Fotbal international

Josko Gvardiol, gol de PlayStation în meciul Croația – Maroc. Europenii, fază lucrată la antrenamente

Croația - Maroc, finala pentru medalia de bronz de la Cupa Mondială, a debutat cu un gol fantastic reușit de fundașul Josko Gvardiol.
17.12.2022 | 19:00
Josko Gvardiol gol de PlayStation in meciul Croatia  Maroc Europenii faza lucrata la antrenamente
Croația - Maroc, finala pentru medalia de bronz de la Cupa Mondială, a debutat cu un gol fantastic reușit de fundașul Josko Gvardiol. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vicecampioni în urmă cu 4 ani, europenii au pornit din postura de favoriți în fața trupei lui Walid Regragui, care a devenit prima formație africană ce se bate pentru o medalie mondială.

Gol superb reușit de Josko Gvardiol în Croația – Maroc

Finala mică a Cupei Mondiale din Qatar, Croația – Maroc, a început în forță cu un gol minunat reușit de fundașul Josko Gvardiol după o fază atent lucrată de elevii lui Zlatko Dalic la antrenamente.

ADVERTISEMENT

Era abia minutul 7 când Croația a primit o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri. Căpitanul Luka Modric a luat mingea și toată lumea se aștepta la un șut direct spre poarta lui Bono, dar ce a urmat pare desprins din jocurile pe calculator.

Mijlocașul Mateo Kovacic a sărit peste balon, Modric i-a aruncat mingea în careu lui Ivan Perisic, iar fotbalistul lui Tottenham a reîntors-o cu capul pe spate în apropierea punctului de la 11 metri, în timp ce marocanii păreau că nu înțeleg nimic.

ADVERTISEMENT

Venit din spate fără marcaj, Gvardiol a lovit balonul extrem de tare cu capul din plonjon și l-a plasat lângă bara porții lui Bono, care nu a mai reușit să-l ajungă deși a făcut un salt disperat, iar Croația începea cu dreptul finala mică împotriva Marocului.

Alte două goluri superbe în Croația – Maroc

Reușita fundașului central de 20 de ani de la RB Leipzig va intra cu siguranță în topul celor mai frumoase goluri de la această Cupă Mondială, alături de cea a olandezului Wout Weghorst din sfertul pierdut cu Argentina la loviturile de departajare.

ADVERTISEMENT

Până la pauză s-au mai marcat două goluri frumoase în partida dintre Croația și Maroc. Mai întâi, Achraf Dari a profitat de o respingere greșit a lui Lovro Majer și l-a învins pe Dominik Livakovic, vinovat și el că nu a ieșit mai repede din poartă.

Europenii au revenit în avantaj cu un nou gol de excepție. Marocanii nu au reușit să îndepărteze un balon care s-a plimbat prin fața careului lor, iar Marko Livaja i l-a așezat perfect lui Mislav Orsic.

ADVERTISEMENT

Deși aflat în colțul careului de 16 metri, jucătorul lui Dinamo Zagreb nu a stat pe gânduri și a trimis un șut plasat cu efect care a trecut peste portarul Bono și a intrat în plasă după ce a lovit bara laterală.

ADVERTISEMENT
Tags: