Sport

Jurgen Klopp, tentat să-l lase pe Mohamed Salah să plece de la Liverpool. Starul egiptean, șanse mari să ajungă la Barcelona

Se pare că aventura lui Mohamed Salah la Liverpool se apropie cu pași mari spre final, mai ales că managerul Jurgen Klopp este tot mai tentat să-l lase să plece.
27.03.2022 | 08:02
Jurgen Klopp tentat sal lase pe Mohamed Salah sa plece de la Liverpool Starul egiptean sanse mari sa ajunga la Barcelona
Se pare că aventura lui Mohamed Salah la Liverpool se apropie cu pași mari spre final, mai ales că managerul Jurgen Klopp este tot mai tentat să-l lase să plece. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Starul egiptean mai are contract până în vara lui 2023, însă negocierile de prelungire s-au oprit după ce agentul jucătorului a considerat mult prea mică oferta ”cormoranilor”.

Final de drum între Liverpool și Mohamed Salah? Decizia lui Jurgen Klopp

Ținând cont de blocarea acestor discuții, tot mai multe cluburi de calibru din Europa au început să-i dea târcoale fotbalistului de 29 de ani și încearcă să-l ademenească cu oferte care mai de care mai tentante.

ADVERTISEMENT

Deși este unul dintre favoriții săi, managerul lui Liverpool, Jurgen Klopp, pare convins că a venit momentul ca Mohamed Salah să se despartă de Liverpool. Și probabil că acest lucru se va întâmpla în vară.

Conform Mirror, antrenorul german și-a făcut un plan simplu. Salah împlinește 30 de ani la începutul sezonului viitor și decât să mizeze pe un jucător care în cel mai scurt timp va începe coborârea din vârful carierei, mai bine alege să-l vândă pentru o sumă importantă și banii să-i investească în jucători de viitor.

ADVERTISEMENT

Variantele lui Klopp pentru înlocuirea egipteanului

Aceasta va fi aproape sigur ultima șansă a lui Liverpool de a obține un profit decent, după ce a cheltuit 42 de milioane de euro pentru aducerea lui Salah de la AS Roma, în 2017. Este greu de pus un preț pentru starul de pe Anfield Road, dar probabil ”cormoranii” vor scoate o sumă din care își vor putea lua un locuitor mai tânăr.

Jurgen Klopp mai are varianta ca pe postul egipteanului să-l ducă pe Luis Diaz, achiziționat în această iarnă de la FC Porto. Columbianul s-a adaptat imediat pe Anfield Road și a devenit un titular indiscutabil pentru Liverpool.

ADVERTISEMENT

O astfel de variantă i-ar permite managerului german să-și întărească echipa la mijlocul terenului acolo unde a pus ochii pe doi tineri fotbaliști de mare perspectivă. Este vorba de englezul Jude Bellingham de la Borussia Dortmund și italianul Nicolo Barella de la Inter Milano.

Barcelona și Juventus, primele înscrise la transferul lui Salah

Clubul care pare că își dorește cel mai mult transferul lui Mohamed Salah este FC Barcelona, Xavi considerând că egipteanul poate aduce plusul de care are nevoie echipa în acest moment. Mai mult, venirea superstarului african ar acoperi plecarea lui Ousmane Dembele, care nu își dorește prelungirea contractului scadent la finalul sezonului.

ADVERTISEMENT

Catalanii ar fi dispuși să plătească 70 de milioane de euro pentru a-l achiziționa pe Salah, dar Liverpool estimează cota de transfer a jucătorului la aproximativ 100 de milioane de euro. Diferența pare mare, dar cele două cluburi se pot pune la masa negocierilor.

Însă, catalanii ar trebui să se grăbească dacă vor să-și asigure semnătura egipteanului, deoarece și alte cluburi au început să bată la ușa jucătorului. Juventus a întrebat deja de situația lui Salah, fiind în căutarea unui înlocuitor pentru Paulo Dybala.

ADVERTISEMENT