Sport

Leo Strizu prefațează FC Argeș – FCSB, în SuperLiga: “Marius Croitoru mi-a fost elev. Nu o să joace ofensiv și contra noastră”

Leo Strizu a susținut conferința de presă premergătoare duelului FC Argeș - FCSB. A povestit și că Marius Croitoru, tehnicianul piteștenilor, i-a fost elev.
25.02.2023 | 14:41
Leo Strizu prefateaza FC Arges  FCSB in SuperLiga Marius Croitoru mia fost elev Nu o sa joace ofensiv si contra noastra
Leo Strizu nu crede că Marius Croitoru va avea o abordare ofensivă în meciul FC Argeș - FCSB. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

FCSB se deplasează în etapa 27 din SuperLiga la Pitești pentru duelul cu FC Argeș, programat duminică, 26 februarie, de la ora 20:00. Leo Strizu a precizat la conferința de presă premergătoare duelului de pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești că Marius Croitoru i-a fost elev, iar fostul antrenor de la FC Botoșani și FC U Craiova 1948 nu va aborda o strategie ofensivă.

Leo Strizu, convins că Marius Croitoru nu va apela la un fotbal ofensiv în FC Argeș – FCSB: „Nu știu dacă poate să facă așa ceva”

FCSB a primit gol în finalul meciurilor din ultimele trei etape, iar Leo Strizu a mărturisit că jucătorii roș-albaștrilor s-au pregătit pentru a ține de rezultat. Antrenorul din acte al vicecampioanei îl cunoaște pe Marius Croitoru care i-a fost jucător. Partenerul lui Mihai Pintilii pe banca FCSB-ului, Leo Strizu, este convins că FC Argeș se va apăra în meciul de la Pitești.

ADVERTISEMENT

„Ne așteaptă un meci greu. Vrem să facem uitat rezultatul cu Universitatea Craiova, mergem doar la victorie cu toate că întâlnim o echipă incomodă. Întâlnim o echipă condusă de un antrenor tânăr, pe care spre satisfacția mea l-am avut și ca jucător. Un jucător cu un profil ofensiv, ceea ce am văzut și la echipele pe care le-a antrenat.

Îi place foarte mult construcția și jocul deschis cu o posesie foarte bună. La meciul de mâine nu știu dacă poate să facă așa ceva cred că va avea o tentă defensivă, dar indiferent ce va pregăti pe noi ne interesează doar victoria”, a declarat Leo Strizu, în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT

Leo Strizu, despre variantele pe care le are la dispoziție în lotul FCSB: „Guardiola ce poate să facă la ce lot are?”

Gigi Becali a rămas impresionat de forma lui Florinel Coman și a anunțat că „șeptarul” roș-albaștrilor nu va mai ieși din echipa de start a FCSB-ului. Totodată, patronul îl vrea și pe Octavian Popescu în primul 11. Leo Strizu a precizat că jucătorii echipei roș-albastre și-au învățat lecția după punctele pierdute în minutele de prelungire.

„Toată echipa a fost afectată după meciul cu Universitatea Craiova mai mult sau mai puțin. Este al doilea meci în care lipsa de concentrare, chiar și organizarea și responsabilitatea a contat foarte mult pe finalul partidei. Această lecție s-a învățat, iar în viitor va trebui să facem în așa fel încât să avem rezultatul care ne interesează. 

ADVERTISEMENT

Toată săptămâna s-a pregătit bine. Pentru mine Coman este jucătorul din atac cu o experiență foarte bogată și cred că Florinel Coman va termina campionatul foarte bine. Am încredere în el și cred că va face tot posibilul să pună umărul la realizarea obiectivului.

Știu eu dacă va mai lipsi sau nu un meci? În fotbal totul este posibil, dar v-am spus că îmi dă o încredere foarte mare pentru partea de atac. Eu vă întreb pe voi ce poate să facă Guardiola la ce lot are?

ADVERTISEMENT

Aici depinde foarte mult de mâna antrenorului care poate să facă în așa fel încât… e greu să se decidă la un prim 11. Cei care răspund foarte bine în ciclul săptămânal să aibă o discuție cu patronul, cu Mihai Stoica, dar din punctul meu de vedere, în principal el este cel care are un cuvânt de spus”, a mai spus Leo Strizu.

Leo Strizu, de aceeași părere cu Gigi Becali: „Sorescu nu joacă la randamentul lui 100%”

Gigi Becali a anunțat în mai multe rânduri că Deian Sorescu nu evoluează la capacitate maximă în tricoul FCSB-ului. Leo Strizu a susținut aceleași lucruri despre fostul fotbalist al lui Dinamo, însă crede că jucătorul împrumutat de la Rakow, în viitorul apropiat, va impresiona.

„(n.r. să-l vedem pe Sorescu extremă dreapta) Nu cred. Pentru că mai devreme mi-a spus ce facem în atac. Cred că Deian ușor, ușor se apropie de o formă bună. Mie personal îmi place cum acoperă zona din partea dreapta. Are intenții clare ofensive, dar cred că totuși nu joacă la randamentul lui 100%.

Este normal, este nou, are nevoie de perioada de acomodare. A fost un jucător bun, a avut o pauză mai mare în care a jucat și nu a jucat, iar perioada lui de acomodare va fi foarte scurtă. Ne ajută foarte mult”, au fost cuvintele lui Leo Strizu.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,37 este cota pentru „1X” la meciul FC Argeș – FCSB. 

ADVERTISEMENT