Fotbal international

Tragedie la Montpellier! Un copil de 14 ani a murit în timpul incidentelor provocate după Franța – Maroc 2-0. Video

Franța sărbătorește calificarea în semifinalele Cupei Mondiale, dar în marile orașe s-au înregistrat incidente violente cauzate de fanii marocani. Un copil de 14 ani a murit.
15.12.2022 | 09:57
Tragedie la Montpellier Un copil de 14 ani a murit in timpul incidentelor provocate dupa Franta  Maroc 20 Video
Franța sărbătorește calificarea în semifinalele Cupei Mondiale, dar în marile orașe s-au înregistrat incidente violente cauzate de fanii marocani. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
15-12-2022
08:00

Un copil de 14 ani a murit la Montpeliier

Vești triste din Franța, unde un suporter marocan de doar 14 ani a decedat la Montpellier.


Suporterii au creat haos în oraș, iar puștiul a fost lovit mortal de o mașină pe străzile din centrul orașului. Presa franceză a relat cu emoție acest eveniment.

Campioana mondială en-titre a învins revelația turneului final cu 2-0 și va întâlni Argentina în marea finală în care speră să-și apere trofeul cucerit în urmă cu 4 ani.

Fanii Marocani au creat incidente în Franța după semifinala de la Cupa Mondială

La scurt timp după ultimul fluier care a consfințit victoria Franței în fața Marocului în semifinalele Cupei Mondiale, în marile orașe europene s-au semnalat incidente grave produse de suporterii africanilor.

ADVERTISEMENT

Cetățeni de origine marocană au ieșit pe străzile principalelor orașe din Franța pentru a strica bucuria învingătorilor. Pe celebrul bulevard Champs-Elysees din Paris, cei 2.500 de polițiști scoși pe teren pentru a preveni incidentele au avut mult de furcă.

Înfruntările dintre cele două tabere de suporteri au fost teribile în capitala Franței, iar forțele de ordine au reținut două persoane. Poliția a fost nevoită să folosească gaze lacrimogene pentru a restabili ordinea.

ADVERTISEMENT

Un polițist rănit la Avignon

Imagini cu lupte de stradă au apărut și de la Montpellier, acolo unde au avut loc ciocniri între fanii francezi și marocani în centrul orașului. Videoclipurile arată suporteri care urcă pe un monument ținând în mâini fumigene roșii și aruncând cu petarde, iar mulțimea adunată în piață se împrăștie rapid pentru a evita accidentele.

Un cetățean francez din oraș a fost forțat să scoată steagul țării sale de la balcon, după ce fereastra apartamentului său a fost vizată de pietre și petarde. Probleme au existat și la Avignon, acolo unde marocanii au distrus mașini, iar un polițist a fost rănit.

ADVERTISEMENT

Alte incidente s-au înregistrat la Marsilia, dar și la Nisa, acolo unde suporterii celor două echipei au aruncat diverse obiecte în Piaţa Massena. Există, de asemenea, rapoarte despre revolte și ciocniri la Bruxelles, între poliția belgiană și fanii marocani, dar și la Milano.

Franța, finală cu Argentina

Franța s-a calificat în finala Cupei Mondiale după ce a învins Maroc, scor 2-0, cu golurile realizate de Theo Hernandez și Kolo Muani. Naționala ”cocoșului galic” este la un singur pas de a-și apăra trofeul cucerit în urmă cu 4 ani.

ADVERTISEMENT

În marea finală de duminică, 18 decembrie, de la ora 17:00, Franța va da piept cu Argentina. Se anunță un meci de înaltă clasă, iar lumea așteaptă și duelul dintre cele două mari vedete, Kylian Mbappe și Lionel Messi, coechipieri la PSG.

ADVERTISEMENT
Tags: