Fotbal intern

Ionel Dănciulescu nu uită derby-ul de anul trecut din Cupa României: ”Trebuia mers la TAS”

09.02.2021 | 16:57
Ionel Danciulescu nu uita derbyul de anul trecut din Cupa Romaniei Trebuia mers la TAS
ADVERTISEMENT

Fostul director sportiv al clubului Dinamo București, Ionel Dănciulescu, nu poate uita derby-ul cu FCSB de anul trecut din semifinalele Cupei României și consideră că atunci ”câinii” ar fi trebuit să meargă la TAS pentru a-și câștiga dreptatea și calificarea în finală.

Dinamoviștii au acuzat atunci că portarul Andrei Vlad ar fi evoluat în stare de suspendare la meciul din prima manșă a semifinalelor.

ADVERTISEMENT

În primă istanță, Comisia de Disciplină a FRF a a respins memoriul prin care se contesta dreptul de joc al lui Vlad, Dinamo a făcut recurs, dar aceeași hotărâre a dat și Comisia de Recurs a Federației, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate la acel moment.

Derby-ul de anul trecut din Cupa României i-a lăsat un gust amar lui Ionel Dănciulescu

”Dinamo – FCSB rămâne un derby al orgoliilor. Și eu sper ca Dinamo să-și ia revanșa după semifinalele Cupei României de anul trecut. Fiindcă, logic, normal, regulamentar, Dinamo trebuia să fie în finală. Dar nu mai vreau să dezgrop morții. Trebuia mers la TAS, trebuia mers până în pânzele albe!”, a declarat Ionel Dănciulescu despre derby-ul de anul trecut din Cupa României.

ADVERTISEMENT

”Nu a fost vorba de bani, nu s-a făcut și gata! Așa s-a decis, mă refer la conducerea clubului, eu, repet, aș fi mers până la ultimul cartuș. Fiindcă am fi avut câștig de cauză, pe regulament”, a mai spus fostul oficial al ”câinilor” pentru gsp.ro.

Suporterii dinamovişti din Peluza Cătălin Hîldan, acţionari prin programul DDB, au lansat atacuri dure la adresa Federaţiei Române de Fotbal, considerând că oficialii de la Casa Fotbalului au făcut tot ce era posibil ca formația lui Gigi Becali să câștige Cupa României.

ADVERTISEMENT

Dinamo a câștigat ultima dată în optimile Cupei

Acum, la 7 luni distanță de la acea poveste, Dinamo și FCSB sunt din nou față în față în Cupa României, de această dată în optimile de finală. Întâlnirea va avea loc miercuri, 10 februarie, de la ora 20:30, pe stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare.

Ultima dată când cele două formații s-au mai întâlnit atât de devreme în Cupa României s-a întâmplat în 27 noiembrie 2002, atunci când Dinamo se impunea în optimile de finală, în Cotroceni, cu scorul de 3-0, prin golurile marcate de Florentin Petre, Flavius Stoican și Vlad Munteanu.

ADVERTISEMENT

A mai existat o întâlnire chiar și în 16-imile de finală ale competiției, în 1976, atunci când Steaua câștiga cu un sec 4-1. În rest, cele două echipe s-au întâlnit numai în fazele superioare ale Cupei României, finale, semifinale și de trei ori în sferturi, ultima dată în 1996.


  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 9,75 este cota pentru „FCSB se califică în prelungiri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT