Sport

Israelienii se tem după amânarea meciurilor din preliminariile Euro 2024: ”Să nu ajungem în situația de a renunța”

Israelienii sunt îngrijorați că ar putea rata o calificare istorică, după ce întâlnirile cu Elveția și Kosovo din preliminariile Euro 2024 au fost amânate din cauza războiului.
15.10.2023 | 22:18
Israelienii se tem dupa amanarea meciurilor din preliminariile Euro 2024 Sa nu ajungem in situatia de a renunta
Israelienii sunt îngrijorați că ar putea rata o calificare istorică, după ce întâlnirile cu Elveția și Kosovo din preliminariile Euro 2024 au fost amânate din cauza războiului. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Forul continental a amânat jocurile pe care naționala lui Alon Hazan trebuia să le joace în luna octombrie. O decizie finală în privința Grupei I urmează să fie anunțată în curând.

Amânarea partidelor din preliminariile Euro 2024 îi îngrijorează pe israelieni

Președintele Federației de Fotbal din Israel, Moshe Juarez, se teme de faptul că amânarea acestor meciuri și aglomerarea programului din preliminariile Euro 2024 ar putea să-i afecteze pe jucători și să ducă la ratarea calificării.

ADVERTISEMENT

”Cu cât războiul va ține mai mult, posibilitățile noastre vor fi mai reduse și mai rele, e vorba să jucăm mai multe partide una după alta într-o perioadă scurtă sau să fim obligați să evoluăm în altă țară sau fără public.

Eu sper să nu ajungem în situația de a renunța la un turneu internațional. Nu puteți pune semnul de egalitate între unele lucruri și adevărul istoric. Cei care au fost uciși cu sânge rece de acești oameni (dacă se mai pot numi oameni), fără milă, au fost victimele unor acte barbare naziste.

ADVERTISEMENT

Au omorât femei, copii, bebeluși, bărbați și oameni bătrâni, al căror singur păcat e că sunt israelieni”, a declarat Moshe Juarez, referitor la israelienii uciși de palestinieni în conflictul armat din zonă.

Israel, 4 meciuri în 10 zile

UEFA are un plan în lucru în privinţa meciurilor echipei naţionale a Israelului, după ce partidele cu Elveţia şi Kosovo, programate iniţial în luna octombrie, au fost amânate din cauza conflictului cu Palestina. Mai exact, FANATIK a aflat că selecţionata antrenată de Elon Hazan ar urma să joace 4 meciuri în luna noiembrie.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile obţinute de FANATIK de la forul continental, Israel va juca 4 meciuri în luna noiembrie, din trei în trei zile, cu un precedent care s-a întâmplat în urmă cu un an, în 2022, când Ucraina a fost nevoită să joace chiar 5 meciuri într-o perioada scurtă timp. La fel ca acum, motivul “programului încărcat” a fost războiul.

UEFA ia foarte serios în calcul ca Israel să joace 4 meciuri în perioada 12-21 noiembrie. Mai exact, israelienii ar urma să întâlnească Kosovo (12 noiembrie, în deplasare), Elveţia (15 noiembrie, teren neutru), România (18 noiembrie, teren neutru) şi Andorra (21 noiembrie, în deplasare).

ADVERTISEMENT

Programul Grupei I până la finalul preliminariilor, cu scenariul celor 4 meciuri în noiembrie pentru Israel, arată astfel:

  • 12 noiembrie: Kosovo – Israel (meci inițial programat pentru 15 octombrie)
  • 15 noiembrie: Israel – Elveţia (meci iniţial programat pentru 12 octombrie)
  • 18 noiembrie: Belarus – Andorra / Israel – România / Elveţia – Kosovo
  • 21 noiembrie: Andorra – Israel / Kosovo – Belarus / România – Elveţia
ADVERTISEMENT