Sport

Scandalul cu Lionel Messi în Asia ia amploare. Decizie incredibilă a Chinei

Lionel Messi s-a aflat în mijlocul unui scandal uriaș în cadrul turneului pe care Inter Miami l-a efectuat în Asia, iar oficialii din China au luat o hotărâre uluitoare.
11.02.2024 | 21:59
Scandalul cu Lionel Messi in Asia ia amploare Decizie incredibila a Chinei
Lionel Messi s-a aflat în mijlocul unui scandal uriaș în cadrul turneului pe care Inter Miami l-a efectuat în Asia, iar oficialii din China au luat o hotărâre uluitoare. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Totul a pornit după ce starul argentinian nu a jucat în amicalul pe care echipa din MLS l-a avut în weekend-ul trecut în Hong Kong, deși în contract era prevăzut ca el să fie pe teren cel puțin o repriză.

Lionel Messi, interzis în China după scandalul provocat în Asia

Uriașul scandal creat în jurul lui Lionel Messi în cadrul turneului susținut de Inter Miami în Asia a atins cote neașteptate. Dezamăgiți de comportamentul campionului mondial, oficialii din China au luat o decizie neașteptată.

ADVERTISEMENT

Conform ESPN, chinezii au anunțat că nu vor mai găzdui două meciuri amicale ale echipei naționale a Argentinei, în urma scandalului provocat de absența și atitudinea lui Messi în timpul partidei din Hong Kong.

Campioana mondială la zi pregătise un turneu în țara asiatică în perioada 18-26 martie, în timpul căruia urma să joace cu Nigeria în orașul Hangzhou din estul țării și cu Coasta de Fildeș la Beijing. De remarcat că cele două adversare ale sud-americanilor sunt finalistele din Cupa Africii pe Națiuni.

ADVERTISEMENT

Ceea ce a deranjat cel mai mult a fost faptul că Messi a jucat miercuri, 7 februarie, într-un amical din Japonia și a apărut în mai multe fotografii zâmbind. Oficialii de la Beijing au anunțat decizia anulării amicalului Argentinei printr-un comunicat.

”Mulți fani ai fotbalului și prieteni de pe internet ne-au cerut recent informații despre meciul lui Lionel Messi de la Beijing. După verificare, Beijingul nu intenționează în prezent să organizeze meciul la care urma să participe Messi”, a fost explicația chinezilor.

ADVERTISEMENT

Turneul din Asia, un coșmar pentru Messi

Meciul Argentinei, programat la Hangzhou, fusese anulat încă de vineri seară. Potrivit Biroului sportiv din Hangzhou, ”din motive cunoscute de toți, potrivit autorităților competente, nu au fost îndeplinite condițiile pentru ca evenimentul să aibă loc”. Pe rețeaua de socializare Weibo, marea majoritate a internauților a părut să susțină decizia autorităților sportive chineze.

”Dacă nu-și respectă fanii chinezi, nu-l putem lăsa să ia nici măcar un ban din buzunarele poporului chinez”, a scris un utilizator, în ton cu restul mesajelor. ”Noi îi dăruisem dragostea noastră și el ne tratează așa. Această palmă este meritată”, a notat altul.

ADVERTISEMENT

Se poate spune că turneul asiatic al lui Inter Miami a fost un adevărat coșmar pe Lionel Messi. A fost accidentat, a produs un scandal internațional de proporții, iar formația din MLS a suferit câteva înfrângeri usturătoare.

ADVERTISEMENT