Life

Primul interviu cu George Burcea după divorțul de Andreea Bălan: ”Ne-am căsătorit pentru că a fost nevoie, ca să nu spun că a trebuit”

George Burcea a vorbit despre divorțul de Andreea Bălan, relația cu Viviana Sposub, dar și despre proiectele sale, într-un interviu exclusiv pentru FANATIK.
10.03.2022 | 13:08
George Burcea, dezvăluiri fără ascunzișutri despre căsătorie, divorț, Andreea Bălan și Viviana Sposub / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

George Burcea a vorbit, în premieră, despre căsătoria și divorțul de Andreea Bălan. Actorul a explicat, în exclusivitate pentru FANATIK, ce s-a întâmplat, de fapt, între ei și a dezvăluit lucruri neștiute din ultimii doi ani de viață, despre perioada divorțului, despre droguri, despre relația cu Viviana Sposub și proiectele sale ca actor și scriitor.

George Burcea a recunoscut că s-a însurat din greșeală cu Andreea Bălan

Timp de cinci ani, George Burcea și Andreea Bălan au preferat concubinajul. Lucrurile păreau să meargă bine pentru ei, se născuse și prima lor fetiță. Apoi a apărut cea de-a doua sarcină, iar nașterea a fost una dificilă, cântăreața fiind la un pas de moarte.

ADVERTISEMENT

Câteva luni mai târziu, Andreea Bălan și George Burcea se căsătoreau, nunta fiind, la acea vreme, una de vis. Cel puțin pentru Andreea Bălan, ea bucurându-se la maximum de moment. George însă, acum, a explicat, în exclusivitate pentru FANATIK, că nunta cu pricina a fost o greșeală. E adevărat, căsnicia lor a și ținut doar câteva luni, semn că deja, în cuplul lor, erau probleme.

Într-un amplu interviu acordat FANATIK, George Burcea a povestit, de fapt, ce s-a petrecut între el și Andreea Bălan, cum merg lucrurile acum în relația cu fosta sa soție, a răspuns unor întrebări dificile despre droguri și ieșiri publice controversate și nu a ocolit povestea nefardată a iubirii pe care o împărtășește cu frumoasa Viviana Sposub, noua prezentatoare a matinalului de la Kanal D.

ADVERTISEMENT

Și, chiar dacă a încercat să fie cât mai amabil cu fosta lui soție, George Burcea, în cuvintele sale, nu poate ascunde că relația cu Andrea Bălan este compromisă iremediabil, iar până la iertarea reciprocă este un drum mai mult decât cel al omenirii până la… stele.

George Burcea nu are în plan vreo căsătorie în viitorul apropiat

– George, ești bărbat, acum, liber. Când te însori?

Nu sunt bărbat liber pentru că sunt cu Viviana! (râde, n. red.) Eu cred că lucrurile trebuiesc luate pas cu pas, sincer. Și cred că este timpul ca eu să nu mă mai grăbesc în ceea ce privește căsătoria. Cred că e nevoie de timp și de răbdare.

ADVERTISEMENT

– Nici data trecută nu te-ai grăbit cu căsătoria, dar tot a ținut doar câteva luni….

Eu și vedetele internaționale care se căsătoresc vineri și divorțează luni, așa mă simt (râde, n. red.). Dar revenind la subiectul căsătoriei, nu știu când se va întâmpla, nu ne dorim să ne grăbim. Îmi doresc să se termine procesul, urmează un apel sau ceva din cealaltă parte, vom vedea ce se va întâmpla la apel, în toamnă, iar apoi vom lua o decizie. Normal că am vorbit cu Viviana despre acest subiect, suntem împreună de un an și șapte luni totuși.

Am prezentat-o și copiilor mei, de fapt este singura parteneră pe care am prezentat-o, Viviana fiind și singura din viața mea. Nu unul, doi, trei, patru parteneri, eu le-am prezentat o singură parteneră. Și, sper eu, așa va și rămâne.

ADVERTISEMENT

Căsătoria cu Andreea Bălan a fost sortită eșecului

– Cum te simți după doi ani de luptă, de divorț?

Eu nu aș numi doi ani de luptă, le-aș zice doi ani de ego. Greșeala mea foarte mare a fost că eu niciodată nu mi-am dorit să fac jocul presei. Înțeleg lucrurile, dar nu am vrut să îl fac și poate am greșit. Ceea ce m-a dus la o relație foarte destabilizată cu presa, iar asta a făcut ca în momentul în care a apărut o știre, presa știind că sunt greu de contactat și că nu vorbesc, să scrie unele lucruri.

Burcea
Andreea Bălan și George Burcea au avut o nuntă de vis și un divorț de coșmar / Foto: Facebook

Eu cred foarte mult, și o spun din propria experiență, că la un divorț nu se ajunge într-o săptămână, două. Este un mix de probleme, e un cumul de factori care se adună de-a lungul mai multor ani, luni, și care afectează relația. Oamenii din exterior nu înțeleg prea bine acest lucru. La noi a fost un cumul de factori, nu vreau să dezvolt.

– Voi v-ați căsătorit în 2019, în septembrie. V-ați despărțit în același an… De ce v-ați mai căsătorit dacă lucrurile mergeau deja prost?

Aici e un subiect sensibil, sincer. Pentru că dacă ne-am căsătorit nu înseamnă că lucrurile erau bune înainte de asta. Ne-am căsătorit pentru că a fost nevoie să ne căsătorim. Ca să nu spun că a trebuit să ne căsătorim. Din cauza unei dorințe ale unui om. Nici măcar ca să ne reparăm relația.

– A visat ea să fie mireasă?

…. (râde și aprobă după un minut de tăcere, n.red)

Cum a cucerit-o George Burcea pe Viviana Sposub: “Am zis că merg acolo să le iau banii, nu ca să mă îndrăgostesc”

– Te-ai dus la Ferma. Toată lumea se întreabă cum ai reușit să o cucerești pe frumoasa Viviana…

Înainte să merg la Ferma, sincer, am și vorbit cu un amic de-al meu care este și nașul fetiței mele cele mici, și i-am zis că merg acolo să le iau banii, nu ca să mă îndrăgostesc. Veneam după o perioadă nu tocmai bună, voiam doar să îmi fac doar treaba, să îmi dau sufletul pe post și să artă cum sunt eu de fapt. Și, sincer, să primesc banii pentru care munceam. Doar că, uite, de fiecare dată când zici că nu vei face ceva, fix aia se întâmplă.

Burcea
George Burcea și Viviana Sposub s-au îndrăgostit pe platoruile de filmare ale show-ului Ferma / Foto: captura Pro TV

Am spus că merg să muncesc, nu să mă îndrăgostesc, iar după am vorbit despre asta cu Viviana care voia să muncească și să își cumpere un apartament, dar s-a făcut potrivirea perfectă, iar la final ne-am îndrăgostit. Cum s-a întâmplat, de ce s-a întâmplat, sincer, nu știu. Probabil pentru că experiențele pe care le-am avut în trecut au contat. Ea a avut niște suferințe, eu am avut niște suferințe și s-au întâlnit doi oameni care aveau nevoie unul de celălalt.

– Unde ai dus-o la prima întâlnire pe Viviana?

Prima întâlnire pe care am avut-o cu Viviana, după ce am ieșit de la Ferma, a fost în Parcul Cișmigiu. Apartamentul meu este aproape de Cișmigiu, eu stau pe Calea Victoriei… Și acum locuim și împreună, și separat, dar mai mult împreună.

Apartamentul ei este undeva pe la Piața Alba Iulia, apartamentul meu e pe Victoriei, plătim două chirii doar pentru că eu mai am alte chestiuni de rezolvat. Acolo a venit și Protecția Copilului, am niște condiții de respectat și nu e nicio problemă.

Viviana Sposub, atentă cu fiicele lui George Burcea

– Cum se înțelege Viviana cu copiii tăi și ai Andreei Bălan?

Viviana se înțelege… Să reformulez. Copiii se înțeleg perfect cu Viviana, sunt lipiți de ea de fiecare dată când se văd. Pentru că ea se joacă cu copiii, colorează, se plimbă cu ele, ascultă muzică, fac dansuri, coregrafii.

Dacă ai mei copii ajung și la Viviana acasă, că se mai întâmplă, nu s-a întâmplat niciodată ca ea să stea 2 minute pe telefon, e cu ele. În momentul în care ai copii este nevoie de disponibilitate. Nu contează cât timp petreci cu copiii, contează calitatea timpului petrecut cu ei. Dacă stai o oră, lași telefonul undeva, faci jocuri, colorezi, scrii, desenezi, dar nu te apuci de rețele sociale.

– Ai două fete. Vrei și un băiat?

Doamne Ajută! Cât timp vom fi sănătoși, iar relația va curge bine, îmi doresc. Sincer, eu m-am îndrăgostit de cele două fete ale mele, adică dacă ar fi să aleg, parcă aș alege tot o fată. Dar niciodată nu se știe ce va fi, dar nu sunt genul care să insiste pe ideea că trebuie numele dus mai departe. Important este ca el sau ea să fie sănătos. Iar apoi, la fel de important, este să te înțelegi cu partenerul, au nevoie de sănătatea emoțională a părinților.

Din păcate, se vede în ceea ce s-a întâmplat în trecut (între el și Andreea Bălan, n. red.) în sănătatea emoțională a copiilor. Este foarte greu ca un părinte să tragă într-o parte, spre o viață emoțională curată a copiilor, iar un părinte să tragă în altă parte, spre propriile principii, spre ego-ul său.

”Din păcate, s-a mediatizat foarte mult că Burcea este bețiv și drogat”

– Ce zice Viviana când vorbești cu Andreea? Când ești făcut drogat, bețiv…

În ultimii doi ani de zile am avut maximum două discuții cu Andreea, și acelea scurte. Eu nu vorbesc cu Andreea pentru că Andreea m-a blocat de doi ani. Relația pe care eu o am cu fetele se întreține prin bunică, prin mama Andreei. Când merg să iau copiii, îi iau doar în prezența bunicii sau a bonei sau bonelor, iar când îi duc înapoi, la fel. Eu nu vorbesc cu Andreea, deși mi s-ar fi părut normal să întreținem o legătură.

Am vorbit cu ea pe contul mamei Andreei. Viviana mă știe foarte bine. Din păcate s-a mediatizat foarte mult că Burcea este bețiv și drogat. Lumea nu știe faptul că eu, în ultimii doi ani, o dată la săptămână, la lună, de câte ori mi s-a cerut, eu am fost testat de droguri.

Având în vedere că am avut două procese, eu nu aveam cum să fac lucrul acesta. În primul rând, nu îmi doresc să fac asta, am făcut o greșeală. NU eram dependent, să le fac în continuare. Și, cel mai important, eu am nevoie să am copiii aproape. Ce om normal la cap ar putea să repete o asemenea greșeală, să se drogheze în continuare? S-a propagat doar punctul de vedere al fostei, că eu sunt drogat și bețiv. Fără să se știe că eu sunt testat des.

– De ce te-ai drogat atunci?

Atunci a fost o greșeală pe care o regret foarte sincer. A fost un moment dificil, a fost cearta cu Andreea, toată nebunia cu copiii, cu Poliția care venise la noi în acea seară. Am avut o scăpare, iar eu, atunci, așa am crezut că ar fi o scăpare. Am greșit grav, îmi asum lucrul ăsta, plătesc pentru acest lucru și îmi pare rău. Dar nu se va mai întâmpla. Și cred că fiecare om face, de-a lungul vieții, greșeli pe care le regretă amarnic.

Actorul George Burcea, despre banii din relația cu Andreea Bălan

– Cum stăteau chestiunile financiare în fosta ta relație?

Cred că nu se pot compara carierele unui om care avea 20 de ani de showbiz cu cea a unui om care era de câteva luni în domeniu. Dar nu m-am simțit niciodată vioara a doua pentru că noi începuserăm să facem lucruri împreună. Făceam bani împreună. Au apărut discuții, evident, dar a fost doar bucătăria noastră. Banii din proiectele desfășurate împreună, erau banii la comun.

– Cum e să joci sub îndrumarea lui Tim Burton?

Faptul că joc în acel film, că joc alături de Catherine Zeta Jones și Luis Guzman, pentru mine e superb. Eu sunt un om din popor, am fost marinar, am fost ospătar, am fost tractorist… Iar faptul că am prins acest rol este senzațional.

Burcea
George Burcea îl joacă pe Lurch, în filmul făcut de Tim Burton pentru Netflix

A fost dorința mea să devin actor, dorința mea este să fac lucruri cât mai mari. Cred că acest proiect mă ajută foarte mult în carieră, joc alături de regizori și actori uriași. Sper din toată inima ca eu să fac lucruri și mai bune de acum încolo.

George Burcea: ”Din primii bani din actorie, mi-am cumpărat țigări și mâncare, parizer și pâine”

– Ai mai primi oferte ca actor?

Am primit oferte și de reclame, și de alte lucruri, dar sunt onorariile mici. Nu mă mai cheamă agențiile pentru că nu mai accept sume infime ca pe vremea în care eram student.

– Erai vânătorul de răceală, la pastile de gât, în reclame. Câți bani ai luat atunci?

Nu am luat mai mult de 500 de euro pentru trei ani de difuzare. Am avut o reclamă la alte pastile la care am luat 150 de euro pentru cinci ani de difuzare. Eram student… Din primii bani câștigați din actorie, făceam o figurație simplă, am luat 40 de lei. Mi-am luat, din primii bani din actorie, mi-am cumpărat țigări și mâncare, parizer și pâine.

– Ce urmează?

Mai am câteva zile de filmare la serialul făcut de Tim Burton, după care sper să îmi pun pe picioare proiectul meu de film și să-mi relansez cartea, chiar dacă e complicat.

Iubitul Vivianei, despre controversa declarațiilor legate de violența asupra femeilor: ”Mama a plâns”

– Apropo de carte! Ce a fost tâmpenia spusă atunci, povestea cu ”bate-le”?

Eu nu l-am spus pentru că sunt de acord cu așa ceva! Eu l-am spus dintr-o supărare, dintr-o frustrare, venită în ultimii doi, trei ani de zile, în care oamenii, și în special doamnele, criticau vehement că eu am avut grijă de nevastă, de copii, să îi schimb, că făceam cozonaci, etc. Atunci, în acel live, am spus că atunci când vin acasă de la filmare sau de la teatru eu prefer să îmi iubesc femeia, să îmi schimb copiii, să îi plimb în parc și să am grijă de familie.

Bineînțeles că mi s-a spus că sunt un papa-lapte. Atunci eu am zis așa: bine, dacă bărbații ca mine sunt papă-lapte, înseamnă că vouă vă plac ceilalți bărbați, cei care vă bat. Atunci, în greșeala mea, și îmi pare rău că am spus, am zic acele cuvinte, a fost o greșeală de exprimare. Dar aș vrea să spun că, ani la rândul, lucrurile pe care le-am făcut, concret, pe acest subiect, contrazic total acea greșeală de exprimare. Am investit peste 10.000 de euro în combaterea violenței domestice.

– Ce a spus mama ta?

Mama a plâns. Amicii mei au plâns atunci. Dar o spun clar: dacă eu eram violent în cealaltă relație, în familie, nu apărea în presă? Eu nu am fost niciodată așa. Eu nu sunt de acord cu așa ceva, nu pot fi de acord cu violența domestică. De aceea am și făcut campanii pe acest subiect.

– Cât de mult bully-ing online ai înghițit în ultimii ani?

În ultimii doi ani am înghițit cred că pentru jumătate din persoanele publice din România. Nu există zi în care să nu fiu înjurat eu, mama, copiii sau Viviana. Este mai ușor să înjuri.

”Viviana nu are rival”

– Viviana se pregătește de emisiune. Cum e acum relația voastră? Mai are timp de tine?

Bucuria se regăsește în lucrurile mici, chiar dacă mergi undeva să împarți o farfurie de ciorbă sau te bucuri de un sandviș la o terasă. Timp nu prea are, și astăzi ea a fost ocupată cu repetițiile, dar o susțin în tot ceea ce face, Viviana mă susține, la rândul ei, în tot ceea ce fac. Cred că secretul nostru este să ne înțelegem și să ne susținem partenerul de viață. Relația e foarte bună.

– Te vom vedea la Viviana în emisiune?

Probabil va veni o zi când voi fi invitat acolo și voi merge cu mare drag pentru Viviana.

– Cum s-ar descurca Viviana la un interviu, în emisiune, cu Andreea Bălan?

Aoleu!!! Doamne… Pfff! Ce pot să spun este că Vivivana, din punctul meu de vedere, este o profesionistă și o artistă completă. Față de alții (zâmbește, n. red).

– Ce răutate! Dar s-ar simți rivalitatea?

Viviana nu are rival.

George Burcea
George Burcea se iubesște de mai bine de un an și jumătate cu frumoasa Viviana Sposub / Foto: Instagram

– Ce îți place la Viviana?

Este umană. Este foarte important să fii uman, că rezonează cu omul din jur. E foarte important să înțelegi oamenii, să ajuți oamenii, iar Viviana este deosebită. Știe să asculte, să înțeleagă, să ajute.

George Burcea, divorț din culpă comună de Andreea Bălan

După doi ani de procese și amânări, George Bucea și Andreea Bălan au reușit să divorțeze. În prima instanță, magistrații au decis ca divorțul să fie din culpă comună, nu doar din cea a lui George, așa cum cerea Andreea. De asemenea, cântăreața și actorul împart custodia celor două fete pe care le au împreună, domiciliul micuțelor fiind stabilit la Andreea Bălan.

Cu toate acestea, așa cum ne-a și dezvăluit George Burcea, decizia magistraților a nemulțumit-o pe Andreea Bălan, motiv pentru care a fost anunțat un apel, la o instanță din București, cântăreața dorindu-și, în continuare, custodia exclusivă a copiilor.

ADVERTISEMENT