Sport

Kyros Vassaras a dat comunicatul pro-Chivulete fără să discute cu deținătorul drepturilor TV! ”Nu suspendăm pe nimeni!”

Deținătorul drepturilor TV din SuperLiga a reacționat după ce Kyros Vassaras a dat un comunicat prin care a dat vina pe un tehnician pentru eroarea de la FCSB - Farul.
06.02.2024 | 14:56
Kyros Vassaras a dat comunicatul proChivulete fara sa discute cu detinatorul drepturilor TV Nu suspendam pe nimeni
Deținătorul drepturilor TV din SuperLiga a reacționat după ce Kyros Vassaras a dat un comunicat prin care a dat vina pe un tehnician pentru eroarea de la FCSB - Farul. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Golul marcat de Louis Munteanu în meciul de pe Arena Națională a fost anulat pentru o presupusă poziție de ofsaid, după ce faza a fost analizată timp de 7 minute. Comisia Centrală a Arbitrilor a recunoscut eroarea, dar a aruncat toată vina asupra tehnicianului VAR și a precizat că acesta va fi oprit de la delegări.

Deținătorul drepturilor TV, contră la CCA în privința vinovatului de la FCSB – Farul

Comunicatul dat de Kyros Vassaras, președintele CCA, nu a fost pe placul firmei eAD, deținătorul drepturilor TV din SuperLiga, iar Orlando Nicoară a comentat situația pentru FANATIK și a anunțat că deocamdată nu se pune problema vreunei suspendări.

ADVERTISEMENT

”Comunicatul FRF a fost trimis fără ca grupul VAR, format tot pentru a analiza probleme tehnice și de operare, să fie consultat. Momentan analizăm situația și vom reveni cu precizări.

Dacă e greșeala operatorului, ne-o vom asuma. Momentan nu suspendăm pe nimeni și în niciun caz nu o facem prin comunicate de presă”, a declarat Orlando Nicoară, șeful EAd, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Deținătorul drepturilor TV încă analizează înregistrările din camera VAR

Mai mult, firma eAD a dat publicității un comunicat în care explică foarte clar faptul că analiza celor întâmplate la partida FCSB – Farul nu s-a încheiat și lasă să se înțeleagă că operatorul VAR nu este singurul vinovat.

”Având în vedere comunicatul publicat pe site-ul FRF cu titlul: ‘Explicațiile furnizorului de tehnologie VAR după meciul FCSB – Farul Constanța’, ne vedem nevoiți să transmitem faptul că acesta a fost emis fără o consultare cu reprezentanții operatorului de tehnologie VAR în România și a grupului de comunicare VAR.

ADVERTISEMENT

În aceste momente se analizează înregistrările meciului, precum și cele din camera VAR, urmând să revenim cu concluzii pertinente asupra situației de fapt. Dacă se constată că a fost o greșeală a operatorului VAR delegat la meci, se vor lua măsurile necesare pentru ca această situație să nu se repete.

Este prematur a spune că a fost vina unei persoane anume, având în vedere faptul că în camera VAR sunt mai multe persoane care verifică fazele de joc”, se arată în comunicatul deținătorului drepturilor TV.

ADVERTISEMENT

Un fost arbitru FIFA instruit în sistemul VAR a explicat pentru FANATIK că proiecția liniilor trase a fost una greșită. De asemenea, fostul mare arbitru Adrian Porumboiu a intrat în direct la FANATIK SUPERLIGA și a susținut faptul că golul înscris de Louis Munteanu pe Arena Națională a fost perfect valabil, iar liniile au fost trase greșit în camera VAR.

ADVERTISEMENT