LIVE Actualizat 21-05-2022
11:01

Liga 2, baraj retrogradare. S-a jucat și returul dintre FC Brașov și Poli Timișoara. Ce echipă retrogradează în Liga 3. Video

FANATIK vă oferă detalii despre partidele din etapa a 10-a, ultima, a play-off-ului de promovare din Liga 2, Hermannstadt având nevoie de un punct pentru a promova.
21.05.2022 | 12:35
Liga 2 baraj retrogradare Sa jucat si returul dintre FC Brasov si Poli Timisoara Ce echipa retrogradeaza in Liga 3 Video
FC Brașov, favorită la returul cu Poli Timișoara pentru menținerea în Liga 2. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
21-05-2022
11:01

FC Brașov - Poli Timișoara 1-0. Bănățenii retrogradează în Liga 3

FC Brașov și-a asigurat menținerea în eșalonul secund după 3-1 în dublă manșă în fața celor de la Poli Timișoara. Bănățenii speră că vor fi echipe care nu vor avea posibilitatea să se înscrie în Liga 2 și astfel ar putea scăpa de retrogradare.

FC Brașov – Poli Timișoara 1-0 (Angelov 72). Video

  • FC Brașov s-a impus în tur, la Timișoara, cu 2-1.

FC Brașov: Popescu – Gherghe, Fustar, Burlacu – Drăgoi, Constantin, Piper, Dumbravă – Lambrinoc, Angelov, Negrean
Antrenor: Călin Moldovan

Poli Timișoara: Păduraru – Radu, Mera, Bocsan, Pamfile – Doru, Lazăr, Ignea, Bîrnoi – Gerbi, Ursu
Antrenor:  Antonio Foale

16-05-2022
19:02

Poli Timişoara a acceptat demisia antrenorului Nicolae Croitoru

Oficialii clubului Poli Timişoara a acceptat demisia antrenorului principal Nicolae Croitoru, precum şi cea a antrenorului secund Lucian Dobre, cu doar câteva zile înaintea meciului retur din barajul pentru menținerea în Liga 2.

Croitoru a pregătit-o pe Poli de la începutul lunii octombrie a anului trecut. De asemenea, clubul bănățean a anunțat pe site-ul oficial încetarea colaborării cu Florin Iacob, care a ocupat funcţia de administrator delegat.

”Au fost două perioade distincte. O primă perioadă, aş spune eu bună, în care lucrurile arătau că suntem pe drumul normal, după care, cel puţin după finalul sezonului regular, lucrurile au arătat total diferit.

Îmi pare rău, cu siguranţă cu toţii ne-am dorit să obţinem mai mult, am muncit, dar acesta este fotbalul… Doresc echipei multă baftă la jocul de sâmbătă cu Braşovul şi baftă, bineînţeles, în continuare!”, a declarat Nicolae Croitoru.

În ultimul joc al sezonului, returul barajului de menţinere în Liga 2 cu FC Braşov (scor 1-2 în tur), antrenorul principal interimar al celor de la Poli va fi Antonio Foale, care va fi sprijinit de experimentatul mijlocaş Alin Ignea din postura de antrenor secund interimar.

15-05-2022
13:54

Hermannstadt revine în Casa Pariurilor Liga 1

Vezi aici cele mai importante momente

Hermannstadt a remizat, acasă, scor 0-0, cu CSA Steaua și și-a asigurat locul 2 în play-off și promovarea în Casa Pariurilor Liga 1. Universitatea Cluj și Concordia Chiajna vor evolua la baraj. Clujenii vor întâșni Dinamo, în timp ce ilfovenii se vor duela cu Chindia Târgoviște.

  • Hermannstadt – CSA Steaua 0-0
  • Concordia Chiajna – U Cluj 1-0 (Voicu 11)
  • Unirea Slobozia – Petrolul 0-0

l2p

14-05-2022
13:01

Poli Timișoara - FC Brașov s-a jucat degeaba. Motivul pentru care ambele echipe rămân în Liga 2.

FC Brașov a câștigat prima manșă a barajului cu Poli Timișoara pentru menținerea în Liga 2, dar dubla dintre cele două formații se joacă practic degeaba, iar ambele vor rămâne în eșalonul secund și începând cu sezonul 2022-2023.

FANATIK a anunțat în exclusivitate că echipa pierzătoare nu va retrograda pentru că Gaz Metan Mediaş şi Academica Clinceni au şanse mari să intre în faliment și nu se vor înscrie în campionatul viitor. Din informațiile noastre și Unirea Constanța va juca în continuare în Liga 2, deși a retrogradat direct.

14-05-2022
10:59

Poli Timișoara - FC Brașov 1-2 (D. Andrei 6 / Al. Negrean 53, Piper 67)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

Min. 67 – GOOOL FC Brașov!!! Oaspeții preiau conducerea după reușita lui Piper!

Min. 53 – GOOOL FC Brașov!!! Alexandru Negrean este cel care marchează golul egalizator cu o execuție spectaculoasă, cu călcâiul.

Min. 6 – GOOOL Poli Timișoara!!! Doru Andrei deschide scorul dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri.

Min. 1 – A început meciul!

14-05-2022
10:55

Echipele de start din Poli Timișoara - FC Brașov

Au fost anunțate echipele de start pentru duelul dintre Poli Timișoara și FC Brașov, manșa tur a barajului de menținere în Liga 2:

  • Poli Timișoara: G.Păduraru – D.Radu, I.Mera, C.Boșan, C.Oanea – D.Andrei, R.Lazăr, A.Ignea, C.Bîrnoi – A.Iamadache, O.Ursu; Rezerve: R.Murariu, G.Plumbuitu, C.Huminic, R.Balsa, E.Gerbi, S.Vukoje, E.Bakos, C.Pamfile, H.Devenish; Antrenor: Nicolae Croitoru
  • FC Brașov: L.Popescu – I.Drăgoi, R.Gherghe, I.Fustar, M.Burlacu – B.Piper, V.Constantin, D.Dumbravă, A.Negrean – E.Lambrinoc, M.Angelov; Rezerve: D.Mutu, H.Popa, R.Leonte, Z.El Azzouzi, R.Iorga, A.Lașcu, A.Toderascu, V.Mihalcea, B.Roșu; Antrenor: Călin Moldovan

În acest weekend se pune capăt play-off-ului de promovare din Liga 2 cu etapa a 10-a, ultima, care trebuie să stabilească a doua echipa care va juca sezonul viitor în Casa Pariurilor Liga 1 după ce Petrolul a făcut acest pas runda trecută. Totodată, acum este programată și manșa tur a barajului de retrogradare în Liga 3, dintre Politehnica Timişoara şi FC Braşov.

Play-off Liga 2, etapa a 10-a

Duminică, 15 mai

  • ora 16:00 Hermannstadt – CSA Steaua (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
  • ora 16:00 Concordia Chiajna – U Cluj (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)
  • ora 16:00 Unirea Slobozia – Petrolul (Digi Sport 3, Orange Sport 3, Prima Sport 3)
ADVERTISEMENT

Liga 2, baraj retrogradare tur

Sâmbătă, 14 mai

  • ora 14:00 Politehnica Timişoara – FC Braşov (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)

Politehnica Timişoara și FC Braşov luptă pentru supraviețuirea în Liga 2

Aşadar, cade în acest weekend cortina şi peste al doilea eşalon fotbalistic din România, odată cu meciurile din ultima etapă a play-off-ului. De fapt, nu cade sută la sută, pentru că sâmbătă, 14 mai, ora 14:00, are loc manşa tur a barajului de supravieţuire în Liga 2 dintre Politehnica Timişoara şi FC Braşov, iar returul e programat peste o săptămână, sub Tâmpa, pe 21 mai, ora 11:00.

Restul lucrurilor privind echipele care au luat drumul celei de-a treia ligi este rezolvat şi încă de mai multe etape, Dunărea Călăraşi, Dacia Unirea Brăila, Unirea Constanţa şi, marea surpriză, fosta campioană naţională Astra Giurgiu fiind în această postură. Mai urmează doar barajele la nivelul ligii a treia, care să ne spună numele noilor promovate în Liga 2.

ADVERTISEMENT

Petrolul a promovat încă din etapa precedentă

Petrolul a avut un play-off sub aşteptări, după ce a condus detaşat tot sezonul regulat, dar a reuşit în cele din urmă să bată acasă pe Concordia şi să îşi asigure astfel revenirea după şase ani în prima divizie. Nu va fi uşor pentru „lupii galbeni” să se descurce pe mai departe, mai ales că există serioase probleme financiare.

Mai este de stabilit o singură echipă care va face şi ea pasul decisiv pentru întoarcerea în Casa Pariurilor Liga 1. Ea urmează să fie Hermannstadt sau U Cluj, cele două fiind separate de trei puncte în favoarea sibienilor.

ADVERTISEMENT

U Cluj mai poate promova doar dacă pierde Hermannstadt acasă

Practic, U Cluj va juca la Chiajna, dar o eventuală victorie a echipei lui Eric Lincar nu ar avea importanţă decât dacă la Sibiu s-ar întâmpla o minune şi ar câştiga CSA Steaua. Altminteri, şi dacă face doar o remiză, Hermannstadt poate declanşa sărbătoarea promovării.

Culmea este că şi în oraşul de pe Cibin situaţia financiară nu este una tocmai bine pusă la punct, deşi preşedintele Dani Coman susţine că lucrurile sunt pe făgaşul cel mai bun şi Sibiul nu va avea probleme din acest punct de vedere în Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

Speranțele CSA Steaua de a juca la baraj au fost năruite

Hermannstadt este efectiv la mâna ei, pentru că e greu de resupus că nu ar putea face cel puţin un egal acasă cu CSA Steaua, formaţia care va termina pe locul 4 şi care nu mai are nicio șansă să joace barajul din cauza formei de organizare

„Militarii” nu au drept de promovare pentru că sunt club departamental, iar speranțele lor că Legea Sportului va fi modificată în regim de urgență în favoarea lor au fost năruite. Cel mai probabil, la baraj vor merge U Cluj şi Concordia Chiajna, iar ardelenii, fiind pe locul 3, vor juca împotriva lui Dinamo, cea mai prost clasată în play-out, şi Concordia s-ar bate cu Chindia Târgovişte.

ADVERTISEMENT