Sport

Ionuț Chirilă, înlocuitorul lui Ilie Poenaru la Academica Clinceni: ”Urmează să semnăm actele”

Fără victorie după 8 etape din Liga 1, Academica Clinceni se desparte de Ilie Poenaru și îl va numi antrenor pe Ionuț Chirilă.
15.09.2021 | 14:26
Ionut Chirila inlocuitorul lui Ilie Poenaru la Academica Clinceni Urmeaza sa semnam actele
ADVERTISEMENT

După ce ilfovenii au pierdut categoric întâlnirea cu Farul Constanța, scor 0-5, și au acumulat doar două puncte, tehnicianul a decis să plece.

Poenaru urmează să-și rezilieze înțelegerea cu ilfovenii și cel mai probabil va ajunge la Gaz Metan Mediaș, care s-a despărțit de Mihai Teja, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

Ilie Poenaru, înlocuit cu Ionuț Chirilă la Academica Clinceni

Chiar dacă deocamdată încă nu este nimic bătut în cuie, tehnicianul Ionuț Chirilă a anunțat că este foarte aproape să semneze cu Academica Clinceni și astfel să-l înlocuiascpă pe Ilie Poenaru.

”Urmează să semnăm actele. Sigur, este greu pentru că urmează să preiau o echipă care nu are bani deloc. Să vindem un jucător pe bani mulți și să creăm o forță colectivă nu se face așa ușor. Ne trebuie minimum șase luni pentru că e nevoie de muncă.

ADVERTISEMENT

Până la urmă, dacă voi semna voi prelua o echipă care după 8 etape are doar două puncte. Eu nu am voie să antrenez o echipă mare, ştiţi bine, eu pot să iau doar o echipă aflată la limita sărăciei. E important ca deocamdată să se găsească surse de finanțare”, a declarat Chirilă pentru digisport.ro.

Chirilă s-a propus la FCSB

Ionuț Chirilă, în vârstă de 55 de ani, nu s-a mai aflat pe banca tehnică a vreunei formații de mai bine de patru ani. În sezonul 2016-2017 a pregătit-o timp de trei etape pe ASA Târgu Mureș, formație care între timp s-a desființat.

ADVERTISEMENT

Anterior, el a mai antrenat echipele Electromagnetica, CSM Focșani, Jiul Petroșani, UTA Arad, Concordia Chiajna și CSMS Iași.

În urmă cu două luni, după ce FCSB era eliminată de Şahtior Karagandy din preliminariile Conference League, Chirilă se propunea la vicecampioana României și era gata să-i garanteze cu 500.000 de euro lui Gigi Becali că va câștiga titlul.

ADVERTISEMENT

Poenaru nu duce lipsă de oferte

După ce Academica Clinceni au pierdut categoric întâlnirea cu Farul Constanța, scor 0-5, și a acumulat doar două puncte în opt etape din Liga 1, tehnicianul Ilie Poenaru a decis să plece.

În ciuda startului nereușit de sezon cu ilfovenii și a faptului că nu are licență Pro, Poenaru este unul dintre cei mai apreciați antrenori din fotbalul românesc și este aproape de a semna cu Gaz Metan Mediaș.

Tehnicianul a dezvăluit că a fost contactat și de administratorul delegat al clubului Dinamo, Iuliu Mureșan, care i-a propus postul de antrenor al ”câinilor”, dar a refuzat oferta pentru că a promis că merge la discuții cu Gaz Metan.

ADVERTISEMENT