Sport

Ion Țiriac și-a dat demisia din funcția de președinte al FRT. Scandal monstru la Adunarea Generală: „O bătaie de joc. Nu vă e rușine?” Video

Federația Română de Tenis va avea în scurt timp un nou președinte. Ion Țiriac și-a anunțat demisia din această funcție: „Pe mine mă întrebați de acum ca persoană fizică”.
26.07.2021 | 22:00
Ion Tiriac sia dat demisia din functia de presedinte al FRT Scandal monstru la Adunarea Generala O bataie de joc Nu va e rusine Video
ADVERTISEMENT
26-07-2021
19:06

Scandal monstru la Adunarea Generală a FRT. Acuzații dure pentru Ion Țiriac

Adunarea Generală în cadrul căreia Ion Țiriac și-a înaintat oficial demisia din funcția de președinte al Federației Române de Tenis nu a fost lipsită de incidente. Reprezentantul clubului Pamira Sibiu, Marius Vecerdea, și-a ieșit din minți și a solicitat intervenția unui echipaj de poliție, după ce unul dintre membrii afiliați i-a smuls microfonul din mână, împiedicându-l să ducă la bun sfârșit discursul presărat cu acuzații grave.

Am o simplă calitate de pasionat al tenisului… şi e o mare ruşine, domnule Ţiriac, să nu menţionaţi centrul regional din Sibiu, o investiţie foarte mare.

Lăsaţi-mă să vorbesc, pentru că am avut aici un personaj care a vorbit 24 de minute în calitate de demisionar (n.r. Ion Ţiriac). Lăsaţi-mă să răspund la minciunile pe care le-a debitat.

Raportul de activitate nu cuprinde una dintre cele mai mari investiţii din tenis făcute din bani privaţi complet.

Tenis Club Pamira este printre cluburile care plătesc cei mai mulţi bani la stat, bani care se duc, culmea, la majoritatea celor care votează aici. 

Este o bătaie de joc să ne chemaţi aici fără să ne trimiteţi bilanţul, fără să trimiteţi planul, fără să ne trimiteţi pe cine afiliaţi, pe cine dezafiliaţi… Ce faceţi cu federaţia asta? Nimic, zero, zero, zero… Nu vă e ruşine?”, spunea Vecerdea, înainte să fie oprit. Imediat, la fața locului și-au făcut apariția oamenii legii.

Vă rog frumos să-l daţi afară din sală pentru agresiunea la care am fost supus. Sau consemnaţi în procesul verbal acum. Este o agresiune!”, le-a cerut membrul afiliat fără drept de vot, încercând, fără sorți de izbândă, să suspende ședința.

26-07-2021
11:39

Ion Țiriac a făcut anunțul! Fostul mare tenismen demisionează din funcția de președinte al FRT

Ion Țiriac a anunțat, în mod oficial, că demisionează din funcția de președinte al Federației Române de Tenis. 

Acesta susține că FRT trebuie să se reorganizeze din toate punctele de vedere.

„Îmi dau demisia astăzi, ei trebuie să se reorganizeze din toate punctele de vedere. Trebuie să aibă undeva un directoriu cu nişte angajaţi fixi plătiţi şi, platiţi bine, ca să poată să facă ceva, ca să nu dispărem. Viitorul preşedinte trebuie să fie dedicat atâta tot, dacă nu e dedicat indiferent ce leafa are şi ce face, nu este suficient”, a declarat Ion Țiriac.

26-07-2021
11:36

După mai bine de doi ani (n.r. a fost ales în iunie 2019, cu 32 de voturi obţinute în cadrul Adunării Generale Extraordinare), Ion Țiriac a decis să renunțe la postul de președinte al forului național. Anunțul a fost făcut în cadrul unui eveniment organizat la complexul sportiv care îi poartă numele.

Pe mine mă întrebaţi de acum ca persoană fizică, pentru că oamenii îşi vor alege un nou preşedinte la Federația Română de Tenis”, a dezvăluit fostul mare tenismen român, trimițând, totodată, mai multe „săgeți” în direcția autorităților, cu privire la succesorul său, care va fi ales peste o lună.

ADVERTISEMENT

Nu a scăpat nici ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, cel care amenința deunăzi, scos din minți de decizia jucătoarelor de a nu participa la Olimpiadă, chiar dacă au obținut calificarea, cu tăierea finanțării.

Ion Țiriac a demisionat din funcția de președinte al FRT

Pe mine de acum încolo mă întrebaţi ca persoană fizică, Ion Ţiriac. Pentru că luna asta oamenii de la federaţie îşi aleg un alt preşedinte.

ADVERTISEMENT

Sperăm să fie un preşedinte care să fie plătit, să fie prezent la 8 dimineaţa la federaţie şi să plece de la 8 seara. Aşa cum trebuie să fie şi secretarul general, pentru că altfel nu ajungem niciunde.

Domnul Iohannis este ocupat cu preşedinţia ţării, domnul Cîţu e ocupat cu Guvernul… deci ei doi nu au cum, restul nu cunosc pe nimeni.

ADVERTISEMENT

Dacă taie ceva domnul Novak, trebuie să fie ceva ce există. E un om cumsecade, e lefter, nu are doi bani în buznar. Se face că dă bani la COSR, noi nu am avut bani să facem zgură la FED Cup.

E o furtună într-un pahar de apă. Mai bine s-ar duce la Guvern să ceară milioanele de dolari care ni se cuvin”, a declarat Ion Țiriac.

ADVERTISEMENT

Ilie Năstase nu vrea să revină în fruntea tenisului românesc: „Doamne ferește! Am fost 12 ani, îmi ajunge”

Prezent la evenimentul desfășurat chiar în cadrul complexului sportiv din Otopeni, Ilie Năstase, care a condus Federația România de Tenis timp de 12 ani, a subliniat că nu este deloc interesat să preia postul lăsat vacant de fostul său partener din proba de dublu.

Eu preşedinte? Nu, Doamne-fereşte, am fost 12 ani preşedinte la federaţie, îmi ajunge. Am dat din viaţa mea 12 ani Federaţiei Române de Tenis şi nu regret.

Pentru că această federaţie mi-a dat mult şi mie. La federaţie ca preşedinte trebuie să te sacrifici, eşti zi de zi acolo. Nu eşti plătit… deci nu ştiu care e persoana care să-şi permită treaba asta”, a punctat „Nasty”.

ADVERTISEMENT