Sport

Iuliu Mureșan nici nu concepe ca Steliano Filip să plece gratis de la Dinamo. Mesaj ferm: „Vor urma sancțiuni”

Iuliu Mureșan a lansat un avertisment pentru Steliano Filip: nu doar că nu poate pleca gratis de la Dinamo, dar riscă sancțiuni usturătoare dacă nu-și revizuiește atitudinea.
16.01.2022 | 16:52
Iuliu Muresan nici nu concepe ca Steliano Filip sa plece gratis de la Dinamo Mesaj ferm Vor urma sanctiuni
ADVERTISEMENT

Cu psihicul afectat în ultima perioadă, mai ales din cauza criticilor primite din partea suporterilor, Steliano Filip și-a exprimat public dorința de a pleca de la Dinamo în această iarnă. „E prea mult. Sunt extenuat, nu mai pot!”, a mărturisit fundașul de 27 de ani, dar nici cu acest discurs nu a reușit să-i înduplece pe conducători.

Steliano Filip nu poate să plece gratis de la Dinamo. Iuliu Mureșan amenință cu sancțiuni

Chestionat pe marginea subiectului, Iuliu Mureșan a explicat că despărțirea se poate produce doar în cazul unei oferte „rezonabile” și chiar a amenințat cu amenzi dacă jucătorul nu își va revizui atitudinea. În aceeași situație se află și goalkeeperul Plamen Iliev, căzut în dizgrație încă din perioada în care echipa era pregătită de Mircea Rednic.

ADVERTISEMENT

Eu nu înțeleg atitudinea unor jucători. Primesc mesaje de la unii dintre ei, îmi spun că nu mai suportă și că vor să plece. Ei au intrat într-un conflict cu suporterii, un conflict pe care noi nu l-am produs.

Am încercat să mediez, pentru că fotbalul înseamnă bucurie, e meseria lor, dar se pare că nu vor să mai joace aici. Dacă nu o să ajungem să rezolvăm amiabil lucrurile, normal că vor urma sancțiuni.

ADVERTISEMENT

Nu poți să plătești un jucător care are contract, iar el să nu se implice la antrenament, să fie accidentat sau să nu fie accidentat. O să iau măsuri, normal, sunt obligat.

Filip și Iliev nu pot pleca liberi, sunt jucători valoroși, jucători în care s-a investit, iar Dinamo nu-i poate lăsa liberi. Administratorul judiciar nu ne permite să-i lăsăm liberi. Le-am spus și lor că nu este posibil să plece liberi, trebuie să vină cu oferte și le dăm drumul”, a declarat directorul executiv al „câinilor”, imediat după amicalul cu Farul, încheiat la egalitate, scor 2-2.

ADVERTISEMENT

Suma uriașă pe care trebuie s-o restituie Steliano Filip pentru a pleca de la Dinamo

Încă de marți, 12 ianuarie, FANATIK a dezvăluit în exclusivitate motivul pentru care Steliano Filip este „condamnat” să rămână la Dinamo. Adus în ianuarie 2021 pentru a pune umărul la salvarea echipei, acesta a încasat o primă de instalare de 20.000 de euro, bani pe care acum este obligat să-i restituie pentru a pleca.

Deși a afirmat în mai multe rânduri că își dorește să se bazeze pe el în ultima parte a sezonului, Flavius Stoican a înțeles situația și chiar i-a permis să plece, preț de câteva zile, din București. Un gest pentru care fundașul nu a ezitat, de altfel, să-i mulțumească public tehnicianului său.

ADVERTISEMENT

Sută la sută nu vreau să mai rămân, dar nu e vorba că nu îmi doresc ci pur și simplu sunt extenuat din punct de vedere mental. Am adunat prea multe. Înțeleg că sunt un fotbalist experimentat și că uneori e normal ca jucătorii cu rolul meu să ia asupra lor presiunea, dar acum e prea mult. Sunt extenuat, nu mai pot!

Vreau să îi mulțumesc foarte mult lui Mister Stoican pentru că a fost mai mult decât înțelegător cu mine. Am vorbit cu el și i-am transmis ce simt. Eu am o relație foarte bună cu Mister, pentru că m-a mai antrenat și mă cunoaște foarte bine.

Îmi pare nespus de rău pentru că mi-aș fi dorit să arătăm tuturor că putem să redresăm situația, dar eu efectiv nu mai pot psihic”, a dezvăluit Filip, cu puțin timp în urmă, conform prosport.ro.

ADVERTISEMENT