Sport

ITIA a „mâncat” 10 luni din cariera Simonei Halep! Fostul lider WTA ar putea cere daune uriașe

Simona Halep a primit un verdict favorabil din partea TAS și poate reveni pe teren! Fostul lider WTA ar putea cere daune uriașe din partea ITIA.
05.03.2024 | 18:30
ITIA a mancat 10 luni din cariera Simonei Halep Fostul lider WTA ar putea cere daune uriase
Suspendarea Simonei Halep în cazul de dopaj a expirat în iulie 2023 după decizia definitivă de la TAS. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Simona Halep a avut câștig de cauză la TAS în procesul de dopaj în urma căruia a fost suspendată în primă fază timp de 4 ani din tenis. Dubla campioană de Grand Slam a primit un verdict favorabil, iar completul de judecată de la Lausanne i-a redus pedeapsa de la 4 ani la doar 9 luni.

ITIA a „mâncat” 10 luni din cariera Simonei Halep

Suspendată provizoriu încă din octombrie 2022, Simona Halep și-a ispășit deja pedeapsa și poate reveni pe terenul de tenis. În cazul în care va cere un wild-card, fostul lider WTA poate lua startul la turneul de la WTA 1.000 Miami (19-31 martie). Toni Iuruc a reacționat pentru FANATIK după verdictul de la TAS.

ADVERTISEMENT

Românca fusese suspendată pentru o dublă încălcare a programului anti-doping. TAS a anulat proba de sânge a româncei și a admis că Simona Halep nu a luat bună știință roxadustat, substanța interzisă. Astfel, pedeapsa Simonei Halep a fost redusă la doar 9 luni, iar decizia TAS este definitivă.

Pedeapsa Simonei Halep a expirat încă din iulie 2023. De-atunci și până în prezent au trecut 10 luni în care campioana de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019 a fost „țintuită” de ITIA în afara terenului de tenis.

ADVERTISEMENT

Simona Halep ar putea cere daune uriașe

Simona Halep ar putea cere daune uriașe din partea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului care nu i-a permis să ia startul în competițiile oficiale. Sportiva născută la Constanța a pierdut 10 luni din carieră fără să poată concura pentru puncte și premii.

Jucătoarea de tenis în vârstă de 32 de ani ar putea reveni pe terenul de tenis la WTA Miami care are loc în acest an în perioada 19-31 martie. Dispărută din clasamentul WTA, Simona Halep ar putea beneficia de un wild-card și ar putea accede direct pe tabloul principal.

ADVERTISEMENT

Este bine cunoscut deja demersul Simonei Halep, care a dat în judecată Quantum Nutrition, firma canadiană care a produs suplimentul ingerat de româncă și care ulterior s-a dovedit a fi contaminat. Sportiva cere daune în valoare de 10 milioane de dolari.

Prima reacție a Simonei Halep după ce i-a fost redusă pedeapsa în scandalul de dopaj

Simona Halep nu a mai jucat tenis de pe 29 august 2022, când a pierdut în primul tur la US Open. „De-a lungul acestui proces lung și dificil, mi-am menținut convingerea că adevărul va ieși în cele din urmă la iveală și că se va ajunge la o decizie corectă, deoarece sunt și am fost întotdeauna o sportivă curată.

ADVERTISEMENT

Credința mea în acest proces a fost pusă la încercare de acuzațiile scandaloase care mi-au fost aduse și de resursele aparent nelimitate care au fost aliniate împotriva mea. Dar, în cele din urmă, adevărul a prevalat, chiar dacă a durat mult mai mult decât mi-aș fi dorit.

Aș dori să le mulțumesc avocaților mei care au fost alături de mine și au crezut în mine de la început; și, mai important, vreau să le mulțumesc sponsorilor mei, fanilor și concurenților mei care au rămas alături de mine pe parcursul acestui proces lung și dificil. Abia aștept să mă întorc în circuit”, a spus Simona Halep, pentru Euronews.

ADVERTISEMENT