Sport

Istvan Kovacs, probleme mari cu un club din SuperLiga: ”Am cerut să nu mai fie delegat”. Update

Istvan Kovacs este foarte bine văzut pe plan internațional, însă în SuperLiga are prestații sub așteptări și un club nu-l mai vrea la meciurile echipei.
22.02.2024 | 22:22
Istvan Kovacs probleme mari cu un club din SuperLiga Am cerut sa nu mai fie delegat Update
Istvan Kovacs este foarte bine văzut pe plan internațional, însă în SuperLiga are prestații sub așteptări și un club a decis să-l reclame. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
22-02-2024
20:27

Dioszegi a cerut ca Kovcs să nu mai fie delegat la meciurile lui Sepsi

Patronul clubului Sepsi OSK, Laszlo Dioszegi, a confirmat faptul că s-a făcut o petiție la CCA împotriva lui Istvan Kovcas și a precizat că a cerut ca acest să nu mai arbitreze partidele formației covăsnene.

”Am trimis un act prin care am cerut ca, dacă nu este necesar, să nu mai fie delegat la meciurile noastre. Am primit un răspuns că se vor analiza fazele, dar am rămas cu răspunsul. Ar fi timpul să se întâmple ceva, dar eu cred ca vom rămâne cu actul respectiv. Din păcate, nu avem ce să facem”, a declarat Dioszegi, la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

”Centralul” din Carei a fost delegat de UEFA la meciul Inter – Atletico Madrid 1-0, din prima manșă a optimilor de finală ale Champions League, iar acesta a dus cu bine jocul până la capăt.

Istvan Kovacs, reclamat la CCA de un club din SuperLiga

Problemele lui Istvan Kovacs apar atunci când vine vorba de partidele pe care le conduce în SuperLiga. Cel mai bine cotat arbitru din România s-a ales cu o reclamație din partea clubului Sepsi OSK, după erorile de la jocul cu Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Covăsnenii au reclamat trei faze în care ”centralul” din Carei a luat decizii total greșite, iar directorul sportiv Attila Hadnagy a mărturisit că au depus o contestație la Comisia Centrală a Arbitrilor, dar nimic nu s-a întâmplat.

”Am trimis o hârtie după meciul cu Craiova, am fost furați ca în codru în acel meci de domnul Istvan Kovacs. Am făcut sesizare, am primit răspuns că se vor uita după faze, dar atât. Am rămas cu…

ADVERTISEMENT

Am văzut că nu a fost delegat în etapa trecută, dar cred că nu va arbitra nici etapa aceasta. Poate pentru asta a primit un ’bonus’ să arbitreze în Champions League după meciul cu Craiova”, a declarat Hadnagy, pentru sport.ro.

S-a cerut suspendare drastică pentru Kovacs

Imediat după încheierea partidei Sepsi OSK – Universitatea Craiova, scor 1-3, din etapa a 24-a din SuperLiga, Attila Hadnagy a ieșit la atac și l-a desființat pe Istvan Kovacs pentru maniera de arbitraj.

ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Sepsi, Bernd Storck, s-a enervat și el pe arbitrajul lui Kovacs, pe care l-a criticat în termeni duri. ”Nu caut scuze. Fotbalul a fost împotriva noastră. S-au luat decizii greșite. E cel mai bun din țară, dar azi nu a fost norocos cu deciziile”, a spus tehnicianul german.

După ce echipa din Sfântu Gheorghe ar fi trebuit să beneficieze de două lovituri de pedeapsă în partida cu Universitatea Craiova, Basarab Panduru a pus tunurile pe Istvan Kovacs și a precizat că acesta ar trebui să primească o suspendare drastică.

ADVERTISEMENT

”El e foarte bine pregătit, dar tot timpul e departe de faze, niciodată nu e aproape de faze, e la 20 de metri. După fazele astea, Kovacs trebuie să stea patru luni de zile. Patru luni de zile trebuie să-i dai suspendare”, a afirmat Panduru.

ADVERTISEMENT