Sport

LeBron James, regele bolizilor din NBA. Câte milioane a cheltuit pe mașini de lux

LeBron James, cel mai bine plătit jucător din istoria baschetului american, are mașini ce valorează cât bugetul unei echipe de top din România.
08.07.2023 | 08:10
Mașinile de lux din garajul lui LeBron James valorează o adevărată avere
ADVERTISEMENT

LeBron James, unul dintre cei mai buni jucători de baschet din istoria NBA, este un adevărat campion și din punct vedere financiar, cu o avere estimată la peste 600 de milioane de dolari.

Bolizii de lux ai lui LeBron James valorează peste 5 milioane de dolari

Astfel, nu e de mirare că își permite și o grămadă de extravaganțe. Una dintre ele o reprezintă bolizii de lux, iar cele mai scumpe mașini ale superstarului american valorează aproape 5 milioane de dolari, cât bugetul unei echipe cu pretenții din SuperLiga. FANATIK vă prezintă cum arată garajul baschetbalistului de la Los Angeles Lakers.

ADVERTISEMENT
Mașinile lui LeBron James valorează o adevărată avere
Când e vorba de mașini, LeBron James nu se uită la bani

Rolls-Royce Cullinan – 351.000 de dolari

Una dintre mașinile de suflet ale lui LeBron James, această bijuterie pe patru roți este alimentată de un motor turbo V12 de 6,7 litri care produce 563 de cai-putere și un cuplu de 850 Nm. Viteza maximă pe care o poate atinge este de 250 km/h. Este maşina perfectă pentru a-ţi face o intrare impozantă la o ceremonie sau la un eveniment monden, iar viaţa în Los Angeles îi oferă destule astfel de ocazii.

Ferrari F430 Spider – 312.000 de dolari

Înnebunit după mașinile sport italiene, LeBron are câteva exemplare speciale ale „Căluțului cabrat”, iar F430 Spider se înscrie în această companie selectă, date fiind calitățile sale deosebite. Cu o viteză maximă de 315 km/h, poate ajunge la 100 de km/h în doar 3,5 secunde, iar motorul V8 de 4,3 litri generează nu mai puțin de 503 cai-putere și un cuplu de 470 Nm.

ADVERTISEMENT
Ferrari F430 Spide
Ferrari F430 Spider

Porsche 918 Spyder – 1.000.000 de dolari

Fără îndoială, „perla coroanei” lui „King James”. Practic, un LeBron al garajului lui LeBron, acest bolid atinge o viteză de 340 km/h și accelerează de la 0 la 100 de km/h în doar 2,5 secunde grație celor două motoare: unul electric și unul V8 de 4,6 litri, care produc 887 de cai-putere și un cuplu de 1280 Nm. O veritabilă piatră rară creată de uzina Porsche, Spyder 918 valorează 1 milion de dolari.

Lamborghini Aventador Roadster – 670.000 de dolari

Supranumit „Mândria Regelui”, acest monstru al șoselelor a fost personalizat special pentru LeBron în urma parteneriatului cu sponsorul său pe viață, Nike. Pe cât de seducător este la exterior, pe atâta forță emană din interior, precum un taur furios. Motorul V12 de 6,5 litri produce un număr amețitor de 690 de cai-putere și un cuplu de 688 Nm, ceea ce face ca Aventador Roadster să atingă o viteză maximă de 350 de km/h. Un adevărat rege al șoselelor, la fel cum stăpânul său este regele arenelor din NBA.

ADVERTISEMENT

Bentley Continental GT – 220.000 de dolari

Dacă LeBron James vrea să își asorteze mașina la ținuta pentru o ceremonie de gală, atunci va opta, mai mult ca sigur, pentru acest Bentley complet alb. Un automobil de înaltă ținută care îmbină perfect luxul cu experiența supremă în ceea ce privește condusul. În doar 3,5 secunde poate atinge 100 km/h datorită unui motor turbo V8 cu 542 de cai-putere și un cuplu de 770 Nm, iar viteza sa maximă este de 320 km/h.

Porsche 911 Turbo S Cabriolet – 210.000 de dolari

Pentru un jucător exploziv pe teren, acest bolid este exact ceea ce îi trebuie pentru a fi la fel de rapid și pe șosele. Datorită celor două turbocompresoare ale motorului de 3,8 litri, care produc 565 de cai-putere și un cuplu de 700 Nm, Turbo S accelerează de la 0 la 100 de km/h în numai 3,5 secunde.

ADVERTISEMENT

Ferrari 458 Italia – 260.000 de dolari

Ca orice mare vedetă care se respectă, și LeBron James ține să își personalizeze fiecare mașină, oricât de specială și de rară ar fi. Ca o amprentă personală asupra unei capodopere. La fel stau lucrurile și în cazul acestui model 458, unul dintre cele mai rapide ale lui „King James”, care atinge 100 km/h în doar 3,1 secunde. Astfel, în locul tradiționalului roșu, LeBron a optat pentru o vopsea personalizată care îi dă o nuanță mai închisă de galben. Echipat cu un motor V8 de 4,5 litri, cu 553 de cai-putere și un cuplu de 540 Nm, acest veritabil armăsar al șoselelor aproape că zboară când atinge viteza maximă de 325 km/h.

Rolls-Royce Phantom – 505.000 de dolari

Simbolul suprem al eleganței, „creme de la creme” în ceea ce privește automobilele de lux, Phantom este și cel mai puternic model produs de Rolls-Royce. Unii spun că tocmai fostul coleg al lui LeBron de la Cleveland Cavaliers, Shaquille O’Neal, i-ar fi făcut cadou această mașină, a cărei viteză maximă este de 250 km/h. Motorul V12 de 6,75 litri, cu două turbocompresoare, produce 564 de cai-putere și un cuplu de 820 Nm.

Rolls-Royce Phantom
Rolls-Royce Phantom

Ferrari 599 Fiorano GTO – 310.000 de dolari

Poate cel mai neîmblânzit armăsar italian din turbo-herghelia deținută de LeBron, acest 599 Fiorano taie respirația oricărui admirator prin puterea incredibilă de a accelera până atinge 100 km/h în doar 3,2 secunde. Sub frumoasa sa caroserie sunt adăpostiți cu grijă 739 de cai-putere, care îl transformă într-un adevărat monstru pe patru roți atunci când se pune în mișcare. Cu un motor V12 de 6 litri, 599 Fiorano are o viteză maximă de 325 km/h.

Mercedes Maybach 57 S – 410.000 de dolari

Când ieșea pe străzile din Cleveland, LeBron James alegea de multe ori acest model de Mercedes Maybach, cu un motor V12 uluitor ce îi permitea să ajungă la o viteză maximă de 275 km/h. Și asta datorită plăcuțelor de înmatriculare, atent alese, pe care oricine putea citi: „KNG OF OH”. Prescurtarea de la „King of Ohio”. Ceea ce explică ce a însemnat cu adevărat LeBron pentru orașul Cleveland și statul Ohio.

Mercedes Maybach S650 – 225.000 de dolari

Pe lângă animalele de pradă ușoare, grațioase și rapide ca fulgerul din garajul său, James este atras, în egală măsură, și de adevărați monștri robuști, dar capabili să fugă aproape la fel de repede, precum ceilalți prădători. Un fan declarat al Maybach, LeBron este tare mândru și de acest model S650, armat cu un motor V8 și două turbocompresoare, care îl fac și una dintre cele mai „furioase” din gama sa, atingând 100 km/h în doar 4,1 secunde.

Mercedes Maybach S650
Mercedes Maybach S650

Kia K900 – 60.000 de dolari

Cum LeBron James este ambasador al diviziei de lux de la Kia, nu este deloc de mirare că acest model K900, destinat exclusiv pieței din Statele Unite și Canada, face parte din impresionanta lui colecție. Poate că nu este la fel de extravagantă ca bolizii de lux din garaj, însă această maşină iese imediat în evidenţă pe străzi.

Dodge Challenger SRT – 80.000 de dolari

Fără îndoială, una dintre mașinile lui LeBron pentru care vopseaua personalizată a costat aproape cât prețul de catalog la ieșirea din fabrică. În funcție de unele specificații particulare, prețul unui asemenea bolid variază între 30 de mii și 80 de mii de dolari. Iar cum James a dorit să iasă în evidență pe șosele, așa cum o face pe terenul de baschet, a cerut ca automobilul să fie vopsit în culorile echipei de fotbal american Dallas Cowboys. Moft care l-a costat un „chilipir” de câteva zeci de mii de dolari.

Chevy Impala – 25.000 de dolari

Poate că alte mașini din garajul său iau fața prin dotările ultrasofisticate, dar cu siguranță acest model din 1975, recondiționat, are o valoare sentimentală deosebită pentru LeBron. Un clasic pe șosele Americii, Chevy Impala reprezintă mândria oricărui colecționar stilat autentic, iar James este, fără îndoială, unul.

Palmaresul de aur al lui LeBron James

Comparat adesea cu Michael Jordan, LeBron James este considerat de mulți chiar cel mai bun baschetbalist al tuturor timpurilor. Și asta pentru că a reușit să transforme o echipă de pluton într-o campioană cu pretenții constante la titlu, iar statisticile sale sunt absolut fabuloase: este cel mai bun marcator all-time în playoff-ul NBA, ocupă locul al doilea în ierarhia punctelor înscrise în istoria ligii și, în 2022, a devenit primul jucător din istoria NBA cu peste 10 mii de puncte, recuperări și pase decisive.

Selectat la draft-ul din 2003, a fost desemnat Debutantul Anului în 2004, a jucat în opt finale consecutive în NBA între 2011 și 2018 și a câștigat patru titluri de campion, a fost desemnat de patru ori MVP-ul sezonului și de alte patru ori MVP-ul Finalei NBA.

LeBron este singurul jucător din istorie care a adus titlul NBA pentru trei francize din postura de MVP al finalei: pentru Miami Heat, în două rânduri, Cleveland Cavaliers și Los Angeles Lakers, câte o dată. Totodată, a jucat de 18 ori în All-Star Game, fiind desemnat cel mai bun jucător al meciului stelelor din NBA de trei ori. Cu naționala Statelor Unite, a cucerit două medalii de aur, în 2008 și 2012, și una de bronz, în 2004, la Jocurile Olimpice și un bronz la Campionatele Mondiale, în 2006.

Cel mai mare salariu din NBA

În luna august a anului trecut, „King James” a semnat un nou contract cu Los Angeles Lakers valabil pe doi ani, pentru 97,1 milioane de dolari, ceea ce l-a transformat în cel mai bine plătit jucător din NBA.

Pe lângă salariul fabulos, LeBron performează la cel mai înalt nivel și din punct de vedere al câștigurilor de pe urma imaginii sale. Astfel, din numeroasele contracte de publicitate cu diferite companii, el câștigă anual între 60 și 90 de milioane de dolari, la care se adaugă contractul extraterestru pe viață cu Nike, în valoare de un miliard de dolari. Pornind de la banii câștigați în sport, LeBron James a clădit un adevărat imperiu financiar datorită investițiilor făcute în afaceri din diferite domenii de activitate, astfel că în 2016, era pe locul al treilea la nivel mondial într-un top al sportivilor cu cele mai mari câștiguri, după Cristiano Ronaldo și Lionel Messi.

Devenit și acționar minoritar la două dintre cele mai mari cluburi de fotbal din istorie, Liverpool și AC Milan, LeBron mai iese în evidență și datorită garajului său care adăpostește una dintre cele mai puternice și mai selecte „herghelii” pursânge de cai-putere. Dacă mii de fani de-ai săi colecționează autocolante cu sportivi, James se mândrește cu un portofoliu cu totul impresionant, demn de o nouă continuare a faimoasei pelicule „Dispari în 60 de secunde”, cu Nicolas Cage și Angelina Jolie.

ADVERTISEMENT