Fotbal international

Jurnalistul care l-a făcut ”țigan” pe Marius Șumudică s-a luat și de Gică Hagi

19.01.2021 | 18:25
Jurnalistul care la facut tigan pe Marius Sumudica sa luat si de Gica Hagi
ADVERTISEMENT

Jurnalistul turc Erman Toroglu, care l-a făcut ”țigan” pe antrenorul Marius Șumudică, s-a luat și de Gică Hagi, cel care a avut o carieră fabuloasă la Galatasaray Istanbul.

Tehnicianul român care a plecat cu scandal de la Gaziantep a fost victima unui atac rasist din partea lui Erman Toroglu în direct la un post de televiziune.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a atacat dur comportamentul turcilor și catologhează insultele drept ”inacceptabile și de netolerat”.

Gică Hagi, ultima victimă a jurnalistului care l-a făcut ”țigan” pe Marius Șumudică

La nici 10 zile după incidentul cu Marius Șumudică pe care l-a făcut ”țigan” în timpul unei emisiuni în direct, jurnalistul turc Erman Toroglu a recidivat și s-a luat de Gică Hagi.

ADVERTISEMENT

Fost fotbalist și arbitru, Toroglu a vorbit despre cei mai buni stranieri care au jucat în Turcia, în contextul transferului lui Mesut Ozil la Fenerbahce. ”Dacă vorbim de carieră, Mesut Ozil este peste Hagi și Alex (n.r – fostul mijlocaș al lui Fenerbahce)”, a declarat Toroglu pentru A Spor, citat de Fotomac.

Acesta a fost susținut în afirmația sa de Dzevad Prekazi, fost fotbalist la Galatasaray Istanbul: ”Mesut a fost campion mondial și fotbalistul anului în Germania. Sigur că e mai bun decât Hagi”.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Hagi, în vârstă de 55 de ani, a jucat la Galatasaray în perioada 1996-2001, reușind să câștige, printre altele, Supercupa Europei, Cupa UEFA și patru titluri de campion al Turciei. Cu echipa națională, ”Regele” a atins cea mai bună performanță la CM 1994, când România a ajuns până în sferturile de finală.

Mesut Ozil (32 de ani) a câștigat Campionatul Mondial din 2014, alături de Germania, însă nu a cucerit niciun trofeu internațional important la nivel de club. În palmaresul său se mai află, printre altele, titlul în La Liga (Real Madrid), Cupa Germaniei (Werder Bremen) și patru Cupe ale Angliei (Arsenal).

ADVERTISEMENT

Românul a înscris și mult mai multe goluri decât fostul jucător al lui Arsenal, diferența fiind de aproape 100 de reușite. În plus, în ierarhia pentru Balonul de Aur, Hagi a ocupat în 1994 locul 4, în timp ce Ozil nu s-a clasat mai sus de locul 11 niciodată.

ADVERTISEMENT