Sport

Jovan Markovic vorbește despre trauma vieții sale. „Am avut un început de depresie” Exclusiv

Jovan Markovic a acordat un interviu in extenso pentru FANATIK în cantonamentul din Antalya al Universității Craiova. Atacantul de 22 de ani dezvăluie și momentul de cădere din 2021.
11.01.2024 | 18:45
Jovan Markovic vorbeste despre trauma vietii sale Am avut un inceput de depresie Exclusiv
Jovan Markovic are tatuat chipul bunicii care l-a crescut pe coapsa dreaptă. Joacă și cu apărători cu „mama Petra”! Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Jovan Markovic are tată sârb și mamă româncă. S-a născut la Belgrad, pe 23 martie 2001. La vârsta de 5 luni a venit în țară, la Corabia, unde a fost lăsat în grija bunicii. Aceasta și unchiul său sunt cei care l-au crescut pe el și pe frați. Jovan l-a pierdut în 2020 pe unchi, iar în anul următor a rămas și fără cea pe care o consideră „adevărata mamă”. Are tatuat chipul bunicii Petra pe coapsa dreaptă!

Olteanul din Corabia dezvăluie pentru FANATIK momentele delicate pe care le-a traversat în acei ani, cine a fost alături de el, în ce relații se află cu părinții săi naturali, ce se întâmplă cu casa în care a crescut la Corabia.

ADVERTISEMENT

Jovan Markovic: „Cu tata am vorbit o singură dată în viața mea. Nici nu-l cunosc!”

Jovan, sârb sau român?

– M-am născut în Serbia, dar mă consider român.

Nu mai ai nicio legătură cu Serbia?

– Chiar nu am. Am vorbit cu tatăl meu acum 3 ani, mi-a dat un mesaj și atât.

De atunci nicio altă discuție cu el?

– Păi a fost prima și singura discuție din viața mea pe care am avut-o cu tata! Nici nu-l cunosc!

„Unchiul nu și-a făcut familie ca să ne crească pe mine și pe frații mei”

Cu mama mai vorbești?

– Nici cu ea nu am mai discutat de trei ani. Ne-am certat după moartea bunicii! De atunci s-a rupt legătura dintre noi. Pot spune că mai țin legătura doar cu frații mei.

ADVERTISEMENT

Bunica a însemnat atât de mult pentru tine că ți-ai făcut și un tatuaj pe coapsa dreaptă cu poza ei…

– Ea a fost mama mea și a fraților mei! Ne-a oferit tot ce am avut nevoie, dragoste de mamă, dragoste de tată. M-a încurajat în tot ce am făcut, mă susținea.

ADVERTISEMENT

Bunica te-a dus la fotbal?

– Nu, unchiul m-a dus la fotbal. Și el ne-a ajutat foarte mult. Nici nu și-a făcut familie ca să ne crească pe mine și pe frații mei! Lor le datorez totul, unchiului și bunicii. Eu am fost mai apropiat de bunica mea.

Citește și… Jovan Markovic despre relația cu Mihai Rotaru: „Dacă am fi răsfățați, șefu’ ne-ar băga titulari meci de meci!”

„Mi-am dat seama că moare bunica. Cu o zi înainte am fost să cumpăr tot ce era nevoie!”

Cum ai reușit să depășești momentele acelea? Mai întâi unchiul, apoi bunica…

– Nu am mai spus-o până acum… Am avut un început de depresie! Când a murit unchiul, m-am gândit la bunica, să fiu alături de ea, că rămăsese fără copilul său. După ce a murit și bunica, mi-am zis că trebuie să fiu puternic și să o iau de la capăt. Asta e viața!

ADVERTISEMENT

Bunica era bolnavă?

– Arăta foarte rău, era în spital. Mi-am zis că poate e mai bine așa să se întâmple lucrurile. Când m-am dus la ea la spital, mi-am dat seama că moare… Cu o zi înainte să se întâmple necazul, am fost să cumpăr tot ce era nevoie. Am fost cu fratele meu la spital, am văzut-o în ce situație e, începuse să și delireze puțin, era foarte, foarte rău… A doua zi a venit telefonul și m-au anunțat că s-a dus…

  • 16 noiembrie 2021 este data la care s-a jucat amicalul Italia – România 4-2 la U21. Jovan a refuzat convocarea pentru a fi alături de bunica sa în ultimele clipe de viață!

„Nu am acceptat casa pentru a nu avea certuri cu frații”

Cine te-a ajutat să depășești acele momente?

– Iubita și frații mei. Familia a fost lângă mine și asta a contat cel mai mult.

După ce s-a dus și bunica, a mai rămas ceva acolo, la Corabia?

– E doar casa goală și mai stă din când în când fratele meu. Dar pleacă mai mult în străinătate.

Nu te-ai gândit să o vinzi?

– Nu. Au vrut să mi-o lase mie moștenire, dar nu am acceptat pentru că nu am dorit să am certuri cu frații. Suntem trei frați cu același tată și o soră mai mică doar după mamă.

  • 1 an și 4 luni, între februarie 2020 și iunie 2021, a jucat Markovic pentru Academica Clinceni, unde a fost împrumutat de Universitatea Craiova
ADVERTISEMENT