Sport

Ioan Andone, sceptic după numirea lui Flavius Stoican la Dinamo: „Am crezut că e o glumă de sărbători. Nu-l văd în stare”

Ioan Andone nu-i dă prea multe șanse lui Flavius Stoican în noul mandat pe banca lui Dinamo. Acesta îi preia pentru a treia oară pe „câini”, după demiterea lui Mircea Rednic.
22.12.2021 | 18:43
Ioan Andone sceptic dupa numirea lui Flavius Stoican la Dinamo Am crezut ca e o gluma de sarbatori Nul vad in stare
ADVERTISEMENT

Deși părea să aibă parte de susținere totală în demersul său de a schimba din temelii lotul în pauza de iarnă, Mircea Rednic a fost dat afară de la Dinamo – informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK – și înlocuit imediat cu Flavius Stoican. Multe dintre legendele clubului nu văd, însă, deloc cu ochi buni această decizie.

Ioan Andone nu are încredere în Flavius Stoican. Discurs dur după demiterea lui Mircea Rednic

Chestionat pe marginea subiectului, Ioan Andone, omul care a scris istorie în Ștefan cel Mare nu doar ca jucător, ci și din postura de antrenor, s-a arătat extrem de sceptic în privința șanselor ca Stoican să redreseze corabia. După 21 de etape, „câinii” ocupă penultima poziție în Casa Pariurilor Liga 1, la doar două puncte de „lanterna roșie” Academica Clinceni.

ADVERTISEMENT

Am crezut că e o glumă de sărbători… Domne, e o glumă de sărbători? Ştiam că voia să facă schimbări, le anunţase prea repede, nu mă aşteptam. Flavius Stoican e un băiat inteligent, a mai antrenat şi el când şi când, a mai fost la Dinamo, nu ca jucător, ca antrenor şi a terminat pe 4, dar nu-l văd în stare. Dacă Rednic n-a reuşit”, a reacționat „Fălcosul” la Telekom Sport.

Flavius Stoican nu se află, însă, la prima experiență pe banca lui Dinamo. Acesta a mai pregătit echipa de două ori (în 2013-2014 și 2015), iar în CV-ul său se mai regăsesc FC Voluntari, Zimbru Chișinău, Pandurii, Petrolul, Viitorul Pandurii și FC U Craiova 1948. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că în noul mandat la cârma alb-roșilor va încasa un salariu lunar de 4.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Greșeala care i-a fost fatală lui Rednic: „În fiecare săptămână era un conflict la echipă”

Deși sare în apărarea lui Mircea Rednic, Ioan Andone recunoaște că acesta nu a gestionat corespunzător situația tensionată din lotul echipei. „Toată lumea a greşit acolo, şi Rednic, şi Mureşan. Şi plăteşte numai Rednic. El a greşit grav, n-avea voie să dea în jucători, în fiecare săptămână un conflict, doi la echipa a doua.

N-avea voie, la experienţa lui, în continuu în conflict cu jucătorii, cu adversarul, cu arbitrul. Tu ca antrenor ai 24 de jucători, te focusezi pe ăia. Ăştia sunt, sunt copiii tăi. Acum în iarnă erau la mâna lui dacă erau lucrurile în regulă, dar el a greşit că a creat conflicte”, a mai spus „Fălcosul”.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu deplânge soarta lui Dinamo: „Nu știu dacă se salvează”

În lipsa unei strategii clare, pe termen lung, nici Mircea Lucescu nu le dă prea multe șanse „câinilor” în lupta pentru evitarea retrogradării. Potrivit spuselor sale, vina pentru această situație aparține conducerii, care ar fi pus propriile interese mai presus de cele ale echipei, vânzând jucători fără să „asigure „o continuitate”.

A fost un moment în care cei ce s-au ocupat de echipa de fotbal s-au gândit mai mult la interesele lor, vânzând jucători și atât. OK, vinzi jucători, e normal. Cumperi, la fel de normal, dar nu au asigurat o continuitate!

ADVERTISEMENT

Când schimbi 7-8 jucători anual, nu faci o echipă! Niciodată! Trebuie un nucleu de jucători atașați de club, de culori, iar în jurul lor manevrezi în funcție de interesele echipei.

Nu știu dacă se salvează acum! Sunt oameni care trebuie să se ocupe. Să se gândească ce înseamnă Dinamo, ce înseamnă acest brand, la fel ca Steaua și Rapid!

Brandurile astea poartă în spate speranțele a zeci de mii de suporteri. Nu poți să-i faci peste noapte. Fanii nu se pot transfera. Fiecare echipă are grupul ei de suporteri care se creează în ani de zile.

Poți trăda pe oricine, dar nu culorile unei echipe. Când plângi pentru echipa aia, e imposibil să o faci pentru o altă echipă peste 50 de ani”, a declarat „Il Luce” pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT