Sport

Ionuț Radu a ratat transferul în Arabia Saudită! Ar putea ajunge la o echipă antrenată de un român. Update

Ionuț Radu a ratat in-extremis transferul în Arabia Saudită, unde ar fi avut un salariu fabulos. Portarul este aproape de o echipă antrenată de un român.
01.02.2024 | 16:55
Ionut Radu a ratat transferul in Arabia Saudita Ar putea ajunge la o echipa antrenata de un roman Update
Transferul lui Ionuț Radu în Arabia Saudită a picat! Fanatik a aflat motivul. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT
01-02-2024
14:54

Ladislau Boloni îl vrea pe Ionuț Radu la Metz

Transferul lui Ionuț Radu la Al-Shabab a picat. Totuși, portarul român ar putea schimba echipa în această iarnă după ce a devenit abia a treia variantă de portar la Bournemouth, în Premier League. 

Ionuț Radu este împrumutat de Bournemouth de la Inter până la finalul sezonului, iar „Cireșele” au opțiunea unui transfer definitiv. Totuși, este puțin probabil ca britanicii să activeze o astfel de clauză. În prima parte a sezonului, portarul român a adunat doar 5 partide la Bournemouth. 

Potrivit tuttomercatoweb.com, Inter vrea să întrerupă împrumutul lui Ionuț Radu la Bournemouth. Una dintre echipele care au intrat pe fir pentru transferul internaționalului român este Udinese, cu condiția ca Marco Silvestri să plece de la clubul friulan. 

O altă variantă pentru Ionuț Radu vine din Ligue 1. Ladislau Boloni îl dorește pe Ionuț Radu la Metz, conform sursei menționate. Portarul român a jucat în sezonul precedent la Auxerre, tot în Ligue 1. 

01-02-2024
13:18

Ionuț Radu, transfer ratat în ultimul moment! De ce nu a mai ajuns în Arabia Saudită

Ionuț Radu a fost foarte aproape să plece în această iarnă de la Bournemouth. Portarul român este împrumutat de formația din Premier League de la Inter până la finalul sezonului. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că atât Inter, cât și Bournemouth și-au dat acordul pentru ca Ionuț Radu să meargă în Arabia Saudită, la Al-Shabab. 

Site-ul nostru a dezvăluit în exclusivitate că fotbalistul de 26 de ani ar fi încasat un salariu de 850.000 de euro în cele 5 luni petrecute la Al-Shabab. Ulterior, internaționalul român a fost de acord să semneze contractul, însă mutarea a picat neașteptat. 

Ministerul Sportului din Arabia Saudită a refuzat înregistrarea lui Ionuț Radu. Astfel, portarul român nu a putut fi legitimat la Al-Shabab, în condițiile în care, ministerul nu a acceptat înregistrarea transferului. 

Astfel, viitorul lui Ionuț Radu se leagă de Bournemouth până în vară, moment în care împrumutul de la Inter ajunge la final. Englezii au opțiunea unui transfer definitiv, însă este puțin probabil ca actele să fie semnate, deoarece Ionuț Radu este abia al treilea portar la Bournemouth. 

Ionuț Radu mai are contract cu Inter până în iunie 2025, însă, din informațiile FANATIK, cele două părți vor negocia rezilierea contractului. Astfel, Ionuț Radu ar urma să plece definitiv și liber de la Inter și ar putea merge la un alt club, cel mai probabil tot în Arabia Saudită. 

Ionuț Radu este foarte aproape să o părăsească pe Bournemouth după doar o jumătate de sezon petrecută în Premier League. FANATIK a aflat că portarul român este dorit de arabii de la Al-Shabab, care au înaintat deja o ofertă scrisă.

Ionuț Radu pleacă din Europa și se umple de bani!

Ionuț Radu este împrumutat de Bournemouth de la Inter până la finalul sezonului. Totuși, fostul portar titular de la naționala României a adunat doar 5 apariții în acest sezon în tricoul formației din Anglia (2 în Premier League și 3 în Cupa Ligii Angliei).

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că Ionuț Radu a primit o ofertă scrisă din partea celor de la Al-Shabab, locul 11 în campionatul din Arabia Saudită. Formația din Orientul Mijlociu i-a pus internaționalului român pe masă un salariu de 850.000 de euro în 5 luni.

Din informațiile obținute în exclusivitate de FANATIK, șansele ca transferul să se materializeze încă de astăzi sunt foarte mari. Bournemouth și-a dat deja acordul de a-l ceda pe fotbalistul român. Antrenorul Andoni Iraola nu l-a inclus în planurile sale pe Ionuț Radu, astfel, mutarea în Arabia Saudită depinde doar de semnătura fotbalistului.

ADVERTISEMENT

Riscă Ionuț Radu neconvocarea la EURO 2024?

Cotat la 3 milioane de euro de portalul Transfermarkt.com, Ionuț Radu a adunat cumulat doar 5 partide în actuala stagiune. Titular la debutul României în preliminariile Euro 2024, Ionuț Radu a ieșit treptat din atenția lui Edi Iordănescu.

În următoarele 6 meciuri din campania de calificare la turneul final din Germania, măcinat de accidentări, Ionuț Radu nu a fost pe foaia de joc, în timp ce la ultimele două partide, portarul lui Inter a fost rezerva lui Horațiu Moldovan, ajuns între timp la Atletico Madrid.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă va accepta să meargă în Arabia Saudită, la Al-Shabab, Ionuț Radu riscă să nu facă parte din planurile lui Edi Iordănescu pentru turneul final din vară. La finalul sezonului, Ionuț Radu va reveni la Inter, în Serie A.

Ionuț Radu are contractul pe masă!

FANATIK a aflat că șefii lui Al-Shabab au făcut toate demersurile necesare și i-au pus pe masă contractul lui Ionuț Radu. În calea oficializării transferului rămâne acum doar semnătura lui Ionuț Radu. Fosta echipă a lui Marius Șumudică a rămas fără portar titular după ce Seung-Gyu Kim s-a accidentat la Cupa Asiei.

ADVERTISEMENT

În primul meci oficial al anului, Al-Shabab dă piept cu Damac pe 16 februarie. Astfel, dacă va semna contractul, Ionuț Radu ar putea debuta în tricoul saudiților chiar împotriva lui Cosmin Contra și Nicolae Stanciu.

  • 30 iunie 2025 este data la care expiră contractul lui Ionuț Radu cu Inter
  • Bournemouth are opțiunea unui transfer definitiv al lui Ionuț Radu
ADVERTISEMENT
Tags: