Sport

Lionel Messi a împlinit 36 de ani! Cinci motive pentru care starul argentinian este la cea mai fericită aniversare

Leo Messi sărbătorește împlinirea a 36 de ani și se poate spune că este cea mai fericită aniversare după tot ce s-a întâmplat în ultimul an cu starul argentinian.
24.06.2023 | 12:12
Lionel Messi a implinit 36 de ani Cinci motive pentru care starul argentinian este la cea mai fericita aniversare
Leo Messi sărbătorește împlinirea a 36 de ani și se poate spune că este cea mai fericită aniversare după tot ce s-a întâmplat în ultimul an cu starul argentinian. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Fotbalistul a recunoscut că cei doi ani petrecuți la PSG au fost extrem de dificili și nu a ratat ocazia de a-i ”înțepa” pe fanii formației de pe Parc des Princes pentru felul brutal de a se comporta cu jucătorii echipei.

Aniversare de vis pentru Leo Messi

Considerat de foarte mulți cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, Leo Messi poate spune în sfârșit că are parte de o aniversare pe cinste după un an care i-a adus mult râvnitul trofeu al Cupei Mondiale și un transfer colosal la Inter Miami.

ADVERTISEMENT

Vara trecută, starul argentinian pornea într-un nou sezon cu două obiective majore. Câștigarea titlului mondial cu naționala Argentinei și a Champions League cu PSG. În cele din urmă și-a atins un singur țel, dar poate cel mai important.

După un start ezitant cu o înfrângere surprinzătoare în fața Arabiei Saudite, Argentina s-a încoronat campioana lumii pentru a treia oară în istorie. Și asta datorită unui Messi fabulos, care a jucat la turneul final din Qatar ca în vremurile bune la Barcelona.

ADVERTISEMENT

Fanii din Țara Tangoului l-au declarat Zeu, așa cum o făceau și cu regretatul Diego Maradona după succesul din 1986, iar Messi a sărbătorit zile în șir în Argentina trofeul pe care îl aștepta de la începutul carierei.

Paris, orașul chinului pentru Messi

Revenit în Europa după succesul de la Cupa Mondială, Leo Messi s-a lovit din nou de problemele de la PSG. Cu un lot extraterestru, colosul francez nu a fost niciodată o echipă, iar acest lucru s-a văzut și din numeroasele fricțiuni între jucători.

ADVERTISEMENT

Toate aceste probleme au dus la un joc modest și o eliminare prematură din Champions League care a aprins scânteia scandalului. Fanii au luat foc și au început să conteste vedetele echipei, mai puțin pe Kylian Mbappe, pentru neimplicare și conducerea clubului pentru că aruncă bani pe fereastră cu jucători considerați ”mercenari”.

Au urmat huiduieli și fluierături, iar Messi a fost în centrul atenției. Au început să apară tot mai multe voci în media care cereau ca argentinianul să plece de la echipă și suporterii i-au făcut viața grea până la finalul sezonului, în ciuda unui nou titlu cucerit în Ligue 1.

ADVERTISEMENT

Parcă neadaptat nici măcar o secundă la viața din capitala Franței, argentinianul a înțeles că nu are de ce să mai rămână la PSG și, împins de la spate și de familia sa care nu a rezonat niciodată cu Parisul, a anunțat că nu își va mai prelungi contractul și va pleca la finalul sezonului. A fost momentul în care parcă lui Messi i s-a luat o piatră de pe inimă.

A refuzat banii arabilor și revenirea la Barcelona

Din momentul în care s-a știut clar că Leo Messi nu va mai continua la PSG a început o cursă contracronometru pentru cluburile care și-au dorit semnătura argentinianului, iar cele mai insistente au părut Al Hilal și FC Barcelona.

Arabii au venit cu o ofertă uimitoare în care argentinianul urma să încaseze 500.000.000 de euro pe sezon și să devină astfel cel mai bine plătit fotbalist din lume, ba chiar la un moment dat s-a zvonit că actele dintre cele două părți au și fost semnate.

FC Barcelona și-a făcut speranțe că ar putea să-l readucă acasă pe Messi după doi de pribegie, iar momentul în care tatăl fotbalistului a fost surprins în casa președintelui Joan Laporta a dat speranțe fanilor catalani.

Doar că Messi a stat și a analizat atent toate posibilitățile și după ce s-a consultat cu frumoasa sa soție Antonella Roccuzzo a dat răspunsul final. Unul care pe mulți i-a lăsat muți de uimire. Alegerea sa s-a îndreptat către formația Inter Miami din MLS.

Cum s-a putut realiza transferul la Inter Miami

Putem spune că decizia a fost una surprinzătoare ținând cont de banii puși de pe masă de arabi și de faptul că ar fi putut continua la un nivel înalt în Europa chiar la clubul unde a cunoscut cele mai mari realizări, însă Leo Messi a mai spus și în trecut că iar plăcea ca finalul de carieră să-l găsească în Statele Unite.

Chiar dacă salariul la Inter Miami, de 53,7 milioane de dolari, este mult inferior celui pe care îl putea avea la Al Hilal, Messi a fost atras de întregul pachet de finanțare pus la punct de gruparea unde acționar este David Beckham.

Argentinianul va avea procente din profitul realizat de Adidas și Apple în MLS. Gigantul tehnologic american tocmai a încheiat un contract de sponsorizare pe 10 ani cu MLS pentru a difuza meciurile pe platforma sa TV+, pentru suma de 2,5 miliarde de dolari.

Producătorul german de echipament sportiv Adidas, cu care Messi are contract din 2006, îmbracă toate cele 29 de echipe din campionatul nord-american printr-un acord de sponsorizare, în valoare de 830 de milioane și valabil până în 2030.

Astfel, Apple şi Adidas vor finanţa în proporţie majoritară contractul lui Messi la Inter Miami, salariul de bază al superstarului fiind un procent minuscul din această afacere. Dar pe lângă toți banii din lume, argentinianul a ales să joace în MLS pentru că și-a dorit să nu mai aibă presiune și să fie cât mai mult timp alături de familie.

Favorit pentru un nou Balon de Aur

Titlul mondial cucerit cu naționala Argentinei îl pune în pole position pe pe Leo Messi pentru câștigarea încă unui Balon de Aur. Ar fi al optulea și, probabil, ultimul pentru starul argentinian, care i-ar încununa o carieră fantastică.

Este la fel de adevărat că pentru a pune mâna pe mult râvnitul trofeu acordat de francezii de la France Football, noul jucător de la Inter Miami trebuie să ducă o bătălie strânsă cu atacantul norvegian Erling Haaland, cel care a realizat o triplă istorică în primul său sezon la Manchester City.

Orice va fi, putem spune fără tăgadă că la 36 de ani Messi este o persoană fericită. A câștigat tot ce se putea câștiga în Europa, și-a pus în vitrină trofeul Cupei Mondiale, e aproape de un nou Balon de Aur și își încheie o carieră strălucitoare în America, țara în care visele devin realitate.

ADVERTISEMENT
Tags: