Sport

Istvan Kovacs nu va mai arbitra la Euro 2020! Care sunt centralii la care s-a renunțat deja

Istvan Kovacs a condus un singur meci în faza grupelor de la Euro 2020, iar acum UEFA a renunțat la serviciile sale pentru fazele eliminatorii.
28.06.2021 | 14:31
Istvan Kovacs nu va mai arbitra la Euro 2020 Care sunt centralii la care sa renuntat deja
ADVERTISEMENT

Centralul din Carei a fost delegat la întâlnirea Macedonia de Nord – Olanda 0-3, de la Amsterdam, din ultima etapă a Grupei C.

Această partidă a fost ultima din carieră pentru legendarul atacant al macedonenilor, Goran Pandev, care a decis să se retragă.

ADVERTISEMENT

UEFA a renunțat la Istvan Kovacs pentru fazele eliminatorii de la Euro 2020

Deși nu a comis vreo greșeală majoră la meciul de la Amsterdam, UEFA a decis să renunțe la serviciile lui Istvan Kovacs pentru fazele finale de la Euro 2020, însă l-a păstrat pe celălalt arbitru român Ovidiu Hațegan.

Conform cotidianului spaniol Sport, forul continental a trimis acasă șase arbitri de centru înaintea duelurilor din optimile de finală, cel mai mare nume la care s-a renunțat fiind spaniolul Antonio Mateu Lahoz.

ADVERTISEMENT

În afara lui Kovacs și a ibericului, UEFA a decis să renunțe la suedezul Andreas Ekberg, portughezul Artur Dias, francezul Clement Turpin și israelianul Orel Grinfeeld.

Surprinzător, UEFA a renunțat la Mateu Lahoz

Cea mai mare surpriză este faptul că Antonio Mateu Lahoz nu a fost păstrat pentru fazele finale ale Euro 2020, în ciuda faptului că în urmă cu o lună era desemnat să conducă finala Champions League dintre Chelsea și manchester City.

ADVERTISEMENT

Renunțarea la spaniolul de 44 de ani înseamnă că nu se mai poate repeta povestea din 2016, atunci când englezul Mark Clattenburg a fost la centru și la finala Champions League, și la cea de la Euro.

Considerat unul dintre cei mai buni arbitri ai momentului, Mateu Lahoz este singurul care a condus trei meciuri din faza grupelor Euro 2020, câte unul în fiecare etapă. El a debutat cu meciul Belgia – Rusia, a urmat apoi Anglia – Scoţia şi, ultimul, Portugalia – Franţa.

ADVERTISEMENT

Câți bani a încasat Istvan Kovacs

Planurile UEFA sunt să mai renunțe la o serie de arbitri după faza optimilor de finală, iar pentru ultimele trei meciuri de la turneul final, cele două semifinale și marea finală, să se meargă pe doar patru brigăzi.

În funcţie de zilele petrecute la Euro 2020, arbitrii de centru vor încasa o sumă care poate ajunge până la 50.000 de euro. Mai exact, întreaga sumă o vor primi centralii care vor ajunge să oficieze în fazele eliminatorii ale turneului final.

Pentru fiecare meci în parte de la turneul final, aceștia vor încasa în jur de 4.000 de euro. Suma este una sensibil mai mare faţă de baremul de la Campionatul Mondial din 2018, când “fluieraşii” au încasat 2.500 de euro pentru fiecare delegare.

ADVERTISEMENT