Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Le-ați închis gura lui Gică Popescu și celorlalți contestatari? Reacție FRF de ultimă oră

Prin vocea lui Mihai Stoichiță la FANATIK SUPERLIGA, FRF a luat atitudine față de Gică Popescu și ceilalți contestatari ai naționalei din campania de calificare la Euro 2024.
23.11.2023 | 00:21
Leati inchis gura lui Gica Popescu si celorlalti contestatari Reactie FRF de ultima ora
Prin vocea lui Mihai Stoichiță la FANATIK SUPERLIGA, FRF a luat atitudine față de Gică Popescu și ceilalți contestatari ai naționalei din campania de calificare la Euro 2024. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nu de puține ori jocul ”tricolorilor” a lăsat de dorit în aceste preliminarii, iar criticile au fost uneori chiar vehemente. După ce reprezentativa noastră s-a calificat la turneul final, criticile s-au transformat în laude.

FRF, replică pentru Gică Popescu și ceilalți contestatari

Întrebat de Horia Ivanovici, moderatorul emisiunii FANATIK SUPERLIGA, dacă simte o satisfacție că echipa națională a României s-a calificat în ciuda atacurile dure venite din partea lui Gică Popescu și a altor foști mari fotbaliști, directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, a evitat să fie conflictual și a ținut să explice succesele actualei conduceri de la Casa Fotbalului.

ADVERTISEMENT

”Am 69 de ani, trăiesc în fotbal de la 9 ani și jumătate, cred că atâta experiență am acumulat încât cunosc lumea asta mai bine decât oricine. Nu, mai bine ca oricine o cunoaște Lucescu și cu nea Imi (n.r. – Emerich Ienei), cei care sunt mai învârstă ca mine.

La fotbal nu trebuie niciodată să fii supărat, pentru că atunci îți amplifici starea de anxietate, de nervozitate. Suntem atacați tot timpul, nu știu dacă Gică Popescu, bine și el este unul dintre contestatari, dar acum este vorba de două strategii. Burleanu văd că și-a pus în aplicare și văd că i-a reușit această strategie.

ADVERTISEMENT

Să fim sinceri, fotbalul nu poate să vină dintr-o dată la 25-26 de ani, trebuie să parcurgi niște etape. Burleanu le-a parcurs. Eu de când am venit la federație am trăit trei Campionate Europene de tineret, ceea ce înseamnă bazele echipei naționale de azi. Sunt 21 de jucători care au trecut pe la naționala U21. Regula U21 i-a ajutat pe toți să crească mult mai repede.

Mai e o calificare la U19, calificări regulate la turnee de elită, o calificare la Olimpiadă pe care o așteptam de 56 de ani și care a fost batjocorită…, mă rog nu are sens, nu am putut să participăm acolo cu cei mai buni jucători ai noștri care avea dreptul să joace. Asta spune multe”, a declarat Stoichiță.

ADVERTISEMENT

Surprins de atacurile venite de la foști fotbaliști

”Strategia lor trebuie să o expună prima oară. Acest om, președintele federației, și-a expus-o, a urmat-o consecvent în tot ceea ce a făcut. Toate aceste realizări din zona de copii și juniori arată ceva, pentru că nu ai cum să ajungi fotbalist dacă nu parcurgi clasa 1, a 2-a, a 3-a, a 4-a, a 5-a, a 6-a, a 12-a și pe urmă universitatea. Nu te duci direct la universitate, nu ai cum, mai ales în fotbal.

Și atunci tot ce s-a făcut în zona asta, culegem roadele acum. Nu este părerea mea, este realitatea obiectivă a momentului orice mi-ar spune mie oricine altcineva. E mult spus că m-au durut aceste contestări pentru că am alte preocupări și nu am timp să fiu foarte atent la ele și nu mă încarc cu ele, dar mă surprind pentru că eu cunosc și oamenii.

ADVERTISEMENT

Și atunci trebuie să fiu destul de realist ca să înțeleg de ce și pentru ce aceste contestări. Și am terminat discuția. Interesele sunt probabil divergente și atunci asta e realitatea. E o lume a luptei între diferitele interese.

Lupta a câștigat-o Hagi, Craiova, FCSB. Toate academiile din țară care produc fotbaliști au câștigat această luptă, pentru că de fapt asta promovăm”, a mai spus Mihai Stoichiță, la FANATIK SUPERLIGA.

Proiect pentru apropierea copiilor de fotbal

”De două săptămâni a început un nou, proiect e mult spus și nu îmi place să spun cuvântul ăsta. Facem antrenamente pentru dezvoltarea tehnică a copilul român între 10 și 14 ani ca să nu mai avem găuri educaționale tehnice după 18-19 ani.

Să vină să dea gol cum a dat ăla cu Columbia, cu Brugge, nu știu cu cine a mai dat el. Să lovești mingea corectă. Între 10 și 14 ani e mai greu la minte. Toți marii fotbaliști care îi am acolo cu mine în federație, antrenori, ambasadori, sunt obligați să meargă cu mine în diferite zone și facem antrenament cu copiii între 10 și 14 ani.

Cel mai bun din cartierul cutare, cei mai bun din orașul Alba Iulia, din orașul Iași, vrem să ajungem peste tot. Mergem cu ei să le arate și profesorilor de acolo care se ocupă de aceste grupe de 10-14 ani ce înseamnă să plece copilul bucuros de la antrenament și să revină cu bucurie să joace fotbal.

Sunt 2 ore în plus față de celelalte 2 de antrenament pe care el le face în fiecare zi. Sunt orele pe care le jucam noi pe maidan sau în curtea școlii sau în parcări. Să readucem bucuria de a juca fotbal de mic, să vii la antrenament cu zâmbetul pe buze și să nu mai vrei să pleci de bucuros ce ești. Asta este ideea”, a continuat el.

De ce se ferește de replici acide

În încheierea acestui subiect atins la FANATIK SUPERLIGA, Mihai Stoichiță a mărturisit că scopul actualei conduceri a federației nu este să răspundă contestatarilor, deoarece succesul este trecător.

”Nu cred că ăsta este scopul nostru de a le închide gura contestatarilor, pentru că fotbalul este domeniul unde peste o săptămână poți să pierzi și revii în starea anterioară succesului.

Dar e un exemplu social în primul rând, pentru că ce s-a întâmplat este o bucurie pe care noi am transmis-o și am reprimit-o înapoi din partea majorității. Este clară treaba asta. Este o bucurie transmisă de o minoritate de 25 de jucători și de o federație de 100 de oameni”, a afirmat Stoichiță.

În fiecare luni, marți și vineri, FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI se vede LIVE și în exclusivitate pe FANATIK.RO. Emisiunea se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Stoichiță, răspuns elegant pentru contestatari

ADVERTISEMENT