Fotbal international

“It’s coming home!”. Anglia, echipa europeană susţinută de cei mai mulţi fani la Mondial! Cum s-a văzut din tribune victoria cu Senegal. Foto

Anglia face un nou turneu final solid şi este în sferturi la Campionatul Mondial. "Leii" britanici sunt susţinuţi în Qatar de aproximativ 10.000 de fani veniţi din Albion.
05.12.2022 | 01:31
Its coming home Anglia echipa europeana sustinuta de cei mai multi fani la Mondial Cum sa vazut din tribune victoria cu Senegal Foto
Peluza în care au stat fanii Angliei. Sursa: Fanatik
ADVERTISEMENT

Primele patru optimi de finală de la Campionatul Mondial nu au adus nicio surpriză. Favoritele s-au calificat fără emoţii în faţa outsiderilor, iar până acum avem duelurile Argentina – Ţările de Jos şi Anglia – Franţa.

“It’s coming home!”. Anglia, echipa europeană susţinută de cei mai mulţi fani la Mondial!

Englezii au jucat la Al Bayt împotriva Senegalului, într-o optime ce se anunţa dinainte dezechilibrată. La meci au fost peste 10.000 de britanici, dar şi de cealaltă parte, senegalezii au avut o galerie de câteva mii de africani aproape.

ADVERTISEMENT

Înainte de meci, fanii Senegalului erau foarte optimişti şi sperau la o surpriză din partea favoriţilor. De cealaltă parte, suporterii englezi, mult mai cuminţi decât de obicei, nu aveau emoţii pentru calificare.

“It’s coming home!” rămâne în continuare refrenul preferat al fanilor englezi, dar trofeul nu a mai fost “acasă” din 1966 şi este visul oricărui britanic să vadă Cupa Mondială la Londra. Poate acesta este şi motivul pentru care Anglia este echipa europeană cu cei mai mulţi fani la acest turneu final.

ADVERTISEMENT
Imagine înainte de Anglia - Senegal. Sursa: Fanatik
Imagine înainte de Anglia – Senegal. Sursa: Fanatik

Senegal a contat doar în start de meci! Totul s-a năruit după golul lui Henderson

Senegal a fost periculoasă doar în debutul meciului când a lovit fulgerător pe două contraatacuri, Pickford împiedicând deschiderea scorului. În tribune au fost 65.000 de oameni care au asistat la un joc amorţit al englezilor în prima jumătate de oră.

Dar un contraatac perfect orchestrat de britanici şi finalizat de Henderson a modificat tabela şi cursul jocului. Senegal, o echipă de moral, a clacat şi britanicii au devenit din nou “lei”. Până la pauză calificarea era rezolvată graţie unui nou contraatac, finalizat de Kane.

ADVERTISEMENT

Atacantul lui Tottenham a reuşit să marcheze în premieră la acest turneu final şi englezii au putut declanşa fiesta la pauză, dar cu bere fără alcool. Partea a doua nu a adus un joc spectaculos, zarurile fiind deja aruncate, iar golul a picat tot în poarta africanilor.

Englezii se bucură după gol. Sursa: Fanatik
Englezii se bucură după gol. Sursa: Fanatik

Anglia, plimbare în “deşert” cu Senegalul! Urmează testul cu Franţa

Bukayo Saka a făcut 3-0 cu o reluare peste Mendy. Un scor neverosimil pentru africani, care nu au putut să îşi revină de la primul gol încasat. Senegalul şi-a arătat limitele în această confruntare, una aflată la discreţia Angliei.

ADVERTISEMENT

La fel cum arătau şi calculele hârtiei, Anglia s-a impus fără nicio emoţie în faţa Senegalului, dar urmează primul test adevărat pentru echipa lui Southgate. În sferturile de finală aşteaptă Franţa.

Mbappe, în formă maximă!

Iar Kylian Mbappe este în formă maximă în această perioadă, ajungând la cinci goluri marcate la Campionatul Mondial, ultimele două dintre ele în optimea cu Polonia, scor 3-1.

Meciul se va disputa sâmbăta viitoare, de la ora 22:00, pe stadionul Al-Bayt. Confruntarea dintre cele două a fost la un pas să se desfăşoare în finala Mondialului din 2018, însă atunci Croaţia a eliminat Anglia şi a jucat finala cu Franţa.


  • 1,28 este cota NetBet pentru pronosticul „1 solist” la meciul Brazilia – Coreea de Sud. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT