Fotbal intern

Legenda Craiovei și a lui Dinamo: „Un meci deschis oricărui rezultat!” Ce spune Cămătaru despre spanioli. Exclusiv

16.10.2020 | 22:02
Legenda Craiovei si a lui Dinamo Un meci deschis oricarui rezultat Ce spune Camataru despre spanioli Exclusiv
Legenda Craiovei și a lui Dinamo: „Un meci deschis oricărui rezultat” Ce spune Cămătaru despre spanioli. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Duminică, Dinamo și Universitatea Craiova se întâlnesc într-un derby de referință al fotbalului românesc, iar meciul se anunță foarte interesant, având în vedere forma Științei și mutările efectuat de acționarii spanioli ai bucureștenilor.

Chiar dacă echipele stau diferit în clasament, având în vedere că trupa lui Bergodi se află în fotoliul de lider, având o linie impecabilă în campionat, cu șase victorii, iar Cosmin Contra și elevii săi au acumulat doar cinci puncte, cei mai mulți specialiști din fotbal consideră că jocul va fi echilibrat.

ADVERTISEMENT

Rodion Cămătaru este unul dintre cele mai mari nume pe care le-a dat fotbalul românesc, iar legenda Craiovei și a lui Dinamo a declarat pentru FANATIK că meciul va fi deschis oricărui rezultat. Fostul mare atacant a vorbit și despre acționarii spanioli a lui Dinamo.

Legenda Craiovei și a lui Dinamo: „Un meci deschis oricărui rezultat!”

Numele lui Rodion Cămătaru este binecunoscut. Fostul mare jucător al României a început fotbalul la Progresul Strehaia, iar în anul 1974, „Cami” a ajuns la Universitatea Craiova și a scris istorie. A debutat într-un Craiova – CFR, pe 10 noiembrie 1974. A jucat timp de 12 sezoane la olteni, timp în care a cucerit de două ori campionatul, 1979-1980 și 1980-1981 și patru Cupe ale României, 1976-1977, 1977-1978, 1980-1981 și 1982-1983, făcând parte din generația „Craiovei Maxima”, formație care a ajuns până în semifinalele Cupei UEFA.

ADVERTISEMENT

Atacantul nu s-a oprit doar la performanțele din Bănie, evoluând și în „Ștefan cel Mare”. La Dinamo, Cămătaru a cucerit „Gheta de Aur”, marcând 44 de goluri în 1987. FANATIK a luat legătura cu fostul mare fotbalist, iar Rodion Cămătaru a acceptat să prefațeze jocul dintre Dinamo și Universitatea Craiova: „Meciul dintre Dinamo și Universitatea Craiova este unul interesant, mai ales după ce Dinamo s-a mai întărit cu mulți jucători de primă mână. Va fi interesant, totuși, Craiova rămâne favorită, mai ales că echipa lui Bergodi este mai omogenă. Dinamoviștii sunt la început, mai greu cu relațiile de joc.

  • 198 de goluri a reușit Cămătaru în Divizia A
  • 75 de meciuri și 22 de goluri a strâns „Cami” în tricoul echipei naționale
ADVERTISEMENT

Totuși, fotbalul poate să ne aducă multă surprize. Dinamo are nevoie de un rezultat bun ca să iasă din forma asta mai slabă din ultimele meciuri. Craiova este mai slabită după accidentarea lui Elvir Koljic și vânzarea lui Valentin Mihăilă. Acum au apărut și probleme astea legate de coronavirus. Până la urmă, eu consider că va fi o partidă deschisă oricărui rezultat,” a declarat în exclusivitate Cămătaru pentru FANATIK.

„Ar trebui să fie anul Universității Craiova!” Ce spune Cămătaru despre acționarii spanioli

Universitatea Craiova a ratat titlul în sezonul precedent, însă oltenii au început în forță noul campionat, iar Știința a adunat șase victorii din șase posibile: „Anul acesta ar trebui să fie anul Universității Craiova, mai ales că celelalte echipe au mai slăbit. În acești ani de când a promovat în Liga 1, Craiova a avut multe momente de a trece pe primul loc, de a câștiga campionatul, dar, din păcate, nu a reușit, iar orice e posibil.

ADVERTISEMENT

Bergodi a avut noroc, dar nu a avut atunci când a trebuit cel mai mult, în acel meci cu CFR Cluj. În orice caz, acest meci dintre cele două rivale va fi interesant,” a mai spus Rodion Cămătaru pentru FANATIK.

Cosmin Contra beneficiază de aportul unor jucători importanți, după ce acționarii spanioli au reușit transferuri spectaculoase în această perioadă de mercato. Mulți sunt sceptiști în ceea ce îi privește pe patronii lui Dinamo, însă Cămătaru consideră că dinamoviștii beneficiază de un proiect serios: „Acești spanioli sunt analizați în toate planurile, dar nu cred că se angrenau într-un proiect de această anvergură fără să aibă ce le trebuie. Vom vedea, eu cred că e treabă serioasă la Dinamo.

Nu cred că ar fi avut rost să aducă atâția fotbaliști, să îi plimbe pe aici. După ce am văzut ce au adus, eu cred că ei pot să se bată la play-off și chiar la campionat, sunt jucători valoroși. Cu puțină omogenizare, tot ce e posibil al Dinamo.”


  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – Craiova : 1.80 este cota pentru “sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT