Sport

Ladislau Boloni, opinie sinceră despre Mirel Rădoi: ”Meseria de selecționer a venit prea devreme”

Munca de selecționer a lui Mirel Rădoi la naționala României a fost analizată de Ladislau Boloni și acesta a găsit punctul nevralgic.
12.06.2021 | 11:56
Ladislau Boloni opinie sincera despre Mirel Radoi Meseria de selectioner a venit prea devreme
ADVERTISEMENT

Multe nume mari din fotbalul românesc au cerut în ultima vreme demiterea lui Rădoi, care are patru înfrângeri consecutive pe banca ”tricolorilor”.

Selecționerul este considerat principalul vinovat pentru faptul că rezultatele nu apar, iat tactica sa ofensivă este tot mai mult pusă la îndoială.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi, analizat de Ladislau Boloni pentru perioada de la națională

Cu o vastă experiență în străinătate, dar și pe banca naționalei României, Ladislau Boloni a analizat mandatul de selecționer al lui Mirel Rădoi și crede că marea problemă a acestuia sunt lipsa rezultatelor.

”Fustrarea nu vine doar pentru că găzduim câteva meciuri la Euro 2020. Performanța sportivă negativă este o frustrare pentru oamenii din fotbal și pentru suporteri.

ADVERTISEMENT

Oamenii de sport îl critică pe Rădoi nu pentru că joacă defensiv sau ofensiv, ci pentru că rezultatele nu sunt bune. Oamenii ar tăcea din gură dacă naționala ar avea rezultate”, a declarat Boloni pentru gsp.ro.

Selecționerul ar trebui judecat și în funcție de jucători

”Sub nicio formă nu e încăpățânat. Așa cum l-am cunoscut, este un băiat muncitor, sincer, deschis. Cred că meseria de selecționer a venit prea devreme pentru el, dar încearcă să facă lucruri bune.

ADVERTISEMENT

Trebuie analizat cu seriozitate valoarea justă a jucătorilor care alcătuiesc lotul reprezentativ. Mă gândesc, în special, la valoarea internațională.

Și nu vorbim doar din punct de vedere tehnico-tactic, al forței, al rezistenței, ci și despre puterea psihologică, mentală a jucătorilor. Dacă facem această analiză, putem să judecăm apoi și antrenorul”, a mai spus Ladislau Boloni.

ADVERTISEMENT

Rădoi, ironii cu ziariștii

Mirel Rădoi a fost din nou pus la zid pentru modul în care a abordat întâlnirea amicală cu Anglia și în special pentru faptul că l-a debutat pe fundașul dreapta Tiberiu Căpușă, cel care a comis penalty-ul la numai un minut după ce a intrat pe teren.

Situația selecționerului la echipa națională a României este din ce în ce mai complicată, iar fostul internațional Gabi Balint crede că acesta  va fi demis în septembrie dacă rezultatele vor fi în continuare nesatisfăcătoare.

Imediat după eșecul în fața Angliei, Mirel  Rădoi s-a luat de jurnaliștii care îl critică pentru lipsa de rezultate. Supărat că a fost chestionat de ce l-a schimbat de Deian Sorescu, selecționerul i-a întrebat pe ziariști dacă puneam asemenea întrebări și pre vremea lui Victor Pițurcă sau a lui Anghel Iordănescu.

ADVERTISEMENT