News

ÎPS Teodosie, petiție pentru redeschiderea bisericilor: ”Nu înţeleg această restricţie, nu are nicio logică”

02.05.2020 | 18:29
ADVERTISEMENT

ÎPS Teodosie, Ahiepiscopul Tomisului, pregătește o petiție către Prefectura Constanța în care va cere redeschiderea bisericilor.

ÎPS Teodosie, petiție pentru redeschiderea bisericilor

Conform Adevărul, ÎPS Teodosie le cere şi credincioşilor să facă cereri scrise pentru redeschiderea bisericilor în care să treacă datele personale, iar la final semnătura să fie olografă.

ADVERTISEMENT

”ÎPS Teodosie doreşte să formuleze o petiţie către Prefectura Constanţa, pentru a fi deschise bisericile credincioşilor”, se arăta într-o postare pe Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului, care între timp a fost ștearsă.

Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, spune că a pregătit o documentare ”din care reiese că, creştinii fără biserică nu-şi exercită un drept care este în Constituţie. Nu înţeleg această restricţie, pentru că nu are nicio logică. Biserica nu infectează”.

ADVERTISEMENT

ÎPS Teodosie l-a criticat pe președintele Klaus Iohannis

Arhiepiscopia îi îndeamnă pe cei care doresc să sprijine această iniţiativă, să-şi trimită cerereile lor, cu specificaţia ”Petiţie pentru deschiderea bisericilor”. Cererile vor fi anexate petiţiei prin care episcopul cere deschiderea bisericilor.

ÎPS Teodosie a mai cerut redeschiderea bisericilor în România la scurt timp după Paște și a făcut un apel către autorități în acest sens. În opinia acestuia, menținerea lăcașurilor de cult închise reprezintă o discriminare.

ADVERTISEMENT

De altfel, Arhiepiscopul Tomisului a făcut o serie de critici dure față de președintele Klaus Iohannis, după ce șeful Statului a avut o ieșire publică și a modificat protocolul din Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă Română.

ÎPS Teodosie a afirmat că acele cuvinte ale președintelui Klaus Iohannis, prin care i-a îndemnat pe români să stea acasă, altfel, după Paşte, vom avea înmormântări, sunt ”ca un soi de blestem”.

ADVERTISEMENT

Ahiepiscopul Tomisului a fost unul dintre cei mai mari susținători ai ideii ca bisericile să fie deschise în noaptea de Înviere, în ciuda restricțiilor impuse de autorități din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT