Sport

Josue Homawoo scapă de anchetă după ce l-a băgat în spital pe Luca Mihai. Poliția explică de ce nu preia cazul

După ce Luca Mihai a fost internat cu multiple fracturi craniene, provocate de Homawoo la meciul Dinamo - Poli Iași, s-a vorbit despre o anchetă pentru vătămare corporală
22.04.2024 | 19:48
Josue Homawoo scapa de ancheta dupa ce la bagat in spital pe Luca Mihai Politia explica de ce nu preia cazul
Luca Mihai a fost internat cu multiple fracturi craniene, provocate de Homawoo la meciul Dinamo - Poli Iași Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Luca Mihai (20 de ani) a stat șase zile internat la Spitalul Elias din București, unde a fost transportat de urgență direct de pe terenul de joc, cu multiple fracturi craniene și cu timpanul spart. Chiar dacă s-a vehiculat intens că va fi deschis un dosar penal pentru vătămare corporală, Poliția a infirmat acest scenariu pentru FANATIK.

Josue Homawoo scapă de ancheta Poliției, după ce l-a băgat în spital pe Luca Mihai

Duminică, 14 aprilie, ora 18:15, a început meciul Dinamo – Poli Iași, pe stadionul ”Arcul de Triumf”, în etapa a 4-a din play-out-ul SuperLigii. Un meci tare între două echipe implicate în lupta pentru evitarea retrogradării.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Tony da Silva l-a introdus titular pe puștiul Luca Mihai la mijlocul terenului. În minutul 29, când scorul era 0-0, Poli Iași a avut o aruncare de la margine din propria jumătate de teren. Dinamo era cu opt jucători în presing. Ispas nu găsea soluții. Luca Mihai se afla departe, spre centru. Homawoo îi făcea marcaj de supraveghere.

Internaționalul de tineret s-a demarcat să primească balonul, a făcut câțiva pași, dar Homawoo a venit tare din spate și a intrat ca trenul în el. Fundașul central dinamovist l-a lovit violent capul pe Luca Mihai în zona urechii drepte și l-a lăsat inert pe gazon, provocând momente de panică.

ADVERTISEMENT

Eu m-am speriat îngrozitor, i-a făcut capul de zici că l-a împușcat cineva. E incredibil! Luca lovește mingea, iar jucătorul lui Dinamo vine direct. Mi-e greu să reproduc!” – Mihai Bordeianu, mijlocaș Poli Iași

Luca Mihai a fost resucitat pe gazon

Luca Mihai a fost resuscitat de intervenția rapidă a medicului echipei Poli Iași, Andrei Gâdea, urcat în ambulanță pe targă, cu guler cervical, și transportat de urgență la Spitalul Elias din Capitală. Cea mai apropiată unitate medicală: șapte minute cu mașina de la stadionul Arcul de Triumf.

Accidentarea tânărului fotbalist, văzută de o țară întreagă la televizior, a provocat un val uriaș de emoție. Pe acest fond s-a vehiculat intens ipoteza conform căreia Poliția va demara o anchetă pentru vătămare corporală.

ADVERTISEMENT

”Spitalul a reclamat poliția, pentru că este o procedură internă la cazuri dintr-astea grave. Se va demara o anchetă pentru vătămare corporală. Așa mi s-a comunicat”, a declarat Cornel Șfaițer, la FANATIK SUPERLIGA.

FANATIK a urmărit firul comunicărilor interinstituționale pentru a afla cum au decurs lucrurile și dacă Poliția va deschide dosar penal pe numele fotbalistului Josue Homawoo, pentru vătămare corporală

ADVERTISEMENT

1. Spitalul Elias a sunat la 112 și a raportat ”incident sportiv”

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silviu Negoiță, a precizat pentru FANATIK că în momentul în care Luca Mihai a ajuns la camera de gardă, iar medicii au constatat că fotbalistul are multiple fracturi craniene au sunat la 112, așa cum se procedează în cazuri grave.

”Este o procedură automată. În cazul fotbalistului Luca Mihai colegii din camera de gardă, prin serviciul 112, au raportat ca incident sportiv. De câte ori ajunge la spital o victimă traumatizată cei din UPU trebuie să informeze organele abilitate ale statului. Ce face mai departe 112, noi nu știm”, a explicat purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silviu Negoiță.

2. STS a transferat apelul 112 către Serviciul Dispecerat din cadrul Poliției Capitalei

La solicitarea FANATIK, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), care preia apelurile de urgență 112, a confirmat apelul de la Spitalul Elias în ”cazul Luca Mihai” și a menționat că l-a transferat, spre soluționare, către Serviciul Dispecerat din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Răspunsul complet oferit de STS:

”Vă informăm că în urma căutărilor efectuate în baza de date a Centrului unic pentru apeluri de urgență București-Ilfov, conform criteriilor furnizate, a fost identificat un apel în data de 14.04.2024, la ora 19:28, prin care Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Universitar de Urgență „Elias” din București a sesizat faptul că a avut loc un incident sportiv pe Stadionul „Arcul de Triumf”.

Operatorul STS al Serviciului de urgență 112 a procesat apelul în conformitate cu Metodologia privind cooperarea agențiilor specializate de intervenție și a altor entități cu competențe în domeniu, pentru preluarea și gestionarea urgențelor primite prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență și l-a transferat, spre soluționare, către Serviciul Dispecerat din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București”.

3. Poliția nu deschide anchetă pentru accidentări în urma unui eveniment sportiv

Poliția Capitalei, prin purtătorul de cuvânt Crina Eșanu, a precizat:

”În urma apelului la 112, direcționat către Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, apelul a fost încadrat ca fiind un caz medical, în urma unui eveniment sportiv. În astfel de situații nu este necesară intervenția polițiștilor, conform legii în vigoare”.

Tatăl lui Luca Mihai: ”Are deficiențe de vedere și de auz, dar se reface”

Luca Mihai a stat internat șase zile la Spitalul Elias, de duminică, 14 aprilie, până sâmbătă, 20 aprilie. Fotbalistul a fost ținut la Terapie Intensivă în până marți, 16 aprilie, după care medicii l-au mutat într-un salon normal.

Internaționalul de tineret împrumutat de CFR Cluj la Poli Iași se recuperează acasă. Din fericire, Luca Mihai a scăpat fără interveții chirurghicale, dar a rămas cu unele deficiențe de auz și vedere.

”Luca este un ghinionist norocos. Din fericire, pentru refacerea lui nu este nevoie de bisturiu. Ăsta este cel mai important lucru. Are fracturi interne în zona capului și a urechii drepte. În momentul de față are deficiență de vedere la ochiul drept, deficiență de auz cu urechea dreaptă.

Medicii ne spun că e normal în urma șocului suferit și că totul se reface. Nu sunt îngrijorați. Dumnezeu a făcut ca Luca să se vindece fără bisturiu. Asta înseamnă o recuperare mai rapidă, o încredere mai mare. Timpul, tinerețea, Dumnezeu sunt de partea lui și îl vor ajuta să-și revină”, a dezvăluit Florin Mihai, tatăl lui Luca Mihai, pentru FANATIK.

Cartea de vizită a lui Luca Mihai

  • Germania: Walldorf și Karlsruhe (echipe de juniori)
  • Italia: Chievo Verona (Under 17/Primavera), Bologna (Primavera), SPAL (Primavera), Trento (Serie C), AlbinoLeffe (Serie C/Primavera)
  • România: CFR Cluj, Poli Iași
  • Loturi naționale: U21, U20, U19

Cornel Șfaițer, despre starea medicală a lui Luca Mihai

ADVERTISEMENT