și Septosol, pentru menstruație și răceală.

Am fost într-o video-conferință cu reprezentanți ai Ministerului Sportului și ai Agenției ANAD. Mi s-au explicat pașii care trebuie să-i urmez. Este un coșmar, nici nu știu ce să fac ca să-mi dovedesc nevinovăția”, a spus Diana Ignat, potrivit ziarulunirea.ro.

ADVERTISEMENT

Diana Ignat, depistată pozitiv cu ostarină. Este aceeași substanță cu care a fost găsită dopată Maria Boldor

Diana Ignat a fost depistată pozitiv cu ostarină, aceeași substanță cu care Maria Boldor a fost găsită dopată în proba A. Totodată, este aceeași substanță cu care a fost depistat pozitiv Lucian Bute, în cazul de dopaj din urmă cu șapte ani.

„Este o substanță nespecifică, de cele mai multe ori se întâlnește în suplimentele alimentare, poate fi etichetată sau nu în componența ingredientelor. Este încadrată pe lista interzisă la alți agenți anabolici, deci este o substanță cu efect anabolizat. 

Substanța aceasta ajută la creșterea masei musculare, refacerea după accidentare”, a explicat Gabriela Andreiașu, directorul general al Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD), potrivit as.ro., despre efectele pe care le produce în organism substanța numită ostarină.

ADVERTISEMENT
"Sunt uimit că soția mea poate ieși singură pe stradă". Un tânăr din Guatemala, surprins de ce a descoperit în România
Imaginile cu Radu Drăgușin, după ce a primit un verdict greu de digerat....
Imaginile cu Radu Drăgușin, după ce a primit un verdict greu de digerat. Englezii l-au caracterizat într-un singur cuvânt
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată...
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată a natalității. De ce le este frică femeilor să devină mame
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
FOTO Austriecii de la Strabag pregătesc în România prima inaugurare importantă din 2024...
FOTO Austriecii de la Strabag pregătesc în România prima inaugurare importantă din 2024 pe infrastructura rutieră
Decizie definitivă în
Decizie definitivă în "duelul eclerurilor". Cine a câştigat procesul dintre Jamila şi Laura Laurenţiu
Tehnica simplă de respirație pentru liniștire. Cele două cuvinte pronunțate la inspirare-expirare
Tehnica simplă de respirație pentru liniștire. Cele două cuvinte pronunțate la inspirare-expirare
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care...
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care a omorât-o pe Melis, în Grădina Botanică
Noua lege a pensiilor din 2024. Tot ce trebuie să știe fiecare pensionar
Noua lege a pensiilor din 2024. Tot ce trebuie să știe fiecare pensionar
Theo Rose, de urgență cu copilul la spital. Ce probleme are fiul vedetei
Theo Rose, de urgență cu copilul la spital. Ce probleme are fiul vedetei
Cum arată Bianca Drăgușanu nemachiată, la 41 de ani. Imaginile fac senzație pe...
Cum arată Bianca Drăgușanu nemachiată, la 41 de ani. Imaginile fac senzație pe internet! FOTO
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Godină și Cioroianu, contre dure în cazul Șercan: „Un dobitoc care lucrează vremelnic...
Godină și Cioroianu, contre dure în cazul Șercan: „Un dobitoc care lucrează vremelnic acolo”
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume