Sport

Ionuț Lupescu, tranșant în privința selecționerului naționalei: „Și Rădoi, și Federația dau dovadă de imaturitate!”

Ionuț Lupescu a fost tranșant în privința situației selecționerului naționalei.
13.10.2021 | 20:32
Ionut Lupescu transant in privinta selectionerului nationalei Si Radoi si Federatia dau dovada de imaturitate
ADVERTISEMENT

Fostul internațional român consideră că este vorba despre o imaturitate de partea lui Mirel Rădoi, dar și de partea Federației Române de Fotbal.

Ionuț Lupescu susține că FRF-ul nu a avut încredere în selecționerul Mirel Rădoi, motiv pentru care nu i-a făcut un contract care să se prelungească automat dacă ajunge cu „tricolorii” la baraj.

ADVERTISEMENT

Ionuț Lupescu, tranșant în privința selecționerului naționalei

Ionuț Lupescu a fost tranșant în privința selecționerului naționalei și crede că este vorba despre o imaturitate de partea lui Mirel Rădoi, dar și de partea Federației Române de Fotbal:

„Dacă nu ești implicat 100% în fotbalul românesc e foarte greu. Cred că e o problemă între Federație și Rădoi. Cred că antrenorul a profitat de momentul bun, că e pe locul doi, dar ambele părți dau dovadă de imaturitate.

ADVERTISEMENT

Federația ar trebui să se comporte cu totul și cu totul altfel, să i se fi făcut un contract cu prelungire automată a contractului dacă se ajunge la baraj”.

„E o presiune mare pe selecționer, jucătorii trebuie să vină pe treaba lor, adică să câștige orice meci. Ar trebui să vină cu gândul să câștige tot pentru a ajunge la baraj, pentru că altfel ar însemna că nu merită să ajungă la echipa națională.

ADVERTISEMENT

Cred că Federația nu a avut încredere în selecționer, pentru că nu i-a prelungit automat contractul dacă se ajunge la baraj”, a spus Ionuț Lupescu, la TV DigiSport.

„Mesajul lui Rădoi a venit într-un moment oportun!”

Helmuth Duckadam a comentat mesajul lui Mirel Rădoi, în care și-a anunțat plecarea de la națională și spune că a venit într-un moment oportun: „Eu zic că a fost oportun anunțul lui Mirel, pentru că le-a dat răgaz celor de la Federație să caute antrenor. Și o lună contează, pentru că un antrenor care e liber poate să-și găsească un alt contract și să plece.

ADVERTISEMENT

Mirel s-a gândit foarte bine, se gândește la CV-ul lui, a ratat un baraj cu Islanda și cred că a realizat că avem șanse foarte mici să trecem de ambele baraje și nu cred că dădea bine la CV-ul lui”.

„Federația trebuie să se gândească la un antrenor care nu-și mai urmărește CV-ul, cineva cu experiență, precum Hagi sau Olăroiu.

Am observat că în ultima perioadă, la națională, au existat mai mulți antrenori care au plecat imediat după ce au primit contracte mai bune și spun asta chiar dacă deranjez pe cineva”, a mai spus Helmuth Duckadam.

ADVERTISEMENT