Sport

Inevitabilul s-a produs! Simona Halep va părăsi top 10 WTA după șapte ani

Simona Halep se află în acest moment pe locul 9 în clasamentul WTA, după turneul de la Wimbledon, însă românca nu și-a revenit după accidentare și va ieși cu siguranță din top zece, pentru prima oară după mai bine de șapte ani.
14.07.2021 | 14:05
Inevitabilul sa produs Simona Halep va parasi top 10 WTA dupa sapte ani
ADVERTISEMENT

Ashleigh Barty a câștigat turneul de Grand Slam de la Wimbledon și a ajutat-o pe Simona Halep să se mențină în top 10, deși nu a putut să își apere titlul pe iarba de la Londra, unde se impunea în 2019.

Simona va rata astfel și Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde singura româncă prezentă va fi Mihaela Buzărnescu, dar și turneul WTA Montreal, care va avea loc în perioada 6-15 august.

ADVERTISEMENT

Simona Halep se retrage și de la turneul WTA de la Montreal și va părăsi top zece

Simona Halep a luat decizia să se retragă și de la turneul WTA de la Montreal, fiind nerefăcută după ruptura la gamba piciorului stâng. Astfel, Muguruza, Bencic, Kvitova sau Krejcikova vor putea să depășească în clasamentul mondial pe româncă, care pierde puncte importante, mai ales că la ultima oară a reușit să ajungă în sferturile de finală la Montreal (2019).

Atunci, Simona Halep abandona după ce pierdea primul set cu 6-4 în fața lui Marie Bouzkova. Acest lucru a fost confirmat și de organizatorii turneului din Canada, care au publicat lista jucătoarelor care vor participa la turneu în acest an, iar Simona Halep nu se află pe tabloul principal.

ADVERTISEMENT

După turneul de la Wimbledon, Simona Halep a picat nu mai puțin de șase locuri, de pe trei până pe nouă, cea mai mare cădere din ultimii ani a jucătoarei. Simona însă nu pare foarte afectată și a fost surprinsă în ipostaze romantice la Milano, în compania logodnicului ei, Toni Iuruc.

Când a intrat Halep prima oară în top 10 WTA

Simona Halep a pătruns pentru prima oară în top 10 al celor mai bune jucătoare din lume pe data de 26 ianuarie 2014, iar de atunci s-a menținut fără probleme în această ierarhie. De altfel, Halep este una dintre cele mai longevive jucătoare din istoria circuitului, dar hegemonia Simonei se va încheia după nu mai puțin de 374 de săptămâni petrecute în elita tenisului mondial feminin.

ADVERTISEMENT

Halep a pierdut 2000 de puncte după Wimbledon, iar în acest moment are 4330 de puncte, la o distanță destul de mică față de alte cinci jucătoare, care o pot depăși în urma turneului de la Montreal.

Clasamentul WTA și locul ocupat de Simona Halep
Clasamentul WTA și locul ocupat de Simona Halep.

Chiar și în aceste condiții, Simona Halep a realizat o performanță uriașă și le-a luat fața unor legende ale tenisului, precum Martina Hingis (314 săptămâni) sau Lindsay Davenport (333 de săptămâni).

ADVERTISEMENT

Cine sunt jucătoarele care s-au menținut în top mai mult decât Simona Halep

Doar șapte jucătoare au reușit să se mențină în top zece WTA mai mult decât a făcut-o Simona Halep. Martina Navratilova (1.000 de săptămâni), Chirs Evert (746 săptămâni), Steffi Graf (625 săptămâni), Gabriela Sabatini (508 săptămâni), Pam Shriver (458 săptămâni), Arantxa Santchez (429 săptămâni) și Hana Mandlikova (421 de săptămâni).

Ba mai mult, Simona Halep a reușit să se mențină pe primul loc în clasamentul mondial în sezonul 2017 și 2018. Numărul 9 WTA a ratat și turneul de hard de la Praga, unde anul trecut a câștigat. Competiția are loc în perioada 12 iulie-18 iulie.

Darren Cahill a vorbit despre revenirea pe teren a Simonei Halep și e optimist că jucătoarea va fi prezentă la turneul de la Cincinnati: „Va reveni la antrenamente săptămânile următoare, sperăm să fie în regulă pentru Cincinnati”.

ADVERTISEMENT