Sport

Jose Mourinho a refuzat oferta colosală avută de la Al Hilal. Putea deveni cel mai bine plătit antrenor din lume

Jose Mourinho ar fi putut deveni cel mai bine plătit antrenor din lume, însă a refuzat oferta generoasă venită din partea șeicilor lui Al Hilal.
29.06.2023 | 16:45
Jose Mourinho a refuzat oferta colosala avuta de la Al Hilal Putea deveni cel mai bine platit antrenor din lume
Jose Mourinho ar fi putut deveni cel mai bine plătit antrenor din lume, însă a refuzat oferta generoasă venită din partea șeicilor lui Al Hilal. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Deși a lăsat să se înțeleagă după finala Europa League pierdută în fața Sevillei că ar vrea să plece de la AS Roma, ”The Special One” a revenit la sentimente mai bune și vrea să-și continue proiectul început în capitala Italiei.

Al Hilal, refuzată de Jose Mourinho în ciuda unei oferte uluitoare

Al Hilal a încercat în această vară să dea două lovituri de grație pe piața transferurile, dar ambele s-au soldat cu eșecuri răsunătoare. După ce l-au pierdut pe Leo Messi, care a ales să meargă la Inter Miami, și Jose Mourinho a refuzat oferta saudiților.

ADVERTISEMENT

Conform publicației Daily Mail, șeicii au încercat să-l atragă pe tehnicianul portughez cu un salariu fabulos de 26 de milioane de lire sterline (aproximativ 30,1 milioane de euro), care ar fi însemnat că Mourinho ar fi devenit cel mai bine plătit antrenor din lume.

Conducătorii lui Al Hilal au avut o întâlnire cu antrenorul în vârstă de 60 de ani în capitala Italiei, însă nu au reușit să-l convingă să plece de la AS Roma, la fel cum s-a întâmplat și cu Massimiliano Allegri de la Juventus, care a refuzat o ofertă de aproape 20.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Dacă ar fi acceptat să meargă la formația saudită, ”The Special One” ar fi devenit cel mai bine plătit antrenor din lume din punct de vedere al salariului net, datorită faptului că Arabia Saudită nu impune impozit pe venitul personal.

Cum arată topul celor mai bine plătiți antrenori

În acest moment, argentinianul Diego Simeone de la Atletico Madrid este cel mai bine remunerat tehnician cu 34 de milioane de euro, dar el este nevoit să plătească impozit pe venit. Jose Mourinho se află abia pe poziția a opta în această ierarhie cu salariul său de 9,2 milioane de euro pe care îl are la Roma.

ADVERTISEMENT

În spatele lui Simeone se află spaniolul Pep Guardiola, recent câștigător al triplei cu Manchester City, care are un salariu de 22,4 milioane de euro, iar podiumul este completat de neamțul Jurgen Klopp, care încasează la Liverpool un venit de 17,8 milioane de euro.

După ce a ratat transferul lui Leo Messi, în ciuda faptului că i-au oferit un salariu astronomic, șeicii de la Al Hilal s-au reorientat rapid și vor să-l aducă de la PSG pe brazilianul Neymar, căzut în dizgrația patronilor de pe Parc des Princes.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul brazilian, care mai are contract cu PSG până în vara lui 2025, pare atras de ideea de a lăsa fotbalul european pentru cel din Golf, astfel că sunt șanse foarte mari ca afacerea să fie încheiată până la finalul săptămânii.

ADVERTISEMENT