Sport

Krim – Rapid, meciul săptămânii în play-off-ul din EHF Champions League! Echipa lui Kim Rasmussen poate face primul pas spre Final Four

Krim Ljubljana şi Rapid se întâlnesc în cel mai important meci al săptămânii în play-off-ul din EHF Champions League. Giuleştencele vor să scrie istorie în competiţie.
18.03.2023 | 09:10
Krim  Rapid meciul saptamanii in playofful din EHF Champions League Echipa lui Kim Rasmussen poate face primul pas spre Final Four
Suporterii Rapidului, în Sala Polivalentă. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Rapid este echipa surpriză din faza grupelor în EHF Champions League. Giuleştencele au încheiat pe locul patru al grupei după ce s-a luptat până în final pentru unul dintre primele două locuri, care duc direct în sferturile de finală.

Krim – Rapid, meciul săptămânii în play-off-ul din EHF Champions League!

Giuleştencele au un adversar redutabil, Krim Ljubljana. Echipa slovenă a învins în ultima etapă CSM Bucureşti, scor 28-26, şi s-a calificat in extremis în play-off-ul competiţiei. Cei de la EHF au decis ca duelul dintre Krim şi Rapid, programat duminică de la ora 15:00, să fie meciul vedetă al săptămânii în Champions League.

ADVERTISEMENT

Rapid şi-a schimbat antrenorul după faza grupelor. Carlos Viver s-a despărţit de giuleştence, iar în locul său a fost numit Kim Rasmussen, antrenorul care a câştigat Liga Campionilor cu CSM Bucureşti, în anul 2016.

O alegere riscantă a conducerii clubului, iar “dubla” cu echipa slovenă va da răspunsul referitor la eficacitatea schimbării de pe banca tehnică. De cealaltă parte, Krim este un adversar cu multe handbaliste de mare experienţă, printre care şi golghetera all-time a Ligii Campionilor, Jovanka Radicevic.

ADVERTISEMENT

Campioana Sloveniei, adversar puternic!

Krim are un lot experimentat, valoros, condus de fostul antrenor al Cristinei Neagu de la Buducnost, Dragan Adžić. Pe lângă Radicevic, le avem pe Lazovic, Dmitrieva sau Rosiak, jucătoare de mare valoare. Va lipsi Allison Pineau, care se recuperează după o accidentare.

Învingătoarea din acest duel joacă în sferturile de finală împotriva campioanei Europei, Vipers Kristiansand. Rapidul are avantajul de a disputa returul pe teren propriu, iar duelul din Slovenia se anunţă foarte echilibrat, cel puţin la casele de pariuri.

ADVERTISEMENT

Krim are cota 2,05 la victorie, în timp ce Rapidul are 2,15 să se impună în deplasare. Giuleştencele au suferit trei înfrângeri, toate în deplasare, în timp ce Krim a suferit nu mai puţin de opt înfrângeri în competiţie.

Eliza Buceschi, cea mai bună marcatoare a Rapidului în competiţie

Pentru Rapid este primul duel în faţa unei formaţii din Slovenia, dar Krim este în dezavantaj evident în ceea ce priveşte duelurile cu echipele româneşti. Din 30 de meciuri disputate cu formaţii din România, Krim a câştigat 9 şi a suferit 19 înfrângeri, două meciuri fiind încheiate la egalitate.

ADVERTISEMENT

Golghetera Rapidului în EHF Champions League este Eliza Buceschi. “Centrul” giuleştencelor a marcat 56 de goluri. De cealaltă parte, Radicevic şi-a respectat renumele de marcator pur-sânge, cu 78 de goluri marcate.

  • 2 este numărul de trofee ale Ligii Campionilor câştigate de Krim (2001 şi 2003)
  • 9 victorii în 14 meciuri a obţinut Rapid în Champions League
ADVERTISEMENT