Sport

Încă un jucător român refuză naţionala: ”Mă simt 100% italian, alegerea mea e clară”

Tot mai mulți jucători români născuți în străinătate refuză să vină la națională, iar Daniel Boloca a reiterat faptul că este interesat doar de reprezentativa Italiei.
20.07.2023 | 10:14
Inca un jucator roman refuza nationala Ma simt 100 italian alegerea mea e clara
Tot mai mulți jucători români născuți în străinătate refuză să vină la națională, iar Daniel Boloca a reiterat faptul că este interesat doar de reprezentativa Italiei. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Mijlocașul central în vârstă de 24 de ani a reușit la finalul sezonului precedent să promoveze cu Frosinone în Serie A și apoi a prins transferul carierei semnând cu Sassuolo care a plătit 6 milioane de euro pentru aducerea sa.

Daniel Boloca, jucătorul care a refuzat naționala României

În ciuda faptului că s-a născut la Chieri, Daniel Boloca a acceptat să vină la naționala României și chiar a jucat câteva minute în amicalul cu Slovenia din toamna trecută. Apoi, jucătorul a refuzat să mai răspundă convocărilor lui Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat pentru Sassuolo Channel, mijlocașul central a mărturisit că singura sa opțiune în momentul de față este reprezentativa Italiei și a dezvăluit ce probleme a întâmpinat între ”tricolori”.

”Prima mea experiență a fost la cea română, pentru că părinții mei sunt români. Am făcut-o mai mult pentru ei. Am avut însă probleme de comunicare, pentru că nu vorbesc și nu înțeleg limba română, de aceea am avut dificultăți de integrare.

ADVERTISEMENT

Când am primit convocarea la naționala Italiei pentru acel stagiu de pregătire, pentru mine s-a împlinit într-adevăr visul, ceea ce doream în realitate. Mă simt 100% italian, m-am născut și am crescut la Chieri (n.r. – oraș lângă Torino), iar alegerea mea este clară, să joc pentru Italia”, a declarat Boloca.

FRF, probleme cu Coubiș și Cîrjan

Edi Iordănescu a avut o reacție vehementă după ce Daniel Boloca a decis să aleagă formația Italiei în detrimentul naționalei României, deși fusese inclus în planurile ”tricolorilor”. Selecționerul i-a taxat pe părinții fotbalistului, despre care spune că nu și-au asumat decizia fiului lor.

ADVERTISEMENT

Căpitanul formației de tineret a clubului AC Milan, Andrei Coubiș, nu mai vrea nici el să joace sub tricolor, refuzând convocarea la echipa națională de tineret și preferând să-și încerce norocul la reprezentativa Italiei.

Recent transferat de Rapid, mijlocașul Cătălin Cîrjan a refuzat în primăvară să se prezinte la selecționata U20, motivând faptul că era pregătit să meargă la formația U21 însă Emil Săndoi nu l-a oprit în lot.

ADVERTISEMENT

Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu, a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre cazurile celor trei jucători. Oficialul a ținut să remarce o diferență importantă legată de aceste situații. Cîrjan este născut în România, în vreme ce Coubiș și Boloca au crescut ca fotbaliști chiar în Italia.

ADVERTISEMENT