Sport

Ionuț Lupescu nu înțelege de ce Steaua nu poate promova, dar are voie în cupele europene: „Mi se pare o nebuloasă”

Ionuț Lupescu a explicat că CSA Steaua poate juca în cupele europene dacă va câștiga Cupa României, deși nu poate promova în SuperLiga.
09.09.2022 | 12:05
Ionut Lupescu nu intelege de ce Steaua nu poate promova dar are voie in cupele europene Mi se pare o nebuloasa
Ionul Lupescu a jucat 12 ani la Dinamo în 5 perioade diferite. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Ionuț Lupescu, fostul jucător al lui Dinamo, a vorbit despre derby-ul cu Steaua din Liga 2 Casa Pariurilor.

Ionuț Lupescu e siderat că nu s-a găsit încă o soluție pentru cei de la CSA Steaua: „Este bizar”

Ionuț Lupescu a vorbit pentru Digi Sport înainte de meciul Dinamo – Steaua și e de părere că „militarii” stau mult mai bine în acest moment decât „alb-roșii”: „Deocamdată Steaua are o infrastructură mult mai bună decât Dinamo, cu noul stadion, terenuri de antrenament.

ADVERTISEMENT

Mie mi se pare o nebuloasă, adică mă uit în cupele europene de ani de zile și sunt echipe serioase care sunt conduse de țări, nu de un departament”.

Fostul oficial al FIFA și UEFA dă exemplul vecinilor sârbi: „Steaua Roșie Belgrad e condusă de oraș și până la urmă de președintele țării. Știu legea care există la noi și care sunt problemele, dar după atâta timp nu au reușit să găsească o soluție, ceea ce este bizar”.

ADVERTISEMENT

Ionuț Lupescu consideră bizar faptul că CSA Steaua poate juca în cupele europene, dar nu are dreptul să promoveze în SuperLiga

Ionuț Lupescu a explicat ce s-ar întâmpla în situația în care echipa lui Daniel Oprița ar câștiga Cupa României: „M-am întrebat ce s-ar întâmpla dacă Steaua câștigă Cupa României. Ar juca în Conference League.

Atunci ce, nu mai au voie să joace? Ba da. Nu le dădea voie FRF să joace? Sunt multe lucruri care nu se fac de ani de zile”, a mai spus fostul mare fotbalist pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Ionuț Lupescu crede că va fi extrem de dificil pentru Dinamo să promoveze în acest an„Da, am planificat cu niște prieteni să merg la meci. Nu trebuie să trăim din amintiri, cu siguranță că pe timpul meu era altele datele problemei. Acum trebuie să vedem care e realitatea și cei care conduc clubul să facă în așa fel încât să promoveze. După cum am văzut și eu în ultimele luni, lucrurile nu merg așa cum trebuie”.

Ionuț Lupescu e trist: „Niciodată nu m-am așteptat să merg la un Dinamo – Steaua în Liga 2”

Ionuț Lupescu nu credea că va trăi ziua în care „Eternul Derby” se va juca în Liga 2 Casa Pariurilor: Niciodată nu m-am așteptat să merg la un Dinamo – Steaua în Liga 2. Asta este o problemă și pentru fotbalul românesc. Când cluburile mari sunt la nivel slab, atunci echipa națională a avut de suferit. Nu știu dacă mai e derby.

ADVERTISEMENT

Sunt mai degrabă pesimist decât optimist. Nu cred că numai pentru mine, ci și pentru mass-media, era meciul pe care îl așteptai cu mult timp înainte. De fiecare dată când jucam împotriva Stelei, toată lumea te împingea de la spate să faci mai mult decât ar trebui”.

Lupescu e de părere că pentru Dinamo e mai degrabă un meci pentru supraviețuire decât un derby: „Pentru Dinamo mai e important dacă e derby sau nu? Ei trebuie să câștige puncte. Am văzut că Burcă a venit destul de târziu, nu știu dacă jucătorii aduși sunt buni. Sunt și problemele financiare cunoscute”.

ADVERTISEMENT