Fotbal intern

Liga 1, situaţie dificilă din cauza coronavirusului! Ce se întâmplă cu jucătorii care încheie contractul la 31 mai şi sezonul nu e finalizat. Explicaţiile LPF. EXCLUSIV

14.03.2020 | 16:49
Liga 1 situatie dificila din cauza coronavirusului Ce se intampla cu jucatorii care incheie contractul la 31 mai si sezonul nu e finalizat Explicatiile LPF EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Casa Pariurilor Liga 1 a fost lovită de epidemia de coronavirus şi totul s-a dat peste cap. Fotbalul este suspendat, deocamdată, până pe 31 martie, însă există riscul ca această pauză să fie una mai lungă. Echipele care se bat la titlu au în componenţă mulţi jucători care se află la final de contract şi FANATIK a încercat să afle ce se întâmplă cu fotbaliştii cărora le expiră înţelegerile la 31 mai dacă sezonul nu se încheie până atunci. 

Liga 1, situaţie dificilă din cauza coronavirusului! Ce se întâmplă cu jucătorii care îşi încheie contractul la 31 mai dacă nu se termină sezonul?

Mai mulți fotbaliști importanți din Casa Pariurilor Liga 1 vor rămâne fără contract pe data de 31 mai, iar în acest moment sunt şanse mari ca sezonul din Casa Pariurilor Liga 1 să nu se încheie până la acea dată. Pauza forţată este în acest moment de trei săptămâni, însă mai multe cluburi consideră că se va prelungi. De altfel, Universitatea Craiova a anunţat deja că până pe 21 aprilie toţi angajaţii clubului vor avea liber.

ADVERTISEMENT

Aceste amânări dau peste cap întregul plan al echipelor de fotbal din România, mai ales că anumiți jucători își termină contractele la data de 31 mai. Dar, ce se întâmplă cu fotbaliştii care devin liberi în vară: continuă campionatul până la final cu echipa sau părăsesc formaţia cu 3-4 etape înainte de final?

Justin Ştefan, secretarul general al LPF, explică situaţia: “Vom avea norme tranzitorii sau se face act adiţional la contract”

FANATIK a încercat să afle răspunsul la această întrebare şi l-a întrebat pe secretarul general al LFP, Justin Ştefan, ce se va întâmpla în acest scenariu, din ce în ce mai probabil: “Ne-am gândit şi la această variantă, este adevărat. Mai ales că sunt şanse să mergem până în luna iunie cu campionatul. Cel mai probabil vom avea norme tranzitorii care să se aplice în acest caz extraordinar. 

ADVERTISEMENT

Există două posibilităţi: aceste norme tranzitorii, adică un regulament care să se aplice tuturor referitor la ceea ce se întâmplă cu jucătorii liberi de contract la 31 mai. Iar a doua posibilitate este actul adiţional făcut de cluburi, astfel încât jucătorul să poată încheia sezonul cu echipa respectivă”, a spus Justin Ştefan pentru FANATIK.

Top 10 jucători liberi de contract din Casa Pariurilor Liga 1 la finalul lunii mai

Mai mulți fotbaliști importanți care evoluează în Casa Pariurilor Liga 1 își termină contractele la finalul lunii mai. Şi acest lucru ar putea influenţa lupta la titlu: Harlem Gnohere, Giedrius Arlauskis sau Mattia Montini sunt doar câteva nume grele care îşi încheie înţelegerile la 31 mai:

ADVERTISEMENT

Top 10 fotbaliști din Casa Pariurilor Liga 1 care rămân fără contract la finalul sezonului 2019-2020

  1. Harlem Gnohere (FCSB)
  2. Giedrius Arlauskis (CFR Cluj)
  3. Florin Gardoş (Universitatea Craiova)
  4. Alexandru Păun (CFR Cluj) 
  5. Ciprian Deac (CFR Cluj)
  6. Virgil Ghiță (Viitorul Constanța)
  7. Mihai Roman (Universitatea Craiova)
  8. Aristidis Soiledis (FCSB)
  9. Mattia Montini (Dinamo)
  10. Ivan Martic (Universitatea Craiova)

Cristi Bălgrădean a scăpat de problema asta! A fost dat afară înainte de criza de coronavirus

Cristi Bălgrădean de la FCSB, intrase în ultimele șase luni de contract, iar în vară ar fi devenit jucător liber de contract. Între timp, el a semnat cu CFR Cluj, rivala „roș-albaștrilor” și a declanșat un scandal monstru la FCSB.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali, patronul vicecampioanei României, a reacționat vehement după ce a aflat că portarul său a semnat cu CFR Cluj fără să anunțe pe nimeni: Am discutat cu oamenii mei din club și le-am spus să nu cumva să îl lase pe Balgradean să mai vină prin preajma jucătorilor de la prima echipă.

Este un trădător și nu are ce să mai caute la noi. Să nu îl prind nici măcar la echipa a doua. La revedere! Nu mă mai interesează de el. A terminat definitiv cu mine. Poate să se ducă unde o vedea cu ochii, dar la noi nu are ce să mai caute”.

  • 1.300.000 de euro este cota de piață a lui Cristi Bălgrădean, conform transfermarkt.com
  • 31 martie este data la care expiră suspendarea meciurilor dictată de FRF 
ADVERTISEMENT