Sport

Începe returul în SuperLiga! Recordurile primelor 15 etape, surpriza, dezamăgirea, dar și ce urmează la titlu și retrogradare

Turul din SuperLiga a ajuns la final. Fanatik vă prezintă situaţia despre lupta la titlu şi evitarea retrogradării la mijlocul competiţiei, dar şi superlativele de până acum în SuperLiga.
09.11.2023 | 20:05
Incepe returul in SuperLiga Recordurile primelor 15 etape surpriza dezamagirea dar si ce urmeaza la titlu si retrogradare
Lupta la titlu şi evitarea retrogradării după turul sezonului regulat! Surpriza şi dezamăgirea din SuperLiga. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

S-a încheiat turul din SuperLiga. Sezonul regulat a ajuns la jumătate, cu FCSB lider. Dar înfrângerea din derby-ul cu Rapid în ultima etapă a echilibrat lucrurile în partea superioară, primele trei clasate fiind despărţite de doar două puncte.

Începe returul în SuperLiga! Trei formaţii s-au desprins în frunte

FANATIK vă prezintă situaţia din lupta la titlu, dar şi de la retrogradare la finalul turului din sezonul regulat. Care este echipa care a atras cei mai mulţi spectatori în tribune, care este surpriza primelor 15 etape, dar şi dezamăgirea.

ADVERTISEMENT

După turul din SuperLiga, trei formaţii s-au desprins în frunte: FCSB, CFR Cluj şi Rapid fiind despărţite de doar două puncte. În lupta pentru campionat poate reveni şi Universitatea Craiova, aflată la 8 puncte de lider.

FCSB a început tare campionatul, dar zestrea acumulată în primele etape a fost irosită în finalul turului când echipa lui Charalambous a reuşit o singură victorie în ultimele cinci meciuri: 1-0 cu “lanterna” Botoşani.

ADVERTISEMENT
Florinel Coman, în FCSB - Dinamo. Sursa: sportpictures.eu
Florinel Coman, în FCSB – Dinamo. Sursa: sportpictures.eu

FCSB s-a gripat în ultimele etape!

Pentru roş-albaştrii, finalurile de meci au părut a fi blestemate. Echipa lui Gigi Becali putea să aibă chiar şapte puncte mai mult decât în prezent cu o gestionare mai bună a ultimelor minute. U Cluj şi Petrolul au egalat în prelungiri, Băluţă a trimis în bară cu Voluntari, iar cu Rapid, roş-albaştrii au avut un gol anulat cu VAR pentru un offside milimetric.

Toate aceste puncte pierdute pe final de meci se pot dovedi decisive în final, chiar dacă se vor înjumătăţi după sezonul regulat. CFR Cluj nu a reuşit să profite de paşii greşiţi ai FCSB-ului, ardelenii având şansa să urce pe primul loc dar au pierdut la Hermannstadt.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Mandorlini s-a gripat în ultimele etape, având remize cu nou-promovatele Dinamo şi Oţelul, în care pornea ca mare favorită. Cu toate acestea, CFR este la un punct de lider la finalul turului.

Din top 3, Rapidul este echipa în cea mai bună formă. Giuleştenii au câştigat cu 2-1 derby-ul cu FCSB şi sunt neînvinşi din 13 august, când Petrolul s-a impus pe arena Rapidului, scor 2-1. Echipa lui Bergodi a început greoi, dar a încheiat în forţă, la doar două puncte de lider, în ciuda problemelelor importante de lot.

ADVERTISEMENT
CFR Cluj a pierdut şansa de a deveni lider. Echipa lui Mandorlini a pierdut cu Hermannstadt. Sursa: sportpictures.eu
CFR Cluj a pierdut şansa de a deveni lider. Echipa lui Mandorlini a pierdut cu Hermannstadt. Sursa: sportpictures.eu

Farul şi Sepsi, tur cu probleme

Farul şi Sepsi sunt două echipe de prim plan care au avut un tur problematic. Campioana en-titre a dezamăgit în acest sezon şi este abia pe locul 7, suferind nu mai puţin de şase eşecuri în primele 15 meciuri.

Sepsi a început fulminant sezonul, fiind la câteva minute de calificarea în grupele Conference League. Dar, după eşecul din prelungiri cu Bodo/Glimt, covăsnenii s-au prăbuşit în campionat, cu o serie de şase înfrângeri la rând. Echipa lui Ciobi este pe 8, cu 19 puncte.

Gică Hagi a avut un tur dificil de campionat. Sursa: sportpictures.eu
Gică Hagi a avut un tur dificil de campionat. Sursa: sportpictures.eu

Dinamo şi FC Botoşani, “repetente” la finalul turului!

În partea de jos a clasamentului, FC Botoşani şi Dinamo s-au afundat pe locurile direct retrogradabile. Moldovenii sunt ultimii în clasament, cu 7 puncte, fără niciun succes în cele 15 etape din SuperLiga.

Valeriu Iftime a schimbat doi antrenori: Marius Croitoru şi Dan Alexa, echipa fiind condusă acum de Andrei Patache. În ultimele etape, echipa a fost zguduită şi de un scandal de pariuri, despre care FANATIK a scris pe larg.

Dinamo este din nou pe loc retrogradabil. Entuziasmul revenirii în SuperLiga s-a topit repede, iar “câinii” au obţinut doar două victorii în primele 15 etape din SuperLiga: cu Botoşani şi Voluntari. Ovidiu Burcă trebuie să găsească rapid soluţii, înainte ca situaţia să devină şi mai complicată.

În acest moment, FC U Craiova, FC Voluntari, Oţelul Galaţi, Poli Iaşi şi UTA Arad, contracandidate ale “câinilor”, arată un nivel superior la nivel de joc. După exprimarea din tur, Dinamo şi Botoşani sunt principalele candidate la retrogradare.

Dinamo a avut un tur dezamăgitor de campionat. Sursa: sportpictures.eu
Dinamo a avut un tur dezamăgitor de campionat. Sursa: sportpictures.eu

FCSB aduce cei mai mulţi fani în tribune!

Fanii au venit în număr mare pe stadioane în turul din SuperLiga. FCSB aduce cei mai mulţi suporteri pe stadioanele din România, fiind urmată în această ierarhie de Rapid şi Universitatea Craiova. La polul opus sunt Farul, Botoşani şi Voluntari.

Media fanilor din tur în SuperLiga:

  1. FCSB – 19.196 de fani / meci
  2. Rapid – 12.000
  3. Universitatea Craiova – 11.414

….

14. Farul Constanţa – 3183
15. FC Botoşani – 2186
16. FC Voluntari – 1818

FCSB – Rapid este meciul cu cea mai mare asistenţă din SuperLiga în tur. Au fost prezenţi pe Arena Naţională, 40.563 de fani. Pe locul doi este primul meci al FCSB-ului din Ghencea. La meciul cu CFR Cluj au asistat 28.519 suporteri. Podiumul este completat de derby-ul Clujului, U – CFR, cu 22.614 fani.

Top asistenţe SuperLiga
Top asistenţe SuperLiga. Sursa: Facebook SuperLiga

Surpriza turului: Rapid! Giuleştenii au câştigat cu toţi granzii

Surpriza plăcută a sezonului până acum este Rapid. Giuleştenii au făcut un tur de campionat excelent, fiind la doar două puncte de lider. Echipa lui Bergodi este singura care a câştigat meciurile cu cei patru granzi ai campionatului: FCSB (2-1), CFR Cluj (3-1), Universitatea Craiova (2-0) şi Farul Constanţa (3-1).

Rapid are cel mai bun atac al SuperLigii, fiind singura formaţie care a înscris mai mult de 30 de goluri (31) în tur, cu o medie de peste două goluri pe meci. Giuleştenii au rămas fără câteva piese importante în finalul turului: Rrahmani, Emmers şi Petrila suferind accidentări serioase, dar Bergodi a găsit soluţii.

Rrahmani, la meciul dintre Rapid şi CFR Cluj. Sursa: sportpictures.eu
Rrahmani, la meciul dintre Rapid şi CFR Cluj. Sursa: sportpictures.eu

Dezamăgirea: Dinamo! “Câinii” au câştigat ultima dată în august

Dezamăgirea vine tot din Bucureşti şi se numeşte Dinamo. Echipa lui Ovidiu Burcă a arătat prea puţin în tur şi dacă va continua aşa, sunt şanse mari să cadă în liga secundă. “Câinii” au câştigat cu noroc şi cele două meciuri în care au luat cele 3 puncte.

Cu Botoşani, succesul a venit în minutul 90+5 după un autogol al lui Ducan, iar cu FC Voluntari, “cânii” au avut din nou şansă, Sigurjonsson irosind un penalty în minutul 90+7. Iar acest ultim succes a venit în luna august.

Vineri, de la ora 20:30, se confruntă meciul dintre Sepsi şi Rapid, primul din retur. Prima parte a sezonului a fost foarte echilibrată şi sunt şanse mari ca lupta la titlu şi la evitarea retrogradării să se ducă până în ultimele etape din play-off şi play-out, mai ales că punctele se vor înjumătăţi la finalul sezonului regulat.

  • 31 de goluri a marcat Rapid, cele mai multe reuşite în SuperLiga
  • 19.196 fani este media de spectatori a FCSB-ului, cea mai ridicată din SuperLiga
ADVERTISEMENT