Sport

Ionuț Lupescu atacă vehement decizia FRF după incidentele de la Dinamo – UTA: ”Se puteau găsi și alte soluții”

Sancțiunile drastice dictate de FRF după incidentele petrecute la meciul Dinamo - UTA nu sunt pe placul lui Ionuț Lupescu.
28.03.2024 | 11:00
Ionut Lupescu ataca vehement decizia FRF dupa incidentele de la Dinamo  UTA Se puteau gasi si alte solutii
Sancțiunile drastice dictate de FRF după incidentele petrecute la meciul Dinamo - UTA nu sunt pe placul lui Ionuț Lupescu. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a decis ca atât ”roș-albii”, cât și formația arădeană, să joace fără spectatori în cele 4 partide de pe teren propriu din play-out-ul SuperLigii.

Sancțiunile dictate de FRF după incidentele de la Dinamo – UTA îl nemulțumesc pe Ionuț Lupescu

Fostul mare internațional Ionuț Lupescu este de părere că FRF ar fi trebuit să găsească alte soluții pentru a pedepsi cele două cluburi după incidentele de la partida Dinamo – UTA, din ultima etapă a sezonului regulat al SuperLigii.

ADVERTISEMENT

”Au luat o decizie proastă. O spune unul care a fost 5 ani în Comitetul de Disciplină UEFA. Sunt de acord că trebuie toleranță 0 pentru asemenea acte, dar când mai sunt 4 etape din play-out, toată lumea în România ar trebui să încerce să aducă mai mulți spectatori pe stadioane.

Cluburile vor să facă bani din orice și cred că se puteau găsi și alte soluții, închizi numai o parte din peluză, interzici accesul oaspeților la meciurile din deplasare. Se pot găsi alte pedepse pentru a nu influența un play-out, e vorba de 4 meciuri.

ADVERTISEMENT

Ori s-au grăbit, ori nu i-a interesat, ori n-au judecat așa cum trebuia. Trebuie să iei și aceste aspecte în considerare când iei o decizie, mai ales pe final de campionat. Puteau să judece în spiritul fotbalului”, a declarat Lupescu, pentru prosport.ro.

Ce nume va purta viitorul stadion al lui Dinamo

După ce Hotărârea de Guvern a fost aprobată pentru construirea noului stadion din Ștefan cel Mare, fostul mijlocaș a dezvăluit faptul că se va merge pe modelul european și arena va primi numele unui sponsor.

ADVERTISEMENT

”Fiind în Parcul Sportiv Dinamo acest stadion costă și când stă. Va fi foarte important să găsim sponsori care vor dori să aibă numele arenei. Așa se întâmplă în lume, în economia mondială.

Trebuie să găsim surse de venit pentru mentenanță și pentru club. Vom găsi destule firme care vor dori să poarte numele arenei. Orice altă discuție nu-și are rostul”, a spus Ionuț Lupescu.

ADVERTISEMENT

Gruparea DDB Italia a solicitat ca la tribuna a doua a noului stadion scaunele să fie aşezate pe culori, astfel încât să poată fi citit mesajul “Doar Dinamo Bucureşti”, ca semn de recunoştinţă pentru suporterii care au donat şi au împiedicat falimentul echipei de fotbal.

ADVERTISEMENT