Fotbal international

Ionuț Lupescu, siderat de conceptul Superliga Europei: „Mi se pare o prostie!”

19.04.2021 | 23:53
Ionut Lupescu siderat de conceptul Superliga Europei Mi se pare o prostie
ADVERTISEMENT

Ionuț Lupescu critică și el inițiativa celor 12 cluburi din Europa care vor „să adere” la Super Liga Europeană și consideră că e „o prostie”.

Super Liga Europeană a stârnit multiple reacții la nivel mondial, suporterii fiind extrem de îngrijorați de această situație care pune în pericol cea mai iubită competiție fotbalistică inter-cluburi.

ADVERTISEMENT

Președintele UEFA l-a atacat în termeni extrem de duri pe președintele lui Juventus Torino și pe vicpreședintele lui Manchester United, care au complotat împotriva forului european, spre stupoarea lui Alexander Ceferin.

Ionuț Lupescu, detalii despre Superliga Europei: „Vor un sistem ca în NBA!”

Ionuț Lupescu este 100% împotriva Superligii Europei. Fostul membru al Generației de Aur care a lucrat mai mulți ani la UEFA este convins că singurul criteriu luat în calcul de cele 12 cluburi „răzvrătite” este cel financiar.

ADVERTISEMENT

Experimentatul om de fotbal a declarat că această competiție se va desfășura asemănător Ligii Nord-Americane de Baschet (NBA).

Conform L’Equipe, cele 12 echipe fondatoare sunt AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham, iar președintele acestui grup ar fi Florentino Perez: „Cluburile susțin că audiențele Champions League sunt în scădere, în special în faza grupelor, unde multe meciuri nu au o miză reală. Anunțul oficial privind Superliga europeană ar urma să fie făcut duminică seară”.

ADVERTISEMENT

Ionuț Lupescu, semnal de alarmă pentru granzi: „Au datorii la fel de mari!”

Ionuț Lupescu avertizează cele 12 cluburi și are o explicație rațională pentru această decizie surprinzătoare, dar logică din moment ce multe echipe au patroni din SUA: „Se trece ușor cu vederea peste faptul că aceste cluburi, deși foarte mari, au datorii la fel de mari. Miza, în mod evident, este de natură financiară.

Unii patroni sunt din Statele Unite ale Americii și vor să creeze un sistem NBA, în care nimeni nu promovează, nimeni nu retrogradează. Numai că tradiția în Europa este alta. Mi se pare o prostie să apară o competiție de acest gen, nu se identifică deloc cu ceea ce văd europenii în fiecare an”, a spus Ionuț Lupescu preluat de prosport.

ADVERTISEMENT

Meciurile din Superliga Europei ar urma să se desfășoare exact ca meciurile din Liga Campionilor, la mijlocul săptămânii. Președintele UEFA a fost extrem de vehement după decizia celor 12 cluburi, pe care o consideră o formă de dispreț la adresa suporterilor: „Un scuipat în faţă pentru toţi iubitorii fotbalului.”

ADVERTISEMENT