Sport

Ionuț Nedelcearu visează la promovare după golul de 3 puncte din Lecco – Palermo 0-1: ”Încă mai credem”

Ionuț Nedelcearu a adus victoria echipei sale în meciul Lecco - Palermo 0-1 și dezvăluit că visează la o promovare în Serie A.
11.03.2024 | 16:35
Ionut Nedelcearu viseaza la promovare dupa golul de 3 puncte din Lecco  Palermo 01 Inca mai credem
Ionuț Nedelcearu a adus victoria echipei sale în meciul Lecco - Palermo 0-1 și dezvăluit că visează la o promovare în Serie A. Sursă foto: forzapalermo.it
ADVERTISEMENT

După o primă parte a sezonului în care a jucat foarte puțin și în care s-a vorbit chiar despre o revenire a sa la Dinamo, fundașul central a reintrat în planurile lui Eugenio Corini și a devenit o piesă de bază.

Prima reacție a lui Ionuț Nedelcearu după golul din Lecco – Palermo 0-1

Ionuț Nedelcearu are prestații din ce în ce mai bune în 2024, iar în weekend a fost chiar decisiv reușind să marcheze unicul gol al partidei Lecco – Palermo 0-1, din etapa a 29-a a ligii secunde din Italia.

ADVERTISEMENT

Urcat în careu la o fază fixă, fundașul central a înscris în minutul 36 cu o lovitură de cap după centrarea francezului Claudio Gomes. A fost golul care le-a adus 3 puncte extrem de importante sicilienilor.

La finalul întâlnirii, Nedelcearu a vorbit despre visul de a promova cu Palermo în Serie A. ”Sunt fericit că am ajutat echipa să câștige și acesta a fost cel mai important lucru, pentru că tot ce contează pentru mine este ca echipa să-și atingă obiectivul.

ADVERTISEMENT

Un jucător trebuie să fie oricând pregătit să intre pe teren și să arate că este mereu activ și concentrat. Astăzi am făcut o treabă excelentă în defensivă pe un teren foarte dificil, a fost meciul la care ne așteptam.

Este important să putem face și acest tip de meciuri murdare, pentru că ajută echipa să crească. Încă mai credem în promovarea în Serie A până în ultimul moment. Mai sunt nouă meciuri și se poate întâmpla orice”, a declarat românul, conform forzapalermo.it.

ADVERTISEMENT

Aprecieri din partea presei italiene

După contribuția decisivă din victoria cu Lecco, Tuttomercatoweb i-a acordat lui Ionuț Nedelcearu cea mai mare notă, 7. ”Bun în defensivă, foarte bun în ofensivă. S-a desprins bine de Capradossi (n.r. – fundașul central al lui Lecco) și a oferit cele trei puncte echipei sale”, a scris sursa citată.

”Lovitură de cap excelentă a lui Nedelcearu”, a notat și publicația locală Palermo Today, care l-a notat pe român cu 6,5. Nedelcearu este la al doilea gol marcat în 13 meciuri jucate în acest sezon.

ADVERTISEMENT

În urma acestei victorii, Palermo se află pe locul 5, care asigură prezența în barajul de promovare. Sicilienii sunt la 7 puncte în spatele lui Cremonese, formație aflată pe poziția secundă care duce direct în Serie A.

La finalul anului trecut, Ionuț Nedelcearu dezvăluia într-un interviu pentru FANATIKmuncește din greu pentru a-și readuce cariera pe linia de plutire și spera că va putea prinde lotul naționalei României pentru Euro 2024.

ADVERTISEMENT