Sport

Leo Messi, hattrick de poveste la revenirea pe stadionul lui Newell’s Old Boys. Imagini de colecție cu primirea în orașul natal. Video

Leo Messi a avut parte de o primire fantastică la meciul de retragere al lui Maxi Rodriguez și i-a încântat pe fanii din Rosario cu un hattrick.
25.06.2023 | 11:43
Leo Messi hattrick de poveste la revenirea pe stadionul lui Newells Old Boys Imagini de colectie cu primirea in orasul natal Video
Leo Messi a avut parte de o primire fantastică la meciul de retragere al lui Maxi Rodriguez și i-a încântat pe fanii din Rosario cu un hattrick. Sursă foto: clarin.com
ADVERTISEMENT

După ce în urmă cu zece zile a marcat cel mai rapid gol al carierei într-o partidă amicală în fața reprezentativei Australiei, campionul mondial a mers în orașul natal pentru a fi prezent la ultimul joc al carierei prietenului său.

Hattrick realizat de Leo Messi la meciul de retragere al lui Maxi Rodriguez

Leo Messi a fost aclamat la scenă deschise de numerosul public prezent pe stadionul Marcelo Bielsa din Rosario, arena formației Newell’s Old Boys, la meciul de retragere al lui Maxi Rodriguez, iar ”Puricele” i-a răsplătit cu un hattrick.

ADVERTISEMENT

Înainte de începerea întâlnirii, superstarului argentinian i s-a cântat ”La mulți ani” de toată lumea prezentă la stadion cu ocazia împlinirii a 36 de ani. Messi a ținut să le mulțumească invitaților prezenți la meci și i-a îmbrățișat pe rând pe fiecare.

Apoi a început partida și campionul mondial a făcut ce știe el cel mai bine. Și-a arătat întreaga măiestrie și a încântat publicul cu un hattrick. Messi a evoluat pentru naționala Argentinei împotriva lui Newell’s Old Boys, iar primul gol a venit încă din minutul 5, după ce a transformat excepțional o lovitură liberă de la 18 metri.

ADVERTISEMENT

La sărbătoarea lui Maxi Rodriguez au fost prezente nume mari ale fotbalului argentinian, foști și actuali fotbaliști sau antrenori. Printre cei care au răspuns afirmativ invitației au fost Angel Di Maria, Marcelo Bielsa, Lionel Scaloni sau Gerardo ”Tata” Martino.

Messi a fost dorit de două cluburi din Argentina

Lionel Messi este născut la Rosario și a jucat la centrul de copii și juniori al clubului Newell’s Old Boys, însă nu a apucat să debuteze la echipa mare a grupării argentiniene pentru că a fost luat de Barcelona pe când avea doar 13 ani.

ADVERTISEMENT

Maxi Rodriguez, în vârstă de 42 de ani, este și el născut în Rosario la fel ca și Messi. Și-a început și și-a încheiat cariera la Newell’s Old Boys, iar între aceste episoade a mai jucat pentru Espanyol, Atletico Madrid, Liverpool și Penarol Montevideo. Rodriguez a marcat 15 goluri în 56 de meciuri la naționala Argentinei, alături de care a fost vicecampion mondial în 2014.

În primăvară, când s-au întețit zvonurile că Messi va pleca de la PSG, au apărut informații că ar urma să se întoarcă în Argentina. Oficiali de la Newell’s Old Boys și River Plate au anunțat că fac tot posibilul să-l convingă, dar erau conștienți că acest lucru este extrem de greu.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, Lionel Messi a ales să meargă în Statele Unite și a semnat cu Inter Miami, formația patronată de David Beckahm. El a urma să debuteze la noua sa formație pe 21 iulie, într-un meci împotriva mexicanilor de la Cruz Azul, în Leagues Cup.

ADVERTISEMENT
Tags: