Fotbal international

Lacrimi de tristețe și de fericire la Croația – Brazilia și Olanda – Argentina. Sferturile CM 2022, văzute în imagini. Foto

FANATIK prezintă cele mai tari imagini de la meciurile Croația - Brazilia și Olanda - Argentina. Lacrimi, extaz și agonie, cu Neymar și Messi în prim plan.
10.12.2022 | 01:00
Lacrimi de tristețe și de fericire la Croația - Brazilia și Olanda - Argentina. Sferturile CM 2022, văzute în imagini
ADVERTISEMENT

Brazilia a fost eliminată dramatic de Croația la penalty-uri, iar Neymar a părăsit Mondialul în lacrimi. De cealaltă parte, Argentina s-a calificat în semifinale, iar Messi a reușit să rupă „blestemul” penalty-urilor.

Cele mai tari imagini de la Croația – Brazilia și Olanda – Argentina

Starul naționalei selecao, Neymar Jr., a fost unul dintre cei mai afectați jucători, după ce reușise să deschidă scorul și să egaleze recordul de goluri al legendarului Pele.

ADVERTISEMENT

Atacantul în vârstă de 30 de ani a fost consolat de coechipieri și adversari, dar și de fiul lui Ivan Perisic, în timp ce brazilianul l-a luat pe puști în brațe.

Neymar, consulat de fiul lui Ivan Perisic, una dintre imaginile anului 2022
Neymar, consolat de fiul lui Ivan Perisic, una dintre imaginile anului 2022.

De cealaltă parte, Dominik Livakovic a scris istorie pentru naționala Croației, după ce a apărat încă un penalty, iar portarul lui Dinamo Zagreb a primit trofeul „Jucătorul Meciului”.

ADVERTISEMENT
Dominik Livakovic, desemnat omul meciului la Brazilia - Croația
Dominik Livakovic a apărat nu mai puțin de patru penalty-uri la Campionatul Mondial din Qatar. Sursă foto: Twitter FIFA World Cup.

Un alt moment marcant l-a avut în prim plan pe selecționerul Tite, care a rămas stană de piatră la finalul meciului și cu ochii în lacrimi. Antrenorul nu a putut suporta umilința eliminării și și-a anunțat demisia la scurt timp.

Lacrimile lui Tite, la finalul meciului dintre Brazilia și Croația
Lacrimile lui Tite, la finalul meciului dintre Brazilia și Croația

Suporterii Argentinei au sărbătorit pe stadion eliminarea marii rivale Brazilia

Suporterii Argentinei nu au putut rămâne indiferenți la eliminarea Braziliei. Fanii care erau deja prezenți pe stadionul Lusail sau în preajma au sărbătorit ca la un gol fluierul de final al partidei împotriva Croației.

ADVERTISEMENT
Fanii argentinieni au urmărit cu zâmbetul pe buze finalul meciului dintre Brazilia și Croația
Fanii argentinieni au urmărit cu zâmbetul pe buze finalul meciului dintre Brazilia și Croația.

Lionel Messi a fost urmărit non-stop, iar o imagine dinaintea startului meciului Argentina – Olanda este sugestivă.

Toți ochii ațintiți pe Lionel Messi înainte de Argentina - Olanda
Toți ochii ațintiți pe Lionel Messi înainte de Argentina – Olanda.

Pe teren, lucrurile au stat la fel, iar starul naționalei Argentinei a fost marcat la „sânge” de către jucătorii olandezi.

ADVERTISEMENT
Lionel Messi, înconjurat de nu mai puțin de 4 jucători olandezi
Lionel Messi, înconjurat de nu mai puțin de 4 jucători olandezi.

Chiar și în aceste condiții, Messi a dat o pasă de gol și a marcat din penalty, fiind cel mai bun jucător al Argentinei împotriva Olandei.

Nahuel Molina a reușit primul gol în tricoul Argentinei și a deschis scorul cu o reușită superbă în minutul 35, după un assist de excepție al lui Messi. Bucuria fundașului dreapta al lui Atletico Madrid a fost un alt moment impresionant.

Nahuel Molina, primul gol din carieră în tricoul Argentinei
Nahuel Molina, primul gol din carieră în tricoul Argentinei.

Wout Weghorst, eroul Olandei. A marcat la ultima fază a meciului

Olanda a avut parte de o revenire senzațională, după ce a fost condusă cu 2-0 de Argentina, iar „Portocala Mecanică” a egalat în minutul 11 de prelungiri prin Wout Wehorst și a trimis meciul în prelungiri.

Atacantul lui Beșiștaș a fost îmbrățișat de către toți coechipierii și de jucătorii aflați pe banca de rezervă, într-o explozie de bucurie cum greu mai vezi pe un stadion de fotbal.

Wout Weghorst, eroul Olandei cu Argentina
Wout Weghorst, eroul Olandei cu Argentina.

Bucuria lui Lionel Messi și dezolarea „Portocalei Mecanice”

Loteria penalty-urilor a oferit din emoții uriașe, iar totul s-a decis la ultima lovitură de departajare, transformată de  Lautaro Martinez.

Lautaro Martinez a trimis-o pe Argentina în semifinalele Campionatului Mondial
Lautaro Martinez a trimis-o pe Argentina în semifinalele Campionatului Mondial.

Lionel Messi și jucătorii argentinieni au sărbătorit de parcă ar fi câștigat Campionatul Mondial, în timp ce olandezii erau la pământ.

Bucuria lui Lionel Messi și a Argentinei și dezolarea olandezilor
Olanda – Argentina și Croația – Brazilia, sferturi de finală de infarct la Campionatul Mondial din Qatar. Sursă foto: Facebook
Messi Davids
Lionel Messi, contre verbale cu Edgar Davids la finalul meciului

Pentru Lionel Messi, golul marcat împotriva Olandei a însemnat a zecea reușită la Campionatul Mondial. Starul „pumelor” a egalat recordul de goluri al lui Gabriel Omar Batistuta.

ADVERTISEMENT