Sport

Legenda Rapidului, reacție virulentă la adresa lui Papeau și Braun: ”La noi sunt prea cocoloșiți”

Jayson Papeau și Christopher Braun au avut ieșiri nervoase la înfrângerea cu Universitatea Craiova, iar o legendă a Rapidului i-a taxat extrem de dur.
02.04.2024 | 20:10
Legenda Rapidului reactie virulenta la adresa lui Papeau si Braun La noi sunt prea cocolositi
Jayson Papeau și Christopher Braun au avut ieșiri nervoase la înfrângerea cu Universitatea Craiova, iar o legendă a Rapidului i-a taxat extrem de dur. Sursă foto: SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Giuleștenii au pierdut în Bănie, scor 1-2, în ciuda faptului că au condus și au avut superioritate numerică. În urma acestui eșec, ”vișinii” au ajuns pe locul 4 în clasamentul SuperLigii, la 10 puncte în spatele liderului FCSB.

Papeau și Braun, puși la zid de o legendă a Rapidului

La 10 minute după startul reprizei secunde, deși Rapidul se afla în avantaj, Jayson Papeau și Christopher Braun au primit cartonașe galbene pe un fond de nervozitate inexplicabil. Antrenorul Cristiano Bergodi a decis înlocuirea lor, iar decizia italianului nu a fost pe placul celor doi jucători.

ADVERTISEMENT

În momentul în care a părăsit terenul, Papeau l-a ignorat pe Bergodi, după care a șutat într-un scaun de pe banca de rezerve. La rândul său, Braun a lovit și el un tricou aflat pe jos și o sticlă de apă. Gesturile lor l-au dezamăgit teribil pe legendarul atacant al Rapidului, Daniel Pancu.

”Acum a fost și cazul ăsta cu jucătorii de la Rapid. Eu aș fi mai drastic, pentru că le oferim toate condițiile, îi tratăm cu nu îi tratează nimeni în străinătate. Papeau și Braun sunt doi jucători, iar dacă îi faci unui turc gesturile astea te atârnă în vestiar.

ADVERTISEMENT

Ca străin respecți țara, nu vii și dai tu cu șutul și lovești toate alea. Gesturile astea nu sunt admise și permise, la noi se trece prea ușor peste. Vin, joacă 6 luni cum joacă, de prin alte părți, pentru că unde au jucat ăștia prin străinătate?

La noi sunt prea cocoloșiți. Li se acordă atenție, stadioane pline și ai parte de gesturi de genul. Eu aș fi mai drastic”, a declarat selecționerul naționalei U21 a României, la emisiunea Liga Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Bergodi nu i-a sancționat pe cei doi jucători

Fostul atacant Andrei Cristea analizat și el gesturile făcute de cei doi jucători rapidiști în momentul înlocuirii și este de părere că antrenorul Cristiano Bergodi a avut o atitudine înțelegătoare când putea fi mult mai dur.

”Ceea ce nu înțeleg sunt reacțiile lui Papeau și ale lui Braun. Bergodi a fost înțelegător, a încercat să aplaneze acest conflict, și-a asumat și el o parte din vină, dar reacția lor e de neînțeles. Era foarte simplu pentru Bergodi. Pierduse meciul și putea să le dea o penalizare sau să-i dea afară, dar uite că i-a înțeles, și aici vorbim de educație”, a spus Andrei Cristea.

ADVERTISEMENT

Jayson Papeau, unul dintre cei mai iubiți jucători ai Rapidului, a oferit un interviu de senzație pentru FANATIK în care și-a spus povestea de viață. Și chiar are o poveste care merită predată la școlile de fotbal.

ADVERTISEMENT