Sport

Iosif Rotariu revine la echipa pentru care a jucat! Ce post va ocupa și cum a fost convins să semneze

Iosif Rotariu va reveni la echipa pentru care a jucat. Ce post va ocupa fostul mare internațional al României și de către cine a fost convins.
18.02.2023 | 10:44
Iosif Rotariu revine la echipa pentru care a jucat Ce post va ocupa si cum a fost convins sa semneze
Iosif Rotariu a revenit în fotbal. Va fi noul șef al departamentului de scouting al lui Poli Timișoara. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

În vârstă de 60 de ani, Iosif Rotariu s-a întors la Politehnica Timișoara, echipă pentru care a jucat când aceasta se afla în Liga 5. Fostul mare internațional, care a îmbrăcat tricoul României la Campionatul Mondial din 1990, va deveni șeful departamentului de scouting al clubului din Liga 2 Casa Pariurilor.

Iosif Rotariu revine la Politehnica Timișoara. Va ocupa postul de șef al departamentului de scouting

Iosif Rotariu va reveni la Politehnica Timișoara, pentru care a jucat la începuturile preluării echipei alb-violete de către suporteri. Fostul fotbalist urmează să fie prezentat oficial marți, 21 februarie, în Sala Polivalentă din cadrul Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara, anunță Liga2.ro.

ADVERTISEMENT

Iosif Rotariu a fost convins să revină de Costel Pantilimon, care s-a întors recent în cadrul clubului din Banat. Fostul mare portar este managerul general al echipei de pe Bega pentru care a evoluat în 115 partide. De asemenea, fostul fotbalist Paul Codrea l-a ademenit pe Iosif Rotariu să revină la Timișoara.

„În mare am discutat, luni urmează să stabilim toate detaliile. Costel Pantilimon, manager general, și Paul Codrea, director sportiv, m-au convins să accept. Ambii au jucat în străinătate și mi-a plăcut viziunea lor asupra fotbalului, văd fotbalul ca în străinătate”, a declarat Iosif Rotariu, potrivit sursei menționate.

ADVERTISEMENT

Iosif Rotariu a vorbit despre noul rol la Politehnica Timișoara

Iosif Rotariu a adunat 25 de selecții în echipa națională de fotbal a României. Fostul fotbalist a jucat de-a lungul carierei la Poli Timișoara, Steaua București, Galatasaray (Turcia), Bakirkoyspor (Turcia), CFR Timișoara, OFK Kikinda (Serbia), Extensiv Craiova, FC Bihor Oradea și ASU Poli Timișoara.

Noul șef al departamentului de scouting din cadrul clubului SSU Poli a vorbit despre misiunea pe care o are. „Nu doar cum văd prezentul neapărat, ci cum văd viitorul. Suntem trei foști jucători ai echipei naționale și putem lucra împreună pentru Poli.

ADVERTISEMENT

Rolul meu va fi să caut juniorii talentați, să-i monitorizez. Voi merge la toate meciurile echipelor din academie, dar și la meciurile echipelor din zonă, să vedem ce putem aduce pentru Poli”, a mai spus Iosif Rotariu.

Iosif Rotariu, colaborare cu „Academia Gheorghe Hagi”

Totodată, Iosif Rotariu se află în colaborare cu prestigioasa academie a lui Gheorghe Hagi. Fostul fotbalist monitorizează și îi trimite „Regelui” cei mai talentați tineri fotbaliști din vestul țării. „Voi continua să lucrez și pentru Hagi, în prima fază.

ADVERTISEMENT

Voi urmări copii să-i direcționez și spre Poli și spre Farul. Poate vom face și o colaborare, să vină de la Poli apoi la Hagi”, a încheiat Iosif Rotariu care a fost antrenorul secund al lui Poli și pe care a pregătit-o din postura de interimar în două rânduri.

ADVERTISEMENT
Tags: