Sport

Ionuț Lupescu, soluție pentru revigorarea fotbalului românesc: ”Am fi în formă maximă”

Ionuț Lupescu s-a arătat deranjat de performanțele tot mai slabe ale echipelor noastre de club în cupele europene și a venit cu o soluție salvatoare pentru fotbalul românesc.
13.09.2023 | 23:58
Ionut Lupescu solutie pentru revigorarea fotbalului romanesc Am fi in forma maxima
Ionuț Lupescu s-a arătat deranjat de performanțele tot mai slabe ale echipelor noastre de club în cupele europene și a venit cu o soluție salvatoare pentru fotbalul românesc. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

În actualul sezon al cupelor europene, nicio echipă din țara noastră nu a atins faza grupelor. Farul și Sepsi au ajuns până în play-off-ul din Conference League, FCSB s-a oprit în turul trei preliminar, în timp ce CFR Cluj a fost eliminată în turul 2 preliminar.

Soluția propusă de Ionuț Lupescu pentru revitalizarea fotbalului românesc

Această stare de fapt îl nemulțumește pe Ionuț Lupescu, iar fostul mare internațional a venit cu o soluție care ar putea să revigoreze fotbalul românesc. Și anume trecerea la un sistem de desfășurare a SuperLigii în formatul primăvară – toamnă.

ADVERTISEMENT

”Pe mine m-a dezamăgit puțin că antrenorii care mai sunt în România nu analizează de ce fotbalul românesc nu e în grupele UEFA. De ce se adâncește această prăpastie? Chiar și cu ligile mai slăbuțe, nu doar cu cele din primele cinci campionate.

Ca să avem un avantaj față de restul echipelor, trebuie să fim în formă maximă când sunt preliminariile europene. Ai nevoie de 15-20 de meciuri în picioare ca să o atingi. Poate ar trebui să schimbăm programul competițional și să trecem la martie-noiembrie. Am fi în formă maximă în preliminarii.

ADVERTISEMENT

Ar fi un avantaj mare și pentru echipa națională, dacă ne calificăm la un turneu final. Noi am avea în picioare 20 de meciuri, restul ar veni după 50-60. Ai putea face o competiție de fotbal în sală iarna, cât sunt turneele finale poți organiza Cupa Ligii cu jucătorii din campionatul intern.

Singurul impediment ar fi sezonul de trecere, care ar trebui să aibă 6 luni sau 18 luni. Nu știu dacă e o idee bună sau rea”, a declarat Ionuț Lupescu, la emisiunea Digi Sport Special.

ADVERTISEMENT

Farul a cerut și ea schimbarea sistemului competițional

Fostul internațional consideră că Farul Constanța nu ar fi avut probleme să o elimine pe HJK Helsinki în play-off-ul din Conference League dacă întâlnirea ar fi avut loc în mijlocul sezonului pentru trupa lui Gică Hagi.

”Cel mai bun exemplu e Farul. N-a putut să intre în Champions League, unde a fost învinsă de campioana Moldovei, apoi au fost eliminați de HJK Helsinki, o echipă care nu spune nimic.

ADVERTISEMENT

Cred că în aprilie i-ar fi eliminat pe finlandezi fără probleme. Finlandezii erau în plin sezon, Farul venea după o vacanță scurtă, jucătorii fuseseră la națională. Erau ieșiți din formă”, a spus Ionuț Lupescu.

Într-o ediție precedentă a emisiunii FANATIK SUPERLIGA, Ciprian Marica, acționar minoritar la Farul, a vorbit și el despre schimbarea sistemului competițional pentru ca echipele noastre să fie în formă maximă la momentul jocurilor din preliminariile cupelor europene.

ADVERTISEMENT