Sport

Încă un transfer din SuperLiga pentru Mutu! Anunț oficial al lui Neftchi Baku. Update exclusiv

Adrian Mutu continuă transferurile din SuperLiga la Neftchi Baku. După ce l-a luat pe Yuri, FANATIK a aflat în exclusivitate că „Briliantul” a achiziționat un nou fundaș.
23.07.2023 | 10:43
Inca un transfer din SuperLiga pentru Mutu Anunt oficial al lui Neftchi Baku Update exclusiv
Încă un transfer din SuperLiga pentru Mutu! Cine face pereche cu Yuri la Neftchi Baku. Exclusiv
ADVERTISEMENT
23-07-2023
07:47

Mark Tamas, prezentat oficial la Neftchi Baku

Adrian Mutu continuă să transfere din SuperLiga. Neftchi Baku a anunțat duminică dimineață transferul lui Mark Tamas, fostul jucător al lui Sepsi, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK.

Fundașul central a semnat un contract valabil pe două sezoane cu Neftchi Baku și va purta tricoul cu numărul 4. Maghiarul a rămas liber de contract în această vară după despărțirea de Sepsi.

Tamas va face pereche în centrul defensivei lui Neftchi Baku alături de Yuri Matias. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate transferul brazilianului de la CFR Cluj în Azerbaidjan.

 

20-07-2023
16:47

Sepsi anunță despărțirea de Mark Tamas

Sepsi a confirmat și printr-un anunț oficial informația dezvăluită în exclusivitate de FANATIK, conform căreia Mark Tamas nu va mai juca la echipa covăsneană. Fundașul maghiar va evolua sub comanda lui Adi Mutu la Neftchi Baku.

„Sepsi OSK şi Tamás Márk au decis, de comun acord, încetarea raporturilor contractuale dintre cele două părţi. Fundaşul, în vârstă de 29 de ani, a ajuns în toamna anului 2022 la echipa noastră.

Îi urăm mult succes în continuare în carieră!”, a scris Sepsi pe pagina oficială de Facebook.

Mark Tamas este noul fotbalist al lui Neftchi Baku. FANATIK a aflat în exclusivitate că stoperul de la Sepsi este al doilea transfer al lui Adrian Mutu de când a devenit antrenor principal la gruparea din Azerbaidjan.

Mark Tamas, transferat la Neftchi Baku. Fundașul va face pereche cu Yuri

La Baku, stoperul maghiar în vârstă de 29 de ani va face pereche cu Yuri Matias, ex-CFR Cluj. FANATIK a anunțat în exclusivitate că echipa lui Mutu l-a transferat în această vară pe brazilian în schimbul sumei de 400.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Tamas juca în România din septembrie 2022, atunci când a ajuns la Sepsi din postura de fotbalist liber de contract după despărțirea de Slask Wroclaw. În sezonul petrecut în SuperLiga, fundașul central de picior stâng, care măsoară 1,92 metri, a bifat 23 de meciuri, perioadă în care a marcat un gol și a oferit un assist.

Pentru Mark Tamas, fotbalist cu o selecție la prima reprezentativă a la Ungariei, Neftchi Baku va reprezenta a șasea echipă din carieră. Pe lângă Slask și Sepsi, el a mai evoluat pentru Videoton, Puskas Academia și Diosgyor.

ADVERTISEMENT

În Azerbaidjan, Tamas, Yuri și Mutu se vor bate la titlul pe care Neftchi l-a câștigat ultima dată în sezonul 2020-2021. Gruparea din Baku are nouă titluri în palmares, iar sezonul trecut a terminat pe ultima treaptă a podiumului din Azerbaijan Premier League.

Cu cele nouă titluri, Neftchi Baku este a doua cea mai decorată echipă din Azerbaidjan, după Qarabag, care a luat de zece ori campionatul și care este chiar deținătoarea actuală a trofeului.

ADVERTISEMENT

Atilla Hadnagy: „Nu se simțea bine la noi”

Atilla Hadnagy, directorul general al celor de la Sepsi, a confirmat în exclusivitate pentru FANATIK transferul lui Tamas la Neftchi. Din informațiile obținute de site-ul nostru, echipa lui Mutu i-a plătit fundașului maghiar clauza de reziliere în valoare de 200.000 de euro.

Stoperul mai avea contract cu covăsnenii până în vara lui 2024. Odată cu plecarea lui Tamas, Sepsi rămâne în trei fundași centrali: Denis Ciobotariu, Mihai Bălașa și Branislav Ninaj. În centrul apărării, la nevoie, ar putea fi tras și mijlocașul albanez Isnik Alimi.

ADVERTISEMENT

„Actele între cluburi s-au semnat. În mare, totul e rezolvat. Singura problemă ar fi ca jucătorul să aibă pretenții. Dar nu cred că e cazul pentru că a vrut să plece de la noi deoarece nu se simțea bine. 

O să vedem dacă mai aducem un fundaș central pentru ca la nevoie putem să îl folosim pe Alimi, de care suntem foarte mulțumiți. E un fotbalist de urmărit”, a declarat Atilla Hadnagy, în exclusivitate pentru FANATIK.

Obiectivul lui Adrian Mutu la Baku: „Să reprezint țara cu mândrie”

„Briliantul” și l-ar dori la Baku și pe fostul său jucător de la Rapid, golgheterul SuperLigii Marko Dugandzic. Mutu s-a lovit însă de refuzul conducerii din Giulești. Cu taote aceste,a Adrian Mutu are obiective îndrăznețe la noua sa echipă.

„Neftchi este un club cu cea mai mare și mai puternică bază de fani din Azerbaidjan. Fanii celor de la Neftchi sunt recunoscuți în Europa pentru loialitatea și sprijinul lor. Sunt sigur că voi lega o relație bună cu ei, pentru că, până la urmă, orice facem, o facem pentru fanii noștri.

Obiectivul meu este să readuc Neftchi la locul care i se cuvine – cea mai înaltă poziție în Azerbaidjan și să reprezint cu mândrie Azerbaidjanul în Europa. Cred că Neftchi va obține un mare succes pe terenurile de fotbal europene”, a declarat Adrian Mutu în momentul prezentării oficiale la Neftchi Baku.

  • 550.000 este cota de piață a lui Mark Tamas conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT